Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Brexit: Προειδοποίηση στη βασίλισσα
ΚΟΣΜΟΣ

Brexit: Προειδοποίηση στη βασίλισσα

Brexit: Βουλευτής των Εργατικών δίνει μια συμβουλή στη βασίλισσα.

Brexit: Ο νέος ένοικος της Ντάουνινγκ Στριτ ανακοίνωσε την αναστολή των εργασιών της Βουλής την δεύτερη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου και μέχρι τις 14 Οκτωβρίου. Η απόφαση αυτή του Μπόρις Τζόνσον ξεσήκωσε «θύελλα» αντιδράσεων. Αυτό όχι μόνο στους κόλπους της αντιπολίτευσης, αλλά και στο εσωτερικό του Συντηρητικού κόμματος. Η συγκεκριμένη απόφαση σημαίνει πως οι βουλευτές θα έχουν πολύ λιγότερο χρόνο στη διάθεσή τους να συζητήσουν για το Brexit. Από την άλλοι οι υποστηρικτές της παραμονής της χώρας στην ΕΕ χαρακτήρισαν την απόφαση του 55χρονου Βρετανού πρωθυπουργού «πραξικόπημα».

Απλοί και επώνυμοι πολίτες εκφράζουν την αντίθεσή τους στην απόφαση. Πιο χαρακτηριστική περίπτωση αυτή του ηθοποιού Χιού Γκραντ. Ο τελευταίος κυριολεκτικά απασφάλισε. «Δεν θα παίξεις γ@@@να παιχνίδια με το μέλλον των παιδιών μου», γράφει μεταξύ άλλων ο Βρετανός σταρ στην ανάρτησή του, που μέχρι στιγμής έχει συγκεντρώσει πάνω από 54 χιλ. retweets και σχεδόν 220 χιλ. likes, ενώ αναπαράγεται από τα μεγαλύτερα διεθνή ΜΜΕ.

Μια… περίεργη συμβουλή

Από την άλλη η βουλευτής των Εργατικών Κέιτ Οσάμορ δίνει στη βασίλισσα Ελισάβετ μια περίεργη συμβουλή. Ή μάλλον την προειδοποιεί για την τύχη της μοναρχίας. Και το παράδειγμα που φέρνει είναι το δικό μας. Δηλαδή αυτό του έκπτωτου βασιλιά της Ελλάδας Κωνσταντίνου, που είναι εξάδερφος της βασίλισσας. Συγκεκριμένα, η βουλευτής έγραψε στο Twitter πως η Ελισάβετ θα πρέπει να δει τι συνέβη με «τον ξάδερφό της Τίνο, πρώην βασιλιά της Ελλάδας» όταν «πέρασε» ένα πραξικόπημα της Δεξιάς. «Η μοναρχία καταργήθηκε!», καταλήγει το tweet – προειδοποίηση της βουλευτή.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις