Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Νίκος Κοτζιάς – ΝΔ: Περιμένει μια “συγγνώμη” για τη Συμφωνία των Πρεσπών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Κοτζιάς – ΝΔ: Περιμένει μια “συγγνώμη” για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Νίκος Κοτζιάς - ΝΔ: Την αντίδραση του Νίκου Κοτζιά προκάλεσαν οι δηλώσεις στελεχών της Νέας Δημοκρατίας για τη Συμφωνία των Πρεσπών στις οποίες αναφέρεται ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Νίκος Κοτζιάς – ΝΔ: Μια «συγγνώμη» από τη Νέα Δημοκρατία προς το πρόσωπό του περιμένει ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Όπως σημειώνει ο κ. Κοτζιάς, μετά την αλλαγή στάσης του κόμματος απέναντι στη Συμφωνία, θα πρέπει από την Πειραιώς να του ζητήσουν συγγνώμη για τον πόλεμο που δέχθηκε όταν υποστήριζε τη συμφωνία μεταξύ Αθήνας – Σκοπίων. «Χαίρομαι που άρχισε να αρέσει σε ΝΔ η συμφωνία Πρεσπών. Επειδή όμως με είπαν προδότη, δέχτηκα 1100 επιστολές και εκατοντάδες απειλητικά τηλεφωνήματα, σφαίρες και κάθε είδους πυρομαχικά, μέχρι και αντιαεροπορικά, σακούλες γεμάτες αίματα, ρωτώ μήπως, λέω μήπως, περισσεύει καμία συγγνώμη;» έγραψε ο Νίκος Κοτζιάς στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

Υπενθυμίζεται πως μέλη της κυβέρνησης, όπως ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς έχουν υποστηρίξει πως η νέα κυβέρνηση θα στηρίξει τη συμφωνία και θα εργαστεί για τη σωστή τήρησή της.

Συμφωνία Πρεσπών – ΝΔ: Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Η πολιτική της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, δικαιώνεται απόλυτα» αναφέρει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνεται ότι «επί μήνες, η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης, επιδόθηκαν σε μια απίστευτη πατριδοκαπηλία, υποδαυλίζοντας τον εθνικισμό και την ακροδεξιά συνωμοσιολογία, για να αλιεύσουν ψήφους από τα ακροδεξιά. Έφτασαν στο σημείο να μιλούν ακόμα και για ανταλλαγή της μη περικοπής των συντάξεων, με την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών».

Όπως συνεχίζει, «μόλις δέκα μέρες μετά τις εκλογές, η πολιτική της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, δικαιώνεται απόλυτα. Τώρα, οι υπουργοί της μιλούν για “επωφελείς τρόπους συνεργασίας και για τις δύο πλευρές” (Μ. Βαρβιτσιώτης), και για «ένα καλύτερο μέλλον και για τις δύο χώρες» (Ν. Παναγιωτόπουλος)». Καταλήγει δε η ίδια ανακοίνωση: «Δεν μπορούμε παρά να τους ευχηθούμε καλή επιστροφή στην πραγματικότητα, και την πάγια εθνική γραμμή της εξωτερικής πολιτικής της χώρας, αλλά και καλά ξεμπερδέματα, με τους ακροδεξιούς και εθνικιστές που, με αφορμή τις Πρέσπες, ενσωμάτωσαν στο κόμμα τους».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις