Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πατροκτόνος Ζακύνθου – Ελεονώρα Μελέτη: Πρεμιέρα για το “Μετά τα Μεσάνυχτα”, με τον Αλέξη
ΕΛΛΑΔΑ

Πατροκτόνος Ζακύνθου – Ελεονώρα Μελέτη: Πρεμιέρα για το “Μετά τα Μεσάνυχτα”, με τον Αλέξη

Πατροκτόνος Ζακύνθου - Ελεονώρα Μελέτη: To τρέιλερ της εκπομπής δόθηκε στη δημοσιότητα και αναμένεται με ενδιαφέρον η πρώτη συνέντευξη του 27χρονου.

Πατροκτόνος Ζακύνθου – Ελεονώρα Μελέτη: Με τον 27χρονο Αλέξη από τη Ζάκυνθο, ο οποίος σκότωσε τον πατέρα του με τρεις σφαίρες, κάνει πρεμιέρα η Ελεονώρα Μελέτη στην εκπομπή «Μεσάνυχτα» την Τρίτη στον Alpha. To τρέιλερ της εκπομπής δόθηκε στη δημοσιότητα και αναμένεται με ενδιαφέρον η πρώτη συνέντευξη του 27χρονου, η ιστορία του οποίου έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. Ήταν Μάιος του 2018 όταν ο 26χρονος, τότε, Αλέξης με τρεις σφαίρες σκοτώνει τον πατέρα του στη Ζάκυνθο λίγο έξω από το χωριό Βολίμες. Το κουβάρι της ιστορίας που σιγά- σιγά ξετυλίγεται φέρνει στο φως ένα τεράστιο οικογενειακό δράμα. Ο Αλέξης και τα αδέρφια του ήταν θύματα βασανιστηρίων και άγριας κακοποίησης από τον ίδιο τους τον πατέρα, όπως ειπώθηκε στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Τα όσα υποστηρίζει ο Αλέξης στην πρώτη εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη προκαλούν φρίκη. Σχεδόν καθημερινά ο πατέρας τους, τους χτυπούσε δίχως έλεος. Ως παιδί δεν έζησε ανέμελα χρόνια, δεν ένιωσε την τρυφερότητα που απολάμβαναν οι συνομήλικοι του. Ο ίδιος του ο πατέρας τον έδενε σε καρέκλα για να τον τιμωρήσει, τον έβαζε να κάνει σκληρές αγροτικές δουλειές και να ζητιανεύει, ενώ το ξύλο ήταν καθημερινότητα.

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ της εκπομπής «Μεσάνυχτα» που κάνει πρεμιέρα την ερχόμενη Τρίτη:

Πατροκτόνος Ζακύνθου: Η ψυχρή απολογία

«Ο πατέρας μου ήταν κέρβερος, με έδερνε συνέχεια όταν ήμουν μικρός, έδερνε συχνά και την μάνα μου γι’ αυτό και εκείνη τον χώρισε πριν από 16 χρόνια, όταν ήμουν 10 ετών. Όταν ήμουν… ήρθε στο δωμάτιό μου που κοιμόμουν μόνος μου αλλά δεν θυμάμαι παραπάνω και μη με ρωτάτε άλλο για αυτό το θέμα. Απ’ όταν πέθανε – τον Οκτώβριο του 2010, από ανίατη ασθένεια – η τρίτη και τελευταία σύζυγός του που ήταν Ρουμάνα, πήγαινα συχνά και έβλεπα τα δύο αδελφάκια μου, που ζούσαν μαζί του.

Το ένα μάλιστα είναι αγοράκι 10 ετών. Κλονίστηκα μια μέρα που η εννιάχρονη αδερφή μου μου παραπονέθηκε πως πονάει στα γενετικά της όργανα. Και τότε αμέσως σκέφτηκα: Χριστέ μου, θα κάνει τα ίδια και σε εκείνη. Από τότε αποφάσισα πως αυτό το τέρας δε θα πρέπει να συνεχίσει να ζει και να κάνει τα αδερφάκια μου να υποφέρουν φρικτά. Ήταν πλέον θέμα χρόνου να τον σκοτώσω…».

Πατροκτόνος Ζακύνθου: Ο δικηγόρος του στον ΑΝΤ1

Πώς τον σκότωσε

Ο κατηγορούμενος ως πατροκτόνος, περιέγραψε στους αστυνομικούς πώς σχεδίασε και πώς εκτέλεσε το έγκλημα. «Πήγα στο προκαθορισμένο ραντεβού με τον βιολογικό μου πατέρα, με το αυτοκίνητο της αδερφής μου από τον πρώτο γάμο της μητέρας μου. Έβγαλα τις πινακίδες κυκλοφορίας και πήρα μαζί μου την επαναληπτική καραμπίνα που είχε στο υπόγειο ο νυν σύντροφος της μητέρας μου που είναι και αυτός Έλληνας, όπως ο πατέρας μου ο ταχυδρόμος. Κατεβαίνοντας από το αυτοκίνητο είχα ήδη τυλίξει το κεφάλι και το πρόσωπό μου με μια μπλούζα, ενώ στα χέρια μου φορούσα γάντια εργασίας για να μην ανιχνευτεί η πυρίτιδα, αφού αυτό το είχα διαβάσει στο ίντερνετ», ανέφερε ο ίδιος και συνέχισε…

«Ο πατέρας μου καθόταν στη θέση του οδηγού ανυποψίαστος, ήταν βράδυ και δεν είχε καταλάβει πως ήμουν καμουφλαρισμένος. Τον πυροβόλησα αμέσως από το τζάμι της πόρτας του, μόλις άκουσε τα βήματά μου και γύρισε να με δει. Είχα βάλει στην καραμπίνα εννιάρια σκάγια που είναι για πουλιά αλλά ήξερα πως από κοντά έχουν θανατηφόρο αποτέλεσμα στον άνθρωπο. Τον πυροβόλησα συνολικά τρεις φορές στο πρόσωπο, στην καρδιά και στον ώμο. Μετά την πρώτη βολή, η κάννη του όπλου ήταν μέσα στην καμπίνα της κόκκινης κλούβας. Ο πρώτος πυροβολισμός ήταν κατευθείαν στο πρόσωπό του, του έριξα περίπου από 1,5 μέτρο».

Ο συνταξιούχος ταχυδρόμος είχε ζητήσει από τον γιο του να του βρει μια γυναίκα για να περάσει την βραδιά του. Για αυτό το λόγο και είχαν ραντεβού την ημέρα της δολοφονίας.

Πατροκτόνος Ζακύνθου: Η ποινή

Υπενθυμίζεται ότι το δικαστήριο του επέβαλε ποινή κάθειρξης οχτώ ετών, επτά χρόνια για τη δολοφονία του πατέρα του και από 12 μήνες για οπλοκατοχή και οπλοχρησία, με τις ποινές να συγχωνεύονται σε μία, η οποία μετατρέπεται σε επτά χρόνια για ανθρωποκτονία, συν έξι μήνες για οπλοκατοχή και έξι μήνες για οπλοχρησία.

Παράλληλα, του αναγνωρίστηκαν τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου, η ανάρμοστη συμπεριφορά του θύματος απέναντι στο δράστη και το γεγονός ότι ομολόγησε την πράξη του κατά την απολογία του. Οι συνήγοροί του άσκησαν έφεση, η οποία είχε ανασταλτική ισχύ και έτσι, αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την εκδίκασή της, με περιοριστικούς όρους την εμφάνισή του στο αστυνομικό τμήμα κάθε 15 ημέρες και την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Πατροκτόνος Ζακύνθου: Κατά την αποφυλάκισή του, δήλωσε μετανιωμένος

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις