Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Κοιλιακό λίπος – αντιμετώπιση: Πέντε τρόποι που το εξαφανίζουν
PLUS

Κοιλιακό λίπος – αντιμετώπιση: Πέντε τρόποι που το εξαφανίζουν

Κοιλιακό λίπος - αντιμετώπιση: Συμβουλές για επίπεδη κοιλιά και κοιλιακούς φέτες.

Κοιλιακό λίπος – αντιμετώπιση: Καλοκαίρι είναι και ο καθένας επιθυμεί να μειώσει την περίμετρο της μέσης και το κοιλιακό λίπος. Βέβαια δεν συντρέχουν μόνο λόγοι αισθητικής, αλλά κυρίως λόγοι υγείας. Όσο μεγαλύτερη η περίμετρος της μέσης τόσο περισσότερα και τα προβλήματα για την υγεία. Το σπλαχνικό λίπος που βρίσκεται στην κοιλιά περιβάλλει τα εσωτερικά όργανα. Συνδέεται έτσι με μια σειρά από προβλήματα υγείας όπως τα καρδιαγγειακά νοσήματα και ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου 2. Αυτά μάλιστα επιδεινώνονται αν η περίμετρος μέσης ξεπερνά τα 89 εκατοστά στις γυναίκες και τα 102 στους άντρες. Επομένως, οι λόγοι για να «πέσει» η κοιλίτσα δεν είναι περιορίζονται μόνο στον τομέα της εμφάνισης, αλλά και σε αυτόν της υγείας.

Αρχικά κινηθείτε όσο περισσότερο μπορείτε. Το τρέξιμο, το ποδήλατο, το κολύμπι και οτιδήποτε άλλο ανεβάζει τους χτύπους της καρδιάς και σας κάνει να ιδρώνετε βοηθάει.  Επιπλέον, η προπόνηση υψηλής έντασης είναι ένας καλός τρόπος για τη μείωση του λίπους σε όλο το σώμα. Αυτός ο τύπος άσκησης συντελεί στο κάψιμο των θερμίδων κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Από την άλλη συμβάλλει στην αλλαγή της σύνθεσης του σώματος, αυξάνοντας τη μυϊκή μάζα. Επίσης, τα συχνά και μικρά διαλείμματα κατά τη διάρκεια της προπόνησης είναι σημαντικά για την απώλεια λίπους.

Κοιλιακό λίπος – αντιμετώπιση: Πρωτεΐνη και ύπνος

Άπαχο κρέας, πουλερικά και ψάρια είναι γεμάτα πρωτεΐνες, ενώ ακόμα καλύτερη επιλογή αποτελούν οι φυτικές πρωτεΐνες. Τέτοιες είναι πχ τα φασόλια και οι φακές. που επίσης προσφέρουν φυτικές ίνες και σύνθετους υδατάνθρακες. Αυξάνοντας τις πρωτεΐνες και μειώνοντας τους υδατάνθρακες θα πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα, είναι η μέθοδος που εφαρμόζεται από ορισμένους διαιτολόγους με σκοπό να ενεργοποιήσουν την απώλεια βάρους. Επίσης δώστε σημασία στο πόσο πολύ και πόσο καλά κοιμάστε. Οι μελέτες συσχετίζουν τις λίγες ώρες ύπνου με την αυξημένη περίμετρο της μέσης.

Κοιλιακό λίπος – αντιμετώπιση: Προτιμήστε τις διαλυτές φυτικές ίνες

Η κατανάλωση περισσότερων διαλυτών φυτικών ινών συμβάλλει σε μεγαλύτερο αίσθημα κορεσμού. Έτσι αποφεύγεται η υπερβολική κατανάλωση φαγητού. Τα τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες όπως τα λαχανικά και τα δημητριακά ολικής άλεσης καθυστερούν την πέψη και συμβάλλουν στην καλύτερη διαχείριση του βάρους. Επίσης, καλό είναι να αποφεύγετε το βαρύ βραδινό. Δώστε έτσι στον οργανισμό σας την ευκαιρία και τον χρόνο να πραγματοποιήσει τη διαδικασία της πέψης με ηρεμία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις