Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / US Open: Η 19χρονη Αντρεέσκου στέρησε το 24ο Grand Slam από την Σερένα! (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

US Open: Η 19χρονη Αντρεέσκου στέρησε το 24ο Grand Slam από την Σερένα! (vid)

US Open: Η νέα «βασίλισσα» του παγκόσμιου τένις νίκησε 2-0 (6-3, 7-5) την 38χρονη Γουίλιαμς και της στέρησε το δικαίωμα να ισοφαρίσει το ρεκόρ της Μάργκαρετ Κορτ

US Open: Από πού να αρχίσει κανείς για τον άθλο της Μπιάνκα Αντρεέσκου στο US Open και πού να καταλήξει. Η 19χρονη τενίστρια κατέκτησε το βαρύτιμο τρόπαιο στη Νέα Υόρκη στο ντεμπούτο της στη διοργάνωση. Είναι η πρώτη Καναδέζα στην ιστορία που το καταφέρνει και μάλιστα απέναντι στη γυναίκα θρύλο της σύγχρονης εποχής. Η Σερένα Γουίλιαμς, που κλείνει τα 38 στις 26 Σεπτεμβρίου, υπολόγιζε ότι θα πανηγύριζε την κατάκτηση του 24ου Grand Slam. Θεωρούσε ότι είχε φτάσει ένα βήμα από το να ισοφαρίσει το ρεκόρ της Μάργκαρετ Κορτ. Ωστόσο, η πιτσιρίκα από το Οντάριο, νούμερο πήρε τη νίκη με 6-3, 7-5 σε 100 λεπτά στην πρώτη συμμετοχή της σε τελικό.

Αυτά χοντρικά, γιατί υπάρχουν και οι λεπτομέρειες που κάνουν τη μεγάλη διαφορά. Στο δεύτερο σετ η Σερένα προηγήθηκε με 5-1. Το κενό την αποθέωνε και περίμενε απλά να γίνει το 1-1 στα σετ. Κανείς δεν πίστευε εκείνη τη στιγμή ότι θα μπορούσε να υπάρξει ανατροπή. Η Αντρεέσκου που έχει τα μισά χρόνια της Αμερικανίδας τα κατάφερε και με ένα εντυπωσιακό comeback πήρε και το δεύτερο σερ με 7-5. Τι σημαίνει αυτό; Οκτώ νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια με αντιπάλους από το Top 10!

Από το 15 στο νούμερο 5

Η Δευτέρα θα βρει την Μπιάνκα Αντρεέσκου στο νούμερο 5 της παγκόσμιας κατάταξης και τη Σερένα στο νούμερο 8. Έχει πλέον 14 σερί νίκες και ρεκόρ 45-4 στη φετινή σεζόν. Εν ολίγοις είναι ασταμάτητη και απομένει να δούμε αν θα αντέξει σε αυτό τον ξέφρενο ρυθμό. Είναι καθαρά θέμα διαχείρισης και… ωριμότητας, όσο περίεργα και να ακούγεται η συγκεκριμένη λέξη.

Τέταρτη ήττα σε τελικό για τη Σερένα

Από την άλλη πλευρά η Γουίλιαμς είναι ξεκάθαρο ότι δεν τα πάει καλά με τους τελικούς. Στο κυνήγι για το 24ο Grand Slam μετράει πλέον τέσσερις σερί χαμένους τελικούς (Wimbledon 2018, 2019, US Open 2018, 2019) χωρίς μάλιστα να πάρει έστω ένα σετ. Ας μην ξεχνάμε όμως ότι είναι πλέον μητέρα και έχει κάνει εντυπωσιακή επιστροφή μετά από γέννα. Το λέει η καρδιά της και θα το άξιζε κάποια στιγμή το 24ο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις