Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Εθνική ομάδα: Φαν Σιπ με ταυτότητα… Σάντος
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εθνική ομάδα: Φαν Σιπ με ταυτότητα… Σάντος

Εθνική ομάδα: Με το πλάνο του προπονητή της Πορτογαλίας και πρώην της Εθνικής ομάδας θα πορευθεί ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής που προσέλαβε η ΕΠΟ

Εθνική ομάδα: Μόνο η ανακοίνωση απομένει για να ολοκληρωθεί και τυπικά η πρόσληψη του Τζον Φαν Σιπ στην Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου. Ο Ολλανδός προπονητής που έρχεται με αέρα… Άγιαξ λόγω του ότι μεγάλωσε στον θρυλικό σύλλογο ποδοσφαιρικά, είναι θέμα χρόνου για να ξεκινήσει να δουλεύει ως ομοσπονδιακός. Σίγουρα το ολλανδικό μοντέλο και η νοοτροπία που έχει θα επηρεάσει τη δουλειά του, ωστόσο η ΕΠΟ είναι ξεκάθαρη ως προς το πλάνο που θα ακολουθήσει. Και δεν είναι άλλο από αυτό που είχε ξεκινήσει από τον καιρό που ήταν ο Πορτογάλος στην Ελλάδα.

Η Εθνική ομάδα θα έχει την ταυτότητα του Φερνάντο Σάντος ως προς τον προγραμματισμό. Τι σημαίνει αυτό; Ότι οι ρόλοι πλέον είναι ξεκάθαροι, παρόλο που οι νέοι τεχνικοί διευθυντές δεν επέλεξαν εκείνοι τον προπονητή. Ούτε ο Κώστας Κωνσταντινίδης που αναλαμβάνει το συγκεκριμένο ρόλο σε όλες τις Εθνικές ομάδες, ούτε ο Τάκης Φύσσας που θα ασχολείται μόνο με την Εθνική ανδρών. Το πιο ξεκάθαρο από όλα είναι ότι η ομοσπονδία θα εφαρμόσει ένα πρόγραμμα για τη δημιουργία μιας ενιαίας εθνικής ποδοσφαιρικής σχολής.

Το στρατηγικό πλάνο

Ο βασικότερος στόχος για την ΕΠΟ είναι η σωστή αξιοποίηση των ταλέντων με επίκεντρο τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα. Ουσιαστικά είναι ένα στρατηγικό πλάνο που είχε ξεκινήσει το 2010 για την ανάπτυξη των εθνικών ομάδων και του ελληνικού ποδοσφαίρου γενικότερα. Ηλικιακά ξεκινάει από τα 14 και ολοκληρώνεται στην ανδρών, με ένα άρτιο πρόγραμμα για κάθε χρονιά ξεχωριστά. Αφορά τη διαδικασία της προπόνησης, της φυσικής κατάστασης, της τεχνικής και φυσικά της τακτικής. Ο μόνος τρόπος για να έχει μια ενιαία ταυτότητα το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το πλάνο είχε διακοπεί πάντως το 2014 μετά την αποχώρηση του Σάντος από την Εθνική.

Σε ό,τι αφορά τον Φαν Σιπ που βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα και σύντομα θα αναλάβει επισήμως τα νέα καθήκοντά του, βασικός συνεργάτης του θα είναι ο Άαρον Βίντερ. Επί της ουσίας θα έχει τον ρόλο που διατήρησε επί Άγγελου Αναστασιάδη ο Στέλιος Γιαννακόπουλος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις