Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Παραπολιτικά: Μια γρήγορη ματιά στην πολιτική επικαιρότητα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραπολιτικά: Μια γρήγορη ματιά στην πολιτική επικαιρότητα

Παραπολιτικά: Καυστικές ατάκες για την πολιτική σκηνή της χώρας από τον Γιάννη Ντσούνο.

Παραπολιτικά: Ένα «διακομματικό» δείπνο προσέφερε η Ντόρα Μπακογιάννη στους βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης στο σπίτι της στην Γλυφάδα. Ανάμεσα στους καλεσμένους και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και η Φωτεινή Πιπιλή. Μεταξύ τους μάλιστα, όπως αποκάλυψε η βουλευτής της ΝΔ, εκτυλίχθηκε ένας σπαρταριστός διάλογος. «Γιώργο, να σου ξεκαθαρίσω μερικά πράγματα, γιατί εσύ δεν έρχεσαι συχνά στο σπίτι της Ντόρας. Εδώ τρώμε, εδώ δεν έχει πράσινα τσάγια», είπε η κα Πιπιλή. Και η απόκριση του Γιώργου Παπανδρέου: «Όχι όχι, Φωτεινή, είμαι προετοιμασμένος». Και η βουλευτής κατέληξε: «Πρόσεχε, γιατί έτσι και σε δούμε ότι δεν τρως θα έχουμε ντράβαλα». Μεταξύ των καλεσμένων και ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος και ο Ευριπίδης Στυλιανίδης. Από ό,τι μάθαμε πάντως, το μενού περιελάμβανε γιουβέτσι και μελιτζάνες μαγειρεμένες από την ίδια την Ντόρα.

Από την άλλη, έντονους διαλόγους, από ό,τι μαθαίνουμε, είχαν είκοσι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με τον γραμματέα του κόμματος Πάνο Σκουρλέτη κατά την συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος. Αιτία η άρνηση των είκοσι να δίνουν στο κόμμα το 40% της βουλευτικής τους αποζημίωσης, αλλά και την παραχώρηση σε αυτό των τριών από τους πέντε συνεργάτες που δικαιούνται. Θυμίζουμε ότι για το θέμα αυτό έχει δοθεί σχετική εντολή προς τους βουλευτές από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα και μάλιστα μέσω γραπτής επιστολής. Μάλλον κάποιοι δεν συμμορφώνονται εκεί στην Κουμουνδούρου…

από τον Γιάννη Ντσούνο

Άμεση αξιοποίηση

Και αφού εκκενώθηκε το Τοσίτσειο Σχολείο στην Αχαρνών από την αστυνομία και για να μην υπάρξει και ο φόβος για πιθανή επανακατάληψη, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της φιλεκπαιδευτικής εταιρείας κ. Μπαμπινιώτη για να συζητήσουν τρόπους εκμετάλλευσης του κτιρίου. Σωστή πρωτοβουλία, να τα λέμε και αυτά.

Πρώτη κοινή

Την πρώτη τους κοινή εμφάνιση μετά τον μυστικό τους γάμο έκαναν η Έλενα Ράπτη και ο σύζυγός της Κίμων Μπάλλας. Ο φωτογραφικός φακός τους απαθανάτισε στην ΔΕΘ, όπου κινήθηκαν πάντως με απόλυτη διακριτικότητα και χωρίς να κάνουν δηλώσεις σε κάμερες και δημοσιογράφους.

Μας στοχοποιούν

«Στοχοποιούν το ΚΙΝΑΛ, επειδή έχει επιλέξει αυτόνομη πορεία απέναντι σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ», είπε στην συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος η πρόεδρος Φώφη Γεννηματά. Αυτό που δεν είπε είναι ποιοι το στοχοποιούν και με τι όφελος, δεν το καταλαβαίνω. Εκτός αν κάποιοι στο ΚΙΝΑΛ νομίζουν ότι το ποσοστό τους είναι τέτοιο, που όλοι το ζηλεύουν και το φθονούν!

Παραπολιτικά: Παντού ΠΑΣΟΚ

Την καλύτερη απάντηση στην δήλωση του πρώην υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου ότι ανησυχεί μήπως το ΠΑΣΟΚ μολύνει τον ΣΥΡΙΖΑ έδωσε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Κώστας Σκανδαλίδης σε τηλεοπτική του συνέντευξη: «Ο κ. Τσακαλώτος τα λέει αυτά, γιατί είναι ο μόνος που δεν πέρασε από το ΠΑΣΟΚ. Γιατί και στον ΣΥΡΙΖΑ οι μισοί είναι ΠΑΣΟΚ και στην κυβέρνηση αρκετοί είναι ΠΑΣΟΚ, δηλαδή παντού είναι το ΠΑΣΟΚ και όλοι το βρίζουν;». Σωστός ο παλιός!

Σεμινάρια

Σεμινάρια επικοινωνίας για το σύνολο των βουλευτών της οργάνωσε η ΝΔ και εις εκ των εισηγητών ήταν ο γραμματέας της ΚΟ Σταύρος Καλαφάτης, που στην εισήγησή του ζήτησε πρώτα την παραγωγή πολιτικού έργου και μετά την επικοινωνία του. Όπως είπε ο γραμματέας, αυτοί που θα πρέπει μελλοντικά να ανησυχούν είναι αυτοί που δεν θα παράγουν έργο. Και ο νοών νοείτω, λέω εγώ, το πήραν το μήνυμα οι βουλευτές!

Αν θέλει

Μια δήλωση που θα συζητηθεί έκανε σε τηλεοπτική του παρέμβαση ο πρώην στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά Τάκης Μπαλτάκος. Όπως είπε, «κανείς δεν μπορεί να κερδίσει τον Αντώνη Σαμαρά, αν θελήσει να γίνει πρόεδρος της Δημοκρατίας και αν ο ίδιος το ζητήσει, τότε η ΝΔ δεν θα μπορεί να κάνει διαφορετικά». Ωστόσο, κάποιος θα πρέπει να πει στον κ. Μπαλτάκο ότι η απόφαση αυτή είναι αποκλειστικά του πρωθυπουργού και κανενός άλλου και ακόμη ότι ο κ. Σαμαράς δεν έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά του. Σωστά;

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις