Μοσκοβισί Αθήνα: Στην Αθήνα βρίσκεται από χθες Πέμπτη ο απερχόμενος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Πιερ Μοσκοβισί.
Μοσκοβισί Αθήνα: Το πρόγραμμα του Μοσκοβισί ξεκίνησε την Πέμπτη στις 22:15, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, στο Προεδρικό Μέγαρο. Με συνέντευξη Τύπου και μια ομιλία του στον «Διάλογο με τους Πολίτες» στην «Ελληνογαλλική Σχολή Ευγένιος Ντελακρουά», ο Πιέρ Μοσκοβισί θα ξεκινήσει την σημερινή δεύτερη ημέρα επίσκεψής του στην Ελλάδα. Ο Γάλλος επίτροπος Οικονομικών αναμένεται να κάνει αναφορά και στον ρόλο που έπαιξε στις διαπραγματεύσεις, ώστε να αποφευχθεί το Grexit, κατά την διάρκεια της θητείας του.
Την Παρασκευή, θα συμμετάσχει στον «Διάλογο με τους Πολίτες» στην Ελληνογαλλική Σχολή «Ευγένιος Ντελακρουά». Στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Θα ακολουθήσουν σύντομες δηλώσεις στον Τύπο.Στις 14:00 θα μεταβεί στο κτίριο του υπουργείου Οικονομικών, όπου θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα. Παράλληλα, επαφές θα έχει με τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά και τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο.
Μοσκοβισί Αθήνα: Τι είχε πει ο Μοσκοβισί για το Σύμφωνο Σταθερότητας
Ο Ευρωπαίος επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί ζήτησε από η επόμενη Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προχωρήσει σε «ένα σοβαρό καλλωπισμό» του συμφώνου σταθερότητας και ανάπτυξης, ώστε να επιτευχθεί η μείωση του χρέους των κρατών και να ευνοηθεί η ανάπτυξη.
«Επιθυμώ η επόμενη επιτροπή να διατηρήσει την επιλογή της ευελιξίας στο πλαίσιο των κανόνων και να είναι επίσης ικανή να προτείνει τη μεταρρύθμισή τους», δήλωσε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων στη διάρκεια συνάντησης στο Παρίσι με την Ένωση Δημοσιογράφων Οικονομικού και Χρηματοπιστωτικού Ρεπορτάζ (AJEF).
Ο Μοσκοβισί, ο οποίος θα εγκαταλείψει τα καθήκοντά του στο τέλος του μήνα, επέμεινε στην «ανάγκη για ένα σοβαρό καλλωπισμό» του συμφώνου σταθερότητας και ανάπτυξης, το οποίο ορίζει τους κανόνες της ευρωζώνης κυρίως για το δημοσιονομικό έλλειμμα και το χρέος των χωρών μελών, ώστε «να καταστεί πιο ευανάγνωστο, πιο απλό, πιο αποτελεσματικό».