Εξάρχεια τώρα: Νέα αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης κτιρίου στα Εξάρχεια (vid)

ΕΛΛΑΔΑ

Εξάρχεια τώρα: Νέα αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης κτιρίου στα Εξάρχεια (vid)

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Εξάρχεια τώρα: Νέα επιχείρηση της αστυνομίας σε υπό κατάληψη κτήριο είναι αυτή την ώρα σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας.

23.09.2019 | 07:38

Εξάρχεια τώρα: Νέα επιχείρηση για εκκένωση υπό κατάληψη κτηρίου στο κέντρο της Αθήνας (Εξάρχεια), πραγματοποιεί από το πρωί η ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με την πρώτη ενημέρωση το υπό κατάληψη κτίριο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Οκτάβιου Μερλιέ και Πρασσά, κοντά στο Γαλλικό Ινστιτούτο. Πρόκειται για το παλαιό 5ο Λύκειο Αθηνών το οποίο τελούσε υπό κατάληψη από το 2016. Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ στο εσωτερικό του κτιρίου βρίσκονταν πρόσφυγες και μετανάστες. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, είναι περίπου 100 άτομα, όλοι τους αλλοδαποί, ανάμεσά τους και παιδιά. Το κτίριο βρίσκεται υπό κατάληψη εδώ και πέντε χρόνια.

Μετά την εκκένωση του κτιρίου, θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία με τις επιχειρήσεις που προηγήθηκαν της σημερινής. Δηλαδή, τα άτομα θα μεταφερθούν στο Αλλοδαπών και εκεί θα γίνει η ταυτόποιησή και η εξακρίβωση του καθεστώτος με το οποίο βρίσκονται στη χώρα. Στη συνέχεια, κάποιοι απ’ αυτούς θα οδηγηθούν σε επίσημες δομές φιλοξενίας, ενώ για όσους δεν έχουν καθόλου χαρτιά θα ακολουθηθεί η διαδικασία της διοικητικής απέλασης. Την περασμένη εβδομάδα η ΕΛΑΣ είχε προχωρήσει σε εκκένωση δύο υπό κατάληψη κτιρίων στην οδό Αχαρνών απομακρύνοντας πάνω από 250 πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονταν μέσα σε αυτά.

Σημειώνεται πως ο δήμος σε όλες αυτές τις περιπτώσεις βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και συμβάλλει στον καθαρισμό και την ασφάλιση αυτών των κτιρίων με δικά του συνεργεία.

Εξάρχεια τώρα: Δείτε βίντεο

Εξάρχεια: Σόου αναρχικών τη νύχτα της Κυριακής

Σε κίνηση εντυπωσιασμού προέβησαν αντιεξουσιαστές στα Εξάρχεια, πραγματοποιώντας φαινομενικά ανακατάληψη του κτιρίου στην οδό Σπ. Τρικούπη στα Εξάρχεια. Σήμερα, σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου ανέβηκε βίντεο από τη δράση τους με τους αντιεξουσιαστές να κάνουν λόγο για συμβολική ανακατάληψη. Κάποιοι, ανέβηκαν στις ταράτσες γειτονικών κτιρίων κάνοντας… παρκούρ. Η ομάδα των αντιεξουσιαστών σήκωσε πανό διαμαρτυρίας και άναψε καπνογόνα και βεγγαλικά ωστόσο δεν παρέμεινε εντός του κτιρίου αλλά αποχώρησε μετά από λίγο.  Δεν σημειώθηκαν προσαγωγές ή συλλήψεις.

Exit mobile version