Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Μπαρτσελόνα: Ο Γκριεζμάν είναι Μέσι και Σουάρες μαζί (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μπαρτσελόνα: Ο Γκριεζμάν είναι Μέσι και Σουάρες μαζί (vid)

Μπαρτσελόνα: Ο Γάλλος επιθετικός πήρε στις πλάτες του την Μπαρτσελόνα και την οδήγησε σε εντυπωσιακή νίκη με 5-2 κόντρα στην Μπέτις στο «Καμπ Νόου»

Μπαρτσελόνα: Καλύτερη αρχή στο «Καμπ Νόου» δεν θα μπορούσε να κάνει ο Αντουάν Γκριεζμάν με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα. Ο Γάλλος επιθετικός, απόντος των Λιονέλ Μέσι και Λουίς Σουάρες (συν τον Ουσμάν Ντεμπελέ) οδήγησε την καταλανική ομάδα στην πρώτη νίκη της στο πρωτάθλημα με 3-2 κόντρα στην Μπέτις. Ήταν ο ιδανικότερος τρόπος για να ξεχαστεί η ήττα της πρεμιέρας στο «Σαν Μαμές» από την Αθλέτικ Μπιλμπάο και ταυτόχρονα να καλωσορίσει ο κόσμος το νέο αστέρι της ομάδας.

Παρά το δυνατό ξεκίνημα των γηπεδούχων που έπαιζαν σαν να είχαν τον Μέσι στη σύνθεσή τους, η Μπέτις ήταν εκείνη που άνοιξε το σκορ στο 15′ με τον Φεκίρ. Η Μπαρτσελόνα επηρεάστηκε αρχικά από το γκολ. Ωστόσο, κατάφερε στο 41′ να ισοφαρίσει με τον Γκριεζμάν με σουτ πάνω στην κίνηση. Αυτό ήταν και το πρώτο γκολ του Γάλλου στράικερ στο συγκεκριμένο γήπεδο, καθώς στα εννέα προηγούμενα ματς με τη φανέλα της Ατλέτικο Μαδρίτης δεν τα είχε καταφέρει ποτέ.

Προβάδισμα με το ξεκίνημα

Στο δεύτερο ημίχρονο μίλησε πάλι ο Γκριεζμάν. Εξαιρετικό σουτ με το κατάλληλο φάλτσο στο 50′ δεν άφησε περιθώριο στον αντίπαλο γκολκίπερ και έγινε το 2-1. Ανακουφιστικό για τον ίδιο και την υπόλοιπη ομάδα προκειμένου να βάλει τις βάσεις για την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα. Έξι λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του  Κάρλος Πέρεθ να κάνει το 3-1, ενώ στο 60′ ο Μπουσκέτς έβγαλε υπέροχη ασίστ στον Τζόρντι Άλμπα που πέτυχε το 4-1.

Στο 73′ μπήκε στο παιχνίδι ο Βιδάλ και στο 77′ από ασίστ του Γκριεζμάν πέτυχε το πέμπτο γκολ της Μπαρτσελόνα. Το τελικό 5-2 διαμορφώθηκε με εξαιρετικό σουτ του Μορόν στο 80′, με την Μπέτις να φεύγει με βαριά ήττα, σε αντίθεση με πέρυσι που είχε νικήσει την αντίπαλό της στο «Καμπ Νόου». Στο 78′ του αγώνα μπήκε στο γήπεδο ως αλλαγή ο Ανσουμανί Φατί, ηλικίας 16 ετών και 9 μηνών. Είναι ο δεύτερος νεότερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία που φοράει την φανέλα της πρώτης ομάδας της Μπαρτσελόνα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής στην Ισπανία:

Παρασκευή 23/08

Γρανάδα – Σεβίλλη 0-1

Λεβάντε – Βιγιαρεάλ 2-1

Σάββατο 24/08

Οσασούνα – Έιμπαρ 0-0

Ρεάλ – Βαγιαδολίδ 1-1

Θέλτα – Βαλένθια 1-0

Χετάφε – Αθλέτικ Μπιλμπάο 1-1

Κυριακή 25/08

Αλαβές – Εσπανιόλ 0-0

Μαγιόρκα – Σοσιεδάδ 0-1

Λεγκανές – Ατλέτικο Μαδρίτης 0-1

Μπαρτσελόνα – Μπέτις 5-2

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις