Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ /  Μπακογιάννης: Το ’πε και το ’κανε
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

 Μπακογιάννης: Το ’πε και το ’κανε

Μπακογιάννης: «Η καθαριότητα στην πόλη είναι κεντρικός πυλώνας του σχεδιασμού μας»

Μπακογιάννης: Ξεκίνησε από εχθές το βράδυ ο συστηματικός καθαρισμός των κάδων απορριμμάτων που βρίσκονται και στις επτά Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας. Επτά ειδικά οχήματα -ένα σε κάθε Κοινότητα- με υπερσύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό βρίσκονται ήδη στους δρόμους της πόλης κι ακολουθώντας τα απορριμματοφόρα του Δήμου Αθηναίων, στην διάρκεια της αποκομιδής, πλένουν με ζεστό νερό και ειδικό καθαριστικό υγρό τους κάδους που μόλις έχουν αδειάσει.

Με τον προγραμματισμό που έχει γίνει από την Διεύθυνση Καθαριότητας και τον Αρμόδιο Αντιδήμαρχο Νίκο Αβραμίδη καθημερινά θα πλένονται τουλάχιστον 200 κάδοι και στις επτά Κοινότητες, γεγονός που σημαίνει πως περίπου σε δυο μήνες θα έχουν πλυθεί όλοι οι κάδοι της Αθήνας και ότι το σύνολο των κάδων θα πλένονται τουλάχιστον έξι φορές το χρόνο. Μάλιστα εκτιμάται πως με βάση τις τεχνικές δυνατότητες και με αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού του Δήμου το επόμενο διάστημα θα υπάρξει δυνατότητα για ακόμα περισσότερα δρομολόγια με στόχο κάθε κάδος να πλένεται τουλάχιστον μία φορά το μήνα.

 Μπακογιάννης: «Για μια πόλη πιο καθαρή και πιο φιλική για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της»

«Το τακτικό πλύσιμο των κάδων είναι η απάντηση σε ένα βασικό και απολύτως δικαιολογημένο αίτημα των δημοτών της Αθήνας. Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε και όλα τα υπόλοιπα που χρειάζονται για μια πόλη πιο καθαρή και πιο φιλική για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της. Για μας η καθαριότητα στην πόλη είναι κεντρικός πυλώνας του σχεδιασμού μας» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

 Με την ομάδα καθαριότητας του Παρισιού

Υπενθυμίζεται πως στο τέλος του περασμένου μήνα ο Κώστας Μπακογιάννης πραγματοποίησε επίσκεψη εξπρές στο Παρίσι, προκειμένου να βρίσκεται από τα χαράματα μέχρι αργά το βράδυ μαζί με τους ανθρώπους που φροντίζουν για την καθαριότητα της πόλης του φωτός, η οποία εκτός από τους μόνιμους κατοίκους της, δέχεται και πάνω από 25 εκατομμύρια τουρίστες ετησίως. Μια ημέρα μετά την ορκωμοσία του, στις 4.30 τα ξημερώματα, ο Κώστας Μπακογιάννης βρισκόταν στο αμαξοστάσιο της καθαριότητας ενός από τα κεντρικά Διαμερίσματα του Παρισιού που αντιμετωπίζει παρόμοιες προκλήσεις με την Αθήνα: Μεγάλο αριθμό επισκεπτών, πολλά ιστορικά μνημεία και κτίρια κ.ά.

Μελετώντας τον τεχνολογικό εξοπλισμό

Είχε την δυνατότητα να παρακολουθήσει για αρκετές ώρες από κοντά τη διαδικασία της αποκομιδής των απορριμμάτων, πώς πλένονται και καθαρίζονται οι δρόμοι, τα πεζοδρόμια αλλά και οι κάδοι και να δει τον σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό με τον οποίο επιτυγχάνεται το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την πόλη. Μαζί του βρίσκονταν συνεχώς στελέχη της υπηρεσίας καθαριότητας που τον ενημέρωναν με κάθε λεπτομέρεια για όλα. Ένα ξεχωριστό κομμάτι της περιήγησής του αποτέλεσε η καθαριότητα των δρόμων και των πεζοδρομίων που γίνονται όχι μόνο με απλές σκούπες όπως στην Αθήνα αλλά και με υπερσύγχρονα μηχανήματα τα οποία έχουν την δυνατότητα να μαζεύουν τα απορρίμματα με εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Επίσης παρακολούθησε τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται το παράνομο graffiti και η αφισοκόλληση.

Σε Κέντρο Διαλογής Απορριμμάτων

Αργά το απόγευμα βρέθηκε και σε ένα από τα Κέντρα Διαλογής Απορριμμάτων που συμβάλουν καθοριστικά στην πετυχημένη λειτουργία της ανακύκλωσης ενώ συναντήθηκε και με την ομάδα των «κομάντο» της καθαριότητας της πόλης που αντιμετωπίζουν πιο δύσκολες καταστάσεις οι οποίες δημιουργούνται μετά από συλλαλητήρια, μεγάλες συγκεντρώσεις, αθλητικούς αγώνες, επεισόδια κ.ά. Η συνάντηση του με τον αντιδήμαρχο καθαριότητας του Παρισιού και η αναλυτική συζήτηση μαζί του έκλεισε την επίσκεψη και ο Κώστας Μπακογιάννης επέστρεψε στην Αθήνα μεταφέροντας σημαντική τεχνογνωσία για την καθαριότητα μιας μεγάλης σύγχρονης Ευρωπαϊκής πρωτεύουσας.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις