Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Πολάκης τσιγάρο: Έξω από τη Βουλή οι θεριακλήδες που δε συμμορφώνονται
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολάκης τσιγάρο: Έξω από τη Βουλή οι θεριακλήδες που δε συμμορφώνονται

Πολάκης τσιγάρο: Ο Παναγιώτης Μπεχράκης μιλάει για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου και προτείνει να παύεται από τη θέση του όποιος υπουργός γίνεται παραβάτης.

Πολάκης τσιγάρο: Όσοι από τους 300 της Βουλής δεν συμορφώνονται με τον αντικαπνιστικό νόμο και παρανομούν να χάνουν το αξίωμά τους. Αυτή είναι πρόταση του επικεφαλής της Επιτροπής Ελέγχου του αντικαπνιστικού νόμου, Παναγιώτη Μπεχράκη.

Ο καθηγητής Πανεπιστημίου μέσω συνέντευξής του στην εφημερίδα “Καθημερινή της Κυριακής”, εκφράζει την αισιοδοξία του ότι ο αντικαπνιστικός νόμος θα πετύχει. Όπως τονίζει οι συνθήκες έχουν ωριμάσει και σημειώνει πως όταν ένας νεοεκλεγείς και με μεγάλη πλειοψηφία πρωθυπουργός δίνει σαφή προτεραιότητα στο θέμα και εκφράζει ισχυρή βούληση για την καθολική εφαρμογή του νόμου, δεν υπάρχει περίπτωση να βγει νικημένος.

Πολάκης τσιγάρο: Οι παραβάτες να τιμωρούνται

Μάλιστα, στην ίδια συνέντευξη, ο επικεφαλής της Επιτροπής Ελέγχου προσθέτει πως και οι πολίτες από μόνοι τους δεν καπνίζουν σε μέρη όπου απαγορεύεται το κάπνισμα, όπως στα μέσα μεταφοράς, στα πλοία, στις τράπεζες. Ωστόσο, προσθέτει, ότι το κράτος, οι ανώτατοι και ανώτεροι λειτουργοί συνέχιζαν να καπνίζουν σε χώρους κυβερνητικού έλεγχου, και προτείνει μάλιστα να παύεται από τη θέση του όποιος υπουργός γίνεται παραβάτης του αντικαπνιστικού νόμου.

Ένα από τα πρόσωπα του Κοινοβουλίου που -πιθανότατα- θα δυσκολευτεί με τις οδηγίες του κυρίου Μπεχράκη είναι και ο πρώην υφυπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, καθώς έχει κάνει φανερή την αδυναμία του στα τσιγάρα και δεν ήταν λίγες οι φορές που το κάπνισμα εντός και εκτός της Βουλής τον έφερε στο επίκεντρο της δημοσιότητας.

Πολάκης τσιγάρο: Η προκλητική απάντηση στον Ευρωπαίο επίτροπο

Αντικαπνιστικός νόμος 2019: Χωρίς τσιγάρο τα μέρη που υπάρχουν παιδιά

Ο κύριος Μπεχρακης κάνει γνωστό ότι τους αμέσως επόμενους στόχους περιλαμβάνεται υπουργική απόφαση με επέκταση του νόμου της απαγόρευσης του καπνίσματος και στους ανοικτούς χώρους όπου βρίσκονται παιδιά όπως παιδικές χαρές, πλατείες, υπαίθριοι χώροι άθλησης και χώροι όπου γίνονται παιδικές εκδηλώσεις, καθώς όπως σημειώνει, δε γίνεται τα παιδιά να βλέπουν τους γονείς ή τους συγγενείς τους να καπνίζουν και μάλιστα να πετούν κάτω τη γόπα. Πάντως, τονίζει ότι το ζήτημα δεν είναι να φτιάξουμε έναν πολύ καλό νόμο αλλά να τον εφαρμόσουμε.

Πολάκης τσιγάρο: Ο Μπεχράκης είχε ζητήσει να του επιβληθούν κυρώσεις

Πριν από μερικές εβδομάδες, o Παύλος Πολάκης έβαλε μια άκρως προκλητική φωτογραφία στην προσωπική του σελίδα στο Facebook… Κατάφωρη και προκλητική παραβίαση του νόμου χαρακτήρισε το κάπνισμα στο καφενείο της Βουλής ο καθηγητής πνευομονολογίας και επικεφαλής της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για τον έλεγχο του καπνίσματος, Παναγιώτης Μπεχράκης. Στην επίμαχη φωτογραφία ο Παύλος Πολάκης διακρίνεται να κάθεται, συνοδεία αρκετών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, στο καφενείο της Βουλής, ενώ μπροστά του βρίσκεται ένα τασάκι με δύο αναμμένα τσιγάρα.

Ο Παναγιώτης Μπεχράκης, με παρέμβασή του στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ, απηύθυνε έκκληση στον πρόεδρο της Βουλής «να παρέμβει και να ενεργήσει τα δέοντα ώστε να επιβληθούν στον Παύλο Πολάκη οι κυρώσεις που προβλέπονται όπως για κάθε πολίτη που παραβιάζει τη νομοθεσία». Παράλληλα ζήτησε να επιβληθεί ποινή και στο καφενείο της Βουλής επειδή υπήρχαν τασάκια στο τραπέζι, σχολιάζοντας πως «η Βουλή να δείξει το δρόμο για να γίνει όλη η Ελλάδα ευρωπαϊκό κράτος». Ανέφερε μάλιστα ως παράδειγμα την Βόρεια Μακεδονία, στην οποία, όταν πριν από 5-6 χρόνια είχε σημειωθεί αντίστοιχο περιστατικό, ο εισαγγελέας πήγε στη Βουλή και έκλεισε το καφενείο.

Στο κυλικειο της Βουλης ,με καλή παρέα μετα το γλέντι που προηγήθηκε,συζητώντας για μια μαντινάδα που μου έστειλε ένας…

Gepostet von Παυλος Πολακης am Mittwoch, 31. Juli 2019

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις