Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τρομοκρατική επίθεση στη Γερμανία: Δύο νεκροί, βίντεο ντοκουμέντο στο “φως”
ΚΟΣΜΟΣ

Τρομοκρατική επίθεση στη Γερμανία: Δύο νεκροί, βίντεο ντοκουμέντο στο “φως”

Τρομοκρατική επίθεση στη Γερμανία: Οι αρχές φοβούνται ότι ο απολογισμός των θυμάτων από την επίθεση στη γερμανική πόλη θα αυξηθεί.

Τρομοκρατική επίθεση στη Γερμανία: Στο φως της δημοσιότητας ήρθε ένα βίντεο, καθώς και φωτογραφίες που τράβηξαν αυτόπτες μάρτυρες στο Χάλε της Γερμανίας, οι οποίες δείχνουν τον 27χρονο δράστη να πυροβολεί έξω από μία συναγωγή. Στα πλάνα εμφανίζεται ένας άνδρας με στρατιωτική περιβολή να βγαίνει από το αυτοκίνητό του και να πυροβολεί προς άγνωστη κατεύθυνση. Ένας ένοικος στην περιοχή όπου ο 27χρονος ναζιστής σκότωσε δύο ανθρώπους, πρόλαβε και έβγαλε φωτογραφίες του, όπου φαίνεται πως είχε πάει έτοιμος να σπείρει τον θάνατο.

Εκτός από την στρατιωτική περιβολή και το κράνος, ο 27χρονος δράστης είχε και ένα σακίδιο μαζί του. Με χαρακτηριστική ψυχραιμία πυροβολεί προς τον κόσμο που βρισκόταν στη συναγωγή, όπως φαίνεται παρακάτω στο βίντεο που προκαλεί σοκ. Στην μία φωτογραφία φαίνεται μάλιστα ξεκάθαρα να σημαδεύει προς κόσμο, που έτρεχε να γλιτώσει. Εκτός των δύο νεκρών, υπάρχουν και δύο τραυματίες, όπως ανέφερε η αστυνομία.

Τρομοκρατική επίθεση στη Γερμανία: Δείτε το βίντεο με τον δράστη

Τρομοκρατική επίθεση στη Γερμανία: Μετέδιδε ζωντανά την επίθεση

Μάλιστα, ο δράστης -όπως αναφέρουν τα γερμανικά ΜΜΕ- μετέδιδε ζωντανά την επίθεση στην πλατφόρμα Twitch. Ο ίδιος φέρεται να διέθετε κάμερα και να μιλούσε αγγλικά, ενώ δήλωσε ότι είναι αρνητής του Ολοκαυτώματος. Τόνισε, δε, ότι ο φεμινισμός είναι η αιτία της μείωσης των ποσοστών γεννήσεων στη Δύση και την επακόλουθη αύξηση της μετανάστευσης.

Στο βίντεο μιλάει επανειλημμένα για «Εβραίους» και για «Kanaken» (έκφραση της αργκό, υποτιμητική αναφορά σε γερμανόφωνους με καταγωγή από την Τουρκία ή τις αραβικές χώρες). Ο νεαρός ακροδεξιός, σύμφωνα με πληροφορίες του Der Spiegel, δεν ήταν προηγουμένως γνωστός στις αρχές, ενώ έδρασε μόνος, γεγονός που επέτρεψε στην Αστυνομία μετά την σύλληψή του να σημάνει την λήξη της σύστασης για παραμονή σε εσωτερικούς χώρους.

Τρομοκρατική επίθεση στη Γερμανία: Για φρικτή είδηση έκανε λόγο ο Ζάιμπερτ

Την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ, διακόπτοντας την τακτική συνέντευξη Τύπου έκανε λόγο για τραγικό συμβάν. «Αυτή είναι μια φρικτή είδηση από τη Χάλε, έχω πολλές ελπίδες ειλικρινά ότι η αστυνομία θα πιάσει τον δράστη ή τους δράστες το συντομότερο δυνατόν και ότι κανένας άλλος άνθρωπος δεν θα κινδυνεύσει στο μεταξύ». Η δημαρχία στην Χάλε έκανε λόγο για «σφαγή» χωρίς να δώσει διευκρινίσεις. Οι εθνικοί σιδηρόδρομοι Deutsche Bahn ανακοίνωσαν ότι ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός στην Χάλε έχει κλείσει.

Έρευνα για άλλο περιστατικό

Παράλληλα, η δήμαρχος της πόλης Λάντσμπεργκ δήλωσε ότι δύο άτομα ύποπτα για μια φονική επίθεση με πυροβολισμούς στην περιοχή κατέλαβαν ένα αυτοκίνητο και κινούνται στον αυτοκινητόδρομο που οδηγεί στο Μόναχο. Η δήμαρχος Άνια Βέρνερ έκανε τη δήλωση αυτή μετά τον θάνατο δύο ανθρώπων σε πυροβολισμούς στην πόλη Χάλε και έπειτα από αναφορές για ένα δεύτερο περιστατικό με πυροβολισμούς στη γειτονική πόλη Λάντσμπεργκ.

Αναζητούν σχέσεις με τρομοκράτες

Η ομοσπονδιακή εισαγγελία ανέλαβε την έρευνα για το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στην πόλη Χάλε της ανατολικής Γερμανίας. Την είδηση έκανε γνωστή το περιοδικό Der Spiegel. Πρόκειται για ένα διαδικαστικό βήμα που βάσει της γερμανικής νομοθεσίας δείχνει πιθανή διασύνδεση της επίθεσης με την τρομοκρατία. Εκπρόσωπος της εισαγγελίας δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως η ενέργεια αυτή δικαιολογείται «από την ιδιαίτερη σημασία της υπόθεσης» που αφορά «βίαια εγκλήματα που πλήττουν την εσωτερική ασφάλεια της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις