Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Επιχείρηση “σκούπα” Αθήνα: Στην Κόρινθο οι πιο πολλοί αλλοδαποί – Το ένταλμα για βιασμό ανήλικης
ΕΛΛΑΔΑ

Επιχείρηση “σκούπα” Αθήνα: Στην Κόρινθο οι πιο πολλοί αλλοδαποί – Το ένταλμα για βιασμό ανήλικης

Επιχείρηση "σκούπα" Αθήνα: Οι περισσότεροι, μετά την εξέταση στοιχείων στη Διεύθυνση Αλλοδαπών στην Π. Ράλλη, μεταφέρθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης προσωρινά στη δομή φιλοξενίας Κορίνθου.

Επιχείρηση “σκούπα” Αθήνα: Από έντεκα διαφορετικά σημεία του πλανήτη προέρχονται οι διακόσιοι εξήντα εννέα αλλοδαποί, οι οποίοι απομακρύνθηκαν το πρωί της Πέμπτης από δύο υπό κατάληψη κτήρια στο κέντρο της Αθήνας, μετά από επιχείρηση της Αστυνομίας.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Οι περισσότεροι, μετά την εξέταση στοιχείων στη Διεύθυνση Αλλοδαπών στην Π. Ράλλη, μεταφέρθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης προσωρινά στη δομή φιλοξενίας Κορίνθου. Κάποιοι, κρατούνται για να απελαθούν, καθώς δεν είχαν στην κατοχή τους κανένα νομιμοποιητικό έγγραφο. Μεταξύ, όμως, πολλών απελπισμένων και δυστυχισμένων μεταναστών, προέκυψε ότι στα δύο κτίρια έβρισκαν καταφύγιο και άτομα που είχαν περάσει στην παρανομία.

Πιο συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί του Αλλοδαπών διαπίστωσαν ότι σε βάρος 24χρονου Σύρου, που βρισκόταν στο ένα από τα δύο κτίρια, εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του 9ου ανακριτή Αθηνών που είχε εκδοθεί στις 27 Ιουλίου. Κατηγορείται και θα απολογηθεί ενώπιον του δικαστικού λειτουργού με την κατηγορία ότι βίασε ανήλικη συμπατριώτισσά του. Στον εισαγγελέα, επίσης, οδηγείται ένας άλλος Σύρος ο οποίος είχε στην κατοχή του μαχαίρια με την κατηγορία της παράνομης οπλοφορίας.

Έρευνα για πρόσφατες συγκρούσεις

Η Αστυνομία στην περίπτωσή του ξεκίνησε να εξετάζει αν συμμετείχε σε πρόσφατες συγκρούσεις μεταξύ αντίπαλων  ομάδων, που λάμβαναν χώρα, σύμφωνα με τους περιοίκους, έξω από τα κτήρια και του Τοσίτσειου Σχολείου και του δεύτερου οικήματος. Η Αστυνομία χθες το βράδυ μετά την καταμέτρηση, ανακοίνωσε ότι οι 269 αλλοδαποί των δύο κτηρίων είναι υπήκοοι Συρίας, Αφγανιστάν, Ιράκ, Ιράν, Αλγερίας, Μαρόκου, Κονγκό, Λιβάνου, Υεμένης, Παλαιστίνης και Τουρκίας.

Έκανε επίσης γνωστό ότι μια πενταμελής οικογένεια Σύρων  αφέθηκε ελεύθερη για ανθρωπιστικούς λόγους, λόγω εγκαυμάτων που είχαν εδώ και μέρες προκληθεί σε ανήλικο παιδί τους. Μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Παίδων, όπου νοσηλεύεται και το παιδί τους.

Οι 48 θα απελαθούν

Επίσης ανακοινώθηκε ότι 48 αλλοδαποί κρατούνται στη Διεύθυνση Αλλοδαπών για διοικητική απέλαση καθώς δεν διαθέτουν νομιμοποιητικά έγγραφα παραμονής στην χώρα μας, ενώ ένας κρατείται για περαιτέρω έλεγχο. Οι υπόλοιποι 214 μεταφέρθηκαν στη δομή φιλοξενίας Κορίνθου, απ’ όπου αργότερα θα μεταφερθούν σε άλλες δομές φιλοξενίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις