Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Γέφυρα Ουκρανία: Άνδρας απειλούσε να την ανατινάξει – Τον συνέλαβαν οι Αρχές
ΚΟΣΜΟΣ

Γέφυρα Ουκρανία: Άνδρας απειλούσε να την ανατινάξει – Τον συνέλαβαν οι Αρχές

Γέφυρα Ουκρανία: Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας η υπόθεση χαρακτηρίζεται ως «προετοιμασία τρομοκρατικής ενέργειας».

Γέφυρα Ουκρανία: Οι ειδικές δυνάμεις της ουκρανικής αστυνομίας συνέλαβαν τον ένοπλο που είχε αποκλείσει μια στρατηγικής σημασίας γέφυρα στο Κίεβο και απειλούσε να την ανατινάξει. «Ο άνδρας συνελήφθη» ανέφερε η αστυνομία μέσω του Facebook. Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, κανείς δεν τραυματίστηκε. Ουκρανικά μέσα ανέφεραν ότι ο δράστης είναι στρατιωτικός 42 ετών. Είχε πολεμήσει εναντίον των φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία. Κατάγεται από την Κριμαία, τη χερσόνησο που προσαρτήθηκε από τη Ρωσία πριν από πέντε χρόνια και τον Ιούνιο είχε παραδώσει στις αρχές «ένα κιλό εκρηκτικής ύλης» δηλώνοντας ότι το βρήκε σε ένα χωριό.

Ο άνδρας άνοιξε πυρ, ενώ είχε εκρηκτικό μηχανισμό. Απείλησε δε, να ανατινάξει και κυβερνητικά κτήρια. «Ένας άνδρας αγνώστων στοιχείων άνοιξε πυρ και απειλεί να πυροδοτήσει μια βόμβα. Οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας έχουν αναλάβει την επιχείρηση. Στο σημείο είναι παρόντες εκπρόσωποι από όλες τις υπηρεσίες. Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων και των τρένων στη γέφυρα διακόπηκε», ανέφερε ο αστυνομικός διευθυντής της ουκρανικής πρωτεύουσας, Αντρέι Κρισένκο. Στην περιοχή προκλήθηκε χάος.

«Είναι πολύ επικίνδυνος, είναι οπλισμένος και πυροβόλησε το μη επανδρωμένο αεροσκάφος» της αστυνομίας, είχε δηλώσει νωρίτερα ένας εκπρόσωπος των αστυνομικών αρχών. Το πρακτορείο Interfac-Ukraine μετέδωσε δήλωση του δημάρχου του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο, ο οποίος είπε ότι ο δράστης μάλλον ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών. Η αστυνομία είχε χαρακτηρίσει “προετοιμασία τρομοκρατικής επίθεσης” αυτήν την ενέργεια του 42χρονου. Για λόγους ασφαλείας, διακόπηκε η κυκλοφορία των αυτοκινήτων και των συρμών του μετρό στη γέφυρα αυτή που διασχίζει τον ποταμό Δνείπερο. Λόγω του αποκλεισμού της γέφυρας προκλήθηκαν τεράστια μποτιλιαρίσματα στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις