Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Καλοκαίρι – διατροφή: Φάτε σωστά και χάστε κιλά
PLUS

Καλοκαίρι – διατροφή: Φάτε σωστά και χάστε κιλά

Καλοκαίρι – διατροφή: Η σωστή διατροφή τους καλοκαιρινούς μήνες.

Καλοκαίρι – διατροφή: Σίγουρα η γυμναστική κατά τους καλοκαιρινούς μήνες φαντάζει δύσκολή. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο για την υγιεινή διατροφή. Οι υψηλές θερμοκρασίες μειώνουν την όρεξή μας για τα λιπαρά. Εξάλλου και η φύση έχει φροντίσει να μας παράσχει υπέροχες τροφές αυτή την εποχή του έτους. Έτσι η υγιεινή διατροφή δεν είναι κάτι ανέφικτο. Ακολουθούν πέντε απλοί τρόποι να τρώτε υγιεινά αυτό το καλοκαίρι. Συνοπτικά αυτή περιλαμβάνουν τα φρούτα, την πρωτεΐνη, την προσοχή στις λιχουδιές, την ενυδάτωση και τη σωστή προετοιμασία για την παραλία. Αλλά ας τις δούμε αναλυτικά.

Tα καλοκαιρινά φρούτα είναι ζουμερά και πεντανόστιμα. Είναι εξαιρετική πηγή βιταμινών, φυτικών ινών και νερού, που τόσο το έχετε ανάγκη μέσα στη ζέστη. Εκτός όμως από το να τα απολαμβάνετε σκέτα, μπορείτε να τα συνδυάσετε με πολλές τροφές. Συνθέστε έτσι πιάτα υψηλής θρεπτικής αξίας και λίγων θερμίδων. Αυτό το καλοκαίρι λοιπόν δοκιμάστε και πειραματιστείτε με συνδυασμούς φρούτων και άλλων τροφών. Απολαύστε τη γεύση τους και κερδίστε σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά. Επιλέξτε, λοιπόν, ροδάκινα και φράουλες με γιαούρτι, καρπούζι ή πεπόνι με φέτα και σταφύλι ή σύκα ως προσθήκη στη σαλάτα σας.

Καλοκαίρι – διατροφή: Επιλέξτε την άπαχη πρωτεΐνη

Με τον καύσωνα που επικρατεί πιθανότατα δεν έχετε όρεξη για λιπαρά κρέατα. Προτιμήστε, λοιπόν, τη γαλοπούλα, το στήθος κοτόπουλου, αλλά και τα ψητά ψάρια και θαλασσινά. Αυτά είναι εξαιρετικά για ένα ολιγοθερμιδικό καλοκαιρινό γεύμα. Έτσι, όχι μόνο θα γλιτώσετε τις περιττές θερμίδες, αλλά και το αίσθημα δυσφορίας μετά το γεύμα σας.

Οι υψηλές θερμοκρασίες και ο καυτός καλοκαιρινός ήλιος σάς δημιουργούν την επιθυμία για κάτι δροσερό και τονωτικό. Προτιμήστε ένα σορμπέ παγωτό αντί για παρφέ, προκειμένου να προσλάβετε λιγότερες θερμίδες, αλλά την ίδια απόλαυση. Επίσης, αντί να παραγγείλετε ένα φρέντο καπουτσίνο, επιλέξτε ένα φρέντο εσπρέσο, γλιτώνοντας τις θερμίδες που έχει η κρέμα.

Καλοκαίρι – διατροφή: Προσοχή στη σωστή ενυδάτωση

Το νερό παίζει καθοριστικό ρόλο για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού σας. Ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες δεν πρέπει να αμελείτε σε καμία περίπτωση την επαρκή κατανάλωση νερού. Προμηθευτείτε ένα επαναχρησιμοποιούμενο μπουκάλι και έχετέ το μονίμως γεμάτο, ώστε να πίνετε συνεχώς από αυτό. Για να χαρίσετε έξτρα γεύση στο νερό σας μπορείτε να ρίξετε μέσα λεμόνι, φέτες αγγουριού, δυόσμο ή φράουλες.

Πηγαίνοντας στην παραλία χωρίς να έχετε προετοιμάσει τα σνακ σας, είναι απολύτως σίγουρο ότι θα καταλήξετε με ένα παγωτό ή ένα κλαμπ σάντουιτς στο χέρι. Για να αποφύγετε κάτι τέτοιο, προετοιμάστε ένα ψυγειάκι με πάγο, νερό, σάντουιτς με ψωμί ολικής άλεσης και γαλοπούλα, φρέσκα φρούτα και γιαούρτι.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις