Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ηλεκτροπληξία παιδιά: Τρίχρονο αγοράκι χαροπαλεύει στην εντατική
ΕΛΛΑΔΑ

Ηλεκτροπληξία παιδιά: Τρίχρονο αγοράκι χαροπαλεύει στην εντατική

Ηλεκτροπληξία παιδιά: Στην εντατική βρίσκεται τρίχρονο αγόρι από την περιοχή της Πάτρας το βράδυ της Πέμπτης ύστερα από ηλεκτροπληξία.

Ηλεκτροπληξία παιδιά: Εκτάκτως στην εντατική του νοσοκομείου του Ρίο μεταφέρηκε το βράδυ της Πέμπτης τρίχρονο αγόρι ύστερα από ηλεκτροπληξία. Σύμφωνα με πληροφορίες του patrastimes.gr, το περιστατικό σημειώθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Στην συνέχεια, το παιδί διακομίσθηκε αρχικώς στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο Παίδων στην Πάτρα.

Εκεί, η κρισιμότητα της κατάστασής του ανάγκασε τους ιατρούς να ζητήσουν την άμεση μεταφορά του στη ΜΕΘ Παίδων του Ρίου. Επισημαίνεται πως το βράδυ της Πέμπτης, το αγόρι είχε μεταφερθεί με ασθενοφόρο των ΕΚΑΒ από την οδό Θερμοπυλών στην πόλη των Πατρών.

Ο θάνατος του 16χρονου Φίλιππου

Τραγικό θάνατο βρήκε ένα 16χρονο αγόρι από ηλεκτροπληξία τον περασμένο Μάιο, στο σπίτι του στη Θέρισο στο Ηράκλειο. Σύμφωνα με πληροφορίες, o μικρός Φίλιππος προσπαθούσε να αλλάξει λάμπα σε φωτιστικό, όταν κάποια στιγμή υπέστη ηλεκτροπληξία, με αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία του πνοή. Ο άτυχος νέος βρέθηκε νεκρός από τον ίδιο του τον πατέρα, στο σπίτι του οποίου έμενε το τελευταίο διάστημα, στην περιοχή της Θερίσου. Τραγική ειρωνεία είναι ότι ο 16χρονος σπούδαζε ηλεκτρολόγος στο ΕΠΑΛ Αρκαλοχωρίου. Ο τραγικός πατέρας ο οποίος βρήκε τον γιο του χωρίς τις αισθήσεις του, ενημέρωσε το ΕΚΑΒ, ασθενοφόρο του οποίου τον μετέφερε στο ΠΑΓΝΗ, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

«Η Μονάδα Ταχείας Επέμβασης, μαζί με το πλήρωμα και τον γιατρό, έφτασε μετά από δύο λεπτά στο σημείο. Ακολούθως έσπευσε και το ασθενοφόρο. Δυστυχώς, επιληφθήκαμε σε ένα περιστατικό με θύμα ένα νέο άνθρωπο 16 ετών. Βρισκόταν σε ανακοπή, με εμφανή στον χώρο τα σημάδια ότι η ανακοπή του είχε προέλθει από ηλεκτροπληξία. Έγιναν όλες οι απαραίτητες προσπάθειες από τα πληρώματά μας και τον γιατρό, με σκοπό να τον επαναφέρουν με καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση. Λίγο αργότερα, τον παραλάβαμε και τον μεταφέραμε στο εφημερεύον νοσοκομείο», είπε ο συντονιστής πληρωμάτων του ΕΚΑΒ Γιάννης Ζαφειρίου.

Τι να κάνετε σε περίπτωση ηλεκτρικού ατυχήματος

Ηλεκτροπληξία παιδιά: Πώς να το σώσετε

Όταν υπάρχουν μικρά παιδιά στο σπίτι, όλες οι πρίζες πρέπει να είναι καλά κλεισμένες και ασφαλισμένες. Δυστυχώς, όμως, ατυχήματα μπορούν να συμβούν σε κάθε παιδί, οπότε πέρα από προληπτικά μέτρα, οι γονείς πρέπει να γνωρίζουν και ορισμένες βασικές πρώτες βοήθειες που μπορούν να σώσουν την ζωή του παιδιού τους σε περίπτωση ηλεκτροπληξίας.

Το βασικότερο που δεν πρέπει να κάνετε αν το παιδί χτυπηθεί από ρεύμα είναι να το ακουμπήσετε, ειδικά αν ο ηλεκτρισμός το διαπερνά ακόμα. Θα πρέπει να απομακρύνετε το παιδί από την πηγή του ρεύματος, αφού πρώτα κλείσετε τον γενικό πίνακα.

Αν βρίσκεστε σε χώρο όπου δεν μπορείτε να κλείσετε τον Γενικό, πάρτε ένα ξύλο και με αυτό απομακρύνετε το παιδί από την πηγή του ηλεκτρισμού. Σε καμία περίπτωση μην το ακουμπήσετε με γυμνά χέρια.

Αν το παιδί δεν αντιδρά φυσιολογικά καλέστε αμέσως το ΕΚΑΒ, λέγοντάς τους τι συνέβη. Ελέγξτε αν το παιδί έχει λιποθυμήσει, αν η καρδιά του λειτουργεί κανονικά και αν παθαίνει παροξυσμούς.

Αν το παιδί έχει υποστεί έγκαυμα, ανακουφίστε το με κρύο νερό πάνω στις πληγές.

Αν δυσκολεύεται να αναπνεύσει πρέπει αμέσως να ξεκινήσετε καρδιοπνευμονική ανάνηψη, φιλί της ζωής και μαλάξεις.

Μέτρα προφύλαξης από ηλεκτροπληξία

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις