Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Formula 1: Έγραψε ιστορία στην Μόντσα ο Λεκλέρκ (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Formula 1: Έγραψε ιστορία στην Μόντσα ο Λεκλέρκ (vid)

Formula 1: Ο Σαρλ Λεκλέρκ αντίκρισε πρώτος την καρό σημαία χαρίζοντας τη νίκη στη Ferrari ιταλικό γκραν πρι της Φόρμουλα 1 έπειτα από εννέα ολόκληρα χρόνια

Formula 1: Συγκινητικές στιγμές έζησε την Κυριακή το απόγευμα η οικογένεια της Ferrari στο γκραν πρι της Μόντσα. Ο Σαρλ Λεκλέρκ έγινε ο νεαρότερος πιλότος στην ιστορία της Scuderia που κάνει δύο διαδοχικές νίκες, καθώς μετά το Σπα τερμάτισε πρώτος και στον ιταλικό Grand Prix. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη για την Ferrari από το 2010 μέχρι σήμερα, με τη στρατηγική της να αποδεικνύεται καθοριστική, καθώς μετά το πρώτο πιτ στοπ επιλέχθηκε η σκληρή γόμα στα ελαστικά και όχι η μαλακή.

Πίσω από τον Λεκλέρκ ήταν ο Βαλτέρι Μπότας ο οποίος έμεινε περισσότερη ώρα στην πίστα με τη μαλακή γόμα και στο τέλος είχε πιο φρέσκα ελαστικά από τον Χάμιλτον που τερμάτισε τελικά τρίτος. Σε αντίθεση με τον Λεκλέρκ ο Φέτελ βρέθηκε πάλι σε άσχημη ημέρα με συνέπεια να μην καταφέρει να διεκδικήσει τίποτα περισσότερο από την 13η θέση. Με τη συμπλήρωση 20 γύρων άνοιξε το παράθυρο για τα πιτ στοπ και πρώτος μπήκε ο Χάμιλτον βάζοντας μέση γόμα. Έναν γύρο αργότερα μπήκε ο Λεκλέρκ με την επιλογή της σκληρής, η οποία του έδωσε τελικά τη νίκη.

Ο Χάμιλτον έμεινε τρίτος

Ώσπου να αντικρίσει την καρό σημαία ο Λεκλέρκ χρειάστηκε να κρατήσει τη θέση του απέναντι στον Χάμιλτον αλλά και κόντρα στον Μπότας. Οι δύο Mercedes είχαν σοβαρά προβλήματα με τα ελαστικά τους λίγο πριν το τέλος του αγώνα, με τον Βρετανό πιλότο να χάνει τη θέση του και από τον Ούγγρο, που πίεσε μέχρι το τέλος τον Μονεγάσκο πιλότο χωρίς φυσικά να καταφέρει να τον προσπεράσει.

Από εκεί και πέρα οι Ρικιάρντο και Χούλκενμπεργκ της Renault κατέλαβαν την τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα, που ήταν για τους ίδιους το καλύτερο αποτέλεσμα στη φετινή σεζόν. Ακολούθησαν οι Άλμπον, Πέρες, Φερστάπεν, Τζιοβινάτζι και Νόρις. Η περίπτωση του Φερστάπεν είναι η πιο ξεχωριστή διότι κατάφερε από την τελευταία θέση να τερματίσει στην όγδοη. Όσο για τους οπαδούς της Ferrari ήταν τέτοια η χαρά τους που γέμισαν την πίστα της Μόντσα και το πανηγύρισαν έξαλλα μετά από εννέα χρόνια αναμονής.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις