Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

22

Ιανουαρίου 2025

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ινδία – πληθυσμός: Αφύσικα στατιστικά στοιχεία
ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία – πληθυσμός: Αφύσικα στατιστικά στοιχεία

Ινδία - πληθυσμός: Τι συμβαίνει σε 132 χωριά και δεν έχει γεννηθεί κανένα κορίτσι εδώ και 3 μήνες.

Ινδία – πληθυσμός:  Τα στατιστικά στοιχεία στις γεννήσεις παιδιών σε 132 χωριά της Ινδίας έχουν προκαλέσει προβληματισμό στις Αρχές. Σύμφωνα με αυτά δεν έχει γεννηθεί κανένα κορίτσι το τελευταίο 3μηνο. Συγκεκριμένα, και τα 216 παιδιά που γεννήθηκαν σε αυτά χωριά τους τελευταίους τρεις μήνες ήταν όλα αγόρια. Οι υποψίες στρέφονται στο ότι οι κάτοικοι της περιοχής κάνουν επιλεκτικές εκτρώσεις ανάλογα με το φύλο του παιδιού που περιμένουν. Στη βάση αυτή οι τοπικές αρχές της πολιτείας Ουταρακάντ, στη Βόρεια Ινδία, έχουν ξεκινήσει έρευνα. Όπως σε όλες τις προβιομηχανικές κοινωνίες, έτσι στις αγροτικές περιοχές της Ινδίας, τα κορίτσια θεωρούνται βάρος. Η πρακτική των εκτρώσεων κοριτσιών ήταν παράδοση στην Ινδία, αλλά έχει απαγορευτεί επίσημα από το 1994.

Ο περιφερειακός δικαστής της περιοχής χαρακτήρισε από την πλευρά του ύποπτα τα στατιστικά στοιχεία. Παράλληλα, επεσήμανε ότι ενδεχομένως η παράνομη πρακτική συνεχίζεται σε ευρεία κλίμακα στην περιοχή. Ινδοί αξιωματούχοι δεσμεύθηκαν να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο. Οποιοσδήποτε γονέας διαπιστώνεται ότι έχει κάνει κάτι τέτοιο, θα βρεθεί αντιμέτωπος με τις συνέπειες του νόμου.

Ινδία – πληθυσμός: Περισσότεροι άνδρες παρά γυναίκες

Αυτά τα 132 χωριά έχουν τοποθετηθεί σε μια «κόκκινη ζώνη». Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τα μελλοντικά δεδομένα του πληθυσμού τους θα εξεταστούν με μεγαλύτερη προσοχή. Ήδη, η κυβέρνηση σχεδιάζει να ξεκινήσει μια «μαζική εκστρατεία ευαισθητοποίησης» με σκοπό να ανατρέψει αυτή την τάση. Η τελευταία απογραφή πληθυσμού της Ινδίας πραγματοποιήθηκε το 2011 και διαπίστωσε ένα χάσμα μεταξύ των φύλων στις γεννήσεις. Για κάθε 1.000 άνδρες σε ολόκληρη τη χώρα γεννιούνται 943 θηλυκά. Επισημαίνεται ότι λόγω της συγκεκριμένη πρακτικής στην Ινδία «λείπουν» περισσότερες από 63 εκατομμύρια γυναίκες. Αυτό, τη στιγμή που περισσότερα από 21 εκατομμύρια κορίτσια είναι ανεπιθύμητα για τις οικογένειες τους.

H τέταρτη χειρότερη χώρα, για γυναίκες

Η Ινδία είναι η τέταρτη πιο επικίνδυνη χώρα στην οποία μπορεί να ζήσει γυναίκα, στον κόσμο. Ήταν στο Νο1, το 2012. Τώρα εκεί βρίσκεται το Αφγανιστάν και ακολουθούν το Κονγκό και το Πακιστάν. Οι ερευνητές λαμβάνουν υπ’ όψιν τους στοιχεία όπως η ιατρική φροντίδα (στο Αφγανιστάν, μια στις 11 πεθαίνουν στη γέννα), η ενδοοικογενειακή βία, η σεξουαλική κακοποίηση, η μη πρόσβαση σε οικονομικούς πόρους, οι εκτρώσεις εμβρύων σε περίπτωση που το παιδί είναι κορίτσι, ο ακρωτηριασμός των γεννητικών οργάνων, το trafficking και οι επιθέσεις με οξύ.

Ανεξάρτητα από την τάξη, κάστα, θρησκεία όπου ανήκουν, οι Ινδές υπόκεινται σε μορφές βίας που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα με περισσότερους από έναν τρόπους. Η παραμόρφωση μέσω ρίψης οξέως, έχει ως στόχο (;) και τον παραδειγματισμό των άλλων που ενδεχομένως θα θέλουν να βγουν από τα στενά όρια των (ελάχιστων έως καμίας) ελευθεριών που τους παρέχονται. Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται, για παράδειγμα, στις γυναίκες που αρνήθηκαν πρόταση γάμου ή που ζητούν διαζύγιο. Στην Βόρεια Ινδία υπάρχει έντονο θέμα και με τις διώξεις γυναικών… για μαγεία. Επίσης, γενικότερα στη χώρα οι γάμοι μικρών κοριτσιών θεωρούνται μέρος της κουλτούρας και της ιστορίας. Για αυτό και οι γονείς που αποκτούν κορίτσια, το μόνο που τους μαθαίνουν είναι πώς να γίνουν καλές σύζυγοι. Αυτό… αν αφήσουν την εγκυμοσύνη να εξελιχθεί.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις