Πόθεν έσχες πολιτικών 2018: Διευκρινήσεις για να μη «να μη δημιουργούνται εντυπώσεις» έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών σχετικά με ακίνητα στο Πόθεν Έσχες.
Πόθεν έσχες πολιτικών 2018: Διευκρινίσεις για το πόθεν έσχες του έδωσε ο Μιλτάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος εμφανίζεται να έχει στην κατοχή του 125 ακίνητα. Όπως ανέφερε πρόκειται για εγγραφές σε ένα ακίνητο με παλιούς χώρους – αποθήκες. Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης εξήγησε πως δεν έχει στην κατοχή του τόσα πολλά ακίνητα λέγοντας χαρακτηριστικά. «Για να μη δημιουργούνται εντυπώσεις τα «125 ακίνητα» που αναγράφονται στο Πόθεν Έσχες μου δεν είναι ουσιαστικά 125 ακίνητα, αλλά ως επί το πλείστον εγγραφές σε 1 ακίνητο με παλιούς χώρους – αποθήκες» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό «Θέμα 104,6».
«Είναι 115 εγγραφές δηλαδή, σε 1 ακίνητο στο κέντρο της Αθήνας, το πατρικό του πατέρα μου, το οποίο έχει γίνει κτίριο γραφείων, στο οποίο κάθε δωμάτιο φαίνεται σαν μία εγγραφή. Οπότε έχω σε αυτό το 3% ως κυριότητα και το 11% ως ψιλή κυριότητα σε κάθε μικρό γραφειάκι. Δεν έχω βίλες, ακίνητα κ.λπ. Δεν θα ντρεπόμουν καθόλου αν τα είχα. Αλλά δεν έχω».
Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: Πρέσπες και ελληνοτουρκικά
Αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Βαρβιτσιώτης για άλλη μια φορά τη τόνισε πως «είναι μια κακή συμφωνία». «Κάνουμε συνεχή διαβήματα στην άλλη πλευρά, επισημαίνοντας τις παραβιάσεις τους στη Συμφωνία των Πρεσπών. Είμαστε υπέρ της διεύρυνσης της ΕΕ στα Δυτικά Βαλκάνια και υποστηρίζουμε τη Διακήρυξη της Θεσσαλονίκης του 2003. Και ο πρωθυπουργός τόνισε πως η πορεία της γείτονος στην Ευρώπη συνδυάζεται με την εφαρμογή των συμπεφωνημένων και υποστήριξε την ευρωπαϊκή της πορεία, αλλά μόνο υπό την αίρεση ότι θα έχουν ολοκληρώσει τις δεσμεύσεις τους που προκύπτουν από την υπογραφή της Συμφωνίας και, βέβαια, χτίζοντας μια σχέση καλής γειτονίας με την Ευρώπη».
Μιλώντας για τη σχέση Ελλάδας και Τουρκίας και τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών επισήμανε πως «είναι πολύ βασικό να υπάρχει ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας, ώστε να μπορούμε να βρίσκουμε λύσεις σε προβλήματα και να αντιμετωπίζουμε πολυεπίπεδα τα ζητήματα που προκύπτουν μεταξύ μας. Να καλλιεργηθεί ένα κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης».