Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ασούρα Περιστέρι: Μουσουλμάνοι γιόρτασαν το ανατριχιαστικό έθιμο με το αυτομαστίγωμα
ΕΛΛΑΔΑ

Ασούρα Περιστέρι: Μουσουλμάνοι γιόρτασαν το ανατριχιαστικό έθιμο με το αυτομαστίγωμα

Ασούρα Περιστέρι: Δεκάδες σιίτες μουσουλμάνοι γιόρτασαν και φέτος την Ασούρα, ένα έθιμο με εικόνες που εκπέμπουν βία, καθώς οι πιστοί αυτομαστιγώνονται.

Ασούρα Περιστέρι: Δεκάδες σιίτες μουσουλμάνοι γιόρτασαν και φέτος την Ασούρα, στο Περιστέρι, ένα έθιμο με εικόνες που σοκάρουν, καθώς οι πιστοί αυτομαστιγώνονται. Η Ασούρα είναι η επέτειος θανάτου του ιμάμη Χουσεΐν. Ο εγγονός του προφήτη Μωάμεθ έχασε τη ζωή του στη μάχη της Καρμπάλα, τον 7ο αιώνα, στο σημερινό Ιράκ.  Πρόκειται για σημαντικότερη θρησκευτική γιορτή των σιιτών, η οποία εορτάζεται σε όλο τον κόσμο. Στη χώρα μας, πιστοί συγκεντρώθηκαν σε αυτοσχέδιο χώρο λατρείας, όπου τηρήθηκε το έθιμο της αναπαράστασης του μαρτυρίου του Χουσεΐν.

Αναπαριστώντας το μαρτύριο του Χουσεΐν, δεκάδες πιστοί από το Ιράν, το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, αυτομαστιγώθηκαν στο Περιστέρι, χρησιμοποιώντας μαστίγια με ιμάντες, όπως προβλέπει το έθιμο της Ασούρα.  Στις άκρες τους συνήθως είναι δεμένα βαριά ή αιχμηρά αντικείμενα, που προκαλούν αιμορραγία. Η Ασούρα εορτάζεται σε όλο τον κόσμο τη 10η ημέρα του μήνα Μουχαράμ, του πρώτου μήνα του ισλαμικού ημερολογίου. Αποτελεί ημέρα μεγάλου πένθους για τους σιίτες μουσουλμάνους σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ασούρα Περιστέρι: Φωτογραφίες και βίντεο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις