Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

15

Αυγούστου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Γρανάδα – Μπαρτσελόνα 2-0: Οι απώλειες έγιναν συνήθεια (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γρανάδα – Μπαρτσελόνα 2-0: Οι απώλειες έγιναν συνήθεια (vid)

Γρανάδα - Μπαρτσελόνα 2-0: Ο Μέσι μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο αλλά δεν μπόρεσε να αλλάξει τη μοίρα της Μπαρτσελόνα που ηττήθηκε δίκαια 2-0 από την εντυπωσιακή Γρανάδα

Γρανάδα – Μπαρτσελόνα 2-0: Μπιλμπάο, Παμπλόνα, Γρανάδα…. Το κακό τρίτωσε για την Μπαρτσελόνα που στο τρίτο φετινό εκτός έδρας παιχνίδι της για την Πριμέρα Ντιβισιόν δεν μπόρεσε να αποφύγει την ήττα. Η Γρανάδα νίκησε 2-0 και στο βάθος του τούνελ οι Καταλανοί δεν βλέπουν φως. Ήττα από την Αθλέτικ στην πρεμιέρα, ισοπαλία με την Οσασούνα την 3η αγωνιστική, ήττα και το βράδυ του Σαββάτου (21/09) στο «Νουέβο λος Κάρμενες» στο πέμπτο ματς.

Μεσοβδόμαδα είχε μεσολαβήσει η κακή εμφάνιση με την Ντόρτμουντ στο «Ζιγκνάλ Ιντούνα Παρκ» για το Τσάμπιονς Λιγκ, όπου αν δεν υπήρχε ο Τερ Στέγκεν θα είχε ηττηθεί σε ακόμη ένα παιχνίδι. Ο Λιονέλ Μέσι μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο στον αγώνα με την Γρανάδα, όπως και ο νεαρός Φάτι, αλλά κανείς από τους δύο δεν μπόρεσε να αλλάξουν τη μοίρα της Μπάρτσα. Ήταν το έβδομο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι από πέρυσι (σε όλες τις διοργανώσεις) όπου η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε δεν κατάφερε να νικήσει. Μεγάλος αριθμός για το μέγεθος και τη δυναμική του συλλόγου τα τελευταία χρόνια.

Το πρώτο γκολ και η κορυφή

Για την Γρανάδα ήταν εντυπωσιακό το ξεκίνημα του παιχνιδιού. Μόλις στο 63ο δευτερόλεπτο, από λάθος του Φίρπο, ο Αζίζ μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα και άνοιξε το σκορ. Στο 66′ ο Βιδάλ είχε την πρώτη επαφή με την μπάλα αλλά όχι με τα πόδια. Χτύπησε στο χέρι του και ο διαιτητής καταλόγισε αμέσως το πέναλτι. Το εκτέλεσε ο Βαδίγιο διαμορφώνοντας το 2-0. Η Γρανάδα με αυτή τη νίκη μετράει 10 βαθμούς και βρίσκεται στην κορυφή του πρωταθλήματος μαζί με Σεβίλλη (έχει ένα ματς λιγότερο) και Ατλέτικο Μαδρίτης (κόλλησε στο 0-0 εντός με την Θέλτα). Με 7 βαθμούς σε 5 αγώνες η Μπάρτσα έχει κάνει το χειρότερο ξεκίνημα στην ιστορία της στο πρωτάθλημα από το 1994 μέχρι σήμερα. Αν δεν συνέλθει γρήγορα, θα μείνει πίσω σε ακόμη μεγαλύτερη απόσταση.

ΓΡΑΝΑΔΑ: Σίλβα, Ντίαθ, Ντουάρτε, Σάντσεθ, Νέβα, Μοντόρο, Αζίζ, Πουέρτας, Ερέρα (83′ Γοναλόν), Σολδάδο (57′ Φερνάντεθ), Ματσίς (62′ Βαδίγιο).

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Πικέ, Λενγκλέ, Σέρζι Ρομπέρτο, Σεμέντο, Φίρπο (46′ Φατί), Ράκιτιτς (62′ Βιδάλ), Ντε Γιονγκ, Κάρλες Πέρεθ (46′ Μέσι), Γκριεζμάν, Σουάρες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις