Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Αρχαιοκάπηλοι: Νέα υπόθεση αρχαιοκαπηλίας
ΕΛΛΑΔΑ

Αρχαιοκάπηλοι: Νέα υπόθεση αρχαιοκαπηλίας

Αρχαιοκάπηλοι: Αντικείμενα μεγάλης αρχαιολογικής αξίας ελληνιστικής και ρωμαϊκής περιόδου κατασχέθηκαν μετά από σύλληψη 77χρονου στα Γιαννιτσά.

Αρχαιοκάπηλοι: Kινητά μνημεία της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας, σμιλεμένα από χέρια καλλιτεχνών της ελληνιστικής και ρωμαϊκής εποχής, ανακτήθηκαν μετά τη σύλληψη από την Αστυνομία 77χρονου στα Γιαννιτσά. Στο πλαίσιο των δράσεων για την προστασία των θησαυρών της αρχαιότητας, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Γρεβενών, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε., συνέλαβαν σε περιοχή των Γρεβενών, τον 77χρονο, για παράνομη κατοχή αντικειμένων ιδιαίτερης αρχαιολογικής και επιστημονικής αξίας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, πραγματοποιήθηκε έρευνα στην κατοικία του, όπου βρέθηκαν αντικείμενα της ελληνιστικής και ρωμαϊκής εποχής, ιδιαίτερης αρχαιολογικής και επιστημονικής αξίας. Αυτά εμπίπτουν στις διατάξεις της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων και της εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Αρχαιοκάπηλοι: Δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει την κατοχή τους

Την κατοχή τους δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει ο 77χρονος και η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί ο τρόπος και ο χρόνος απόκτησης των κατασχεθέντων αρχαίων αντικειμένων.

Ποια είναι τα αντικείμενα που βρέθηκαν

  • Ειδικότερα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Τμήμα μαρμάρινου ανάγλυφου ωτός με μη διαμπερή οπή,
  • απότμημα μαρμάρινου ανάγλυφου με γενειοφόρο ανδρική μορφή,
  • τέσσερις (4) αγνύθες με πυραμοειδή μορφή,
  • τμήμα αγγείου με λαβή,
  • δύο (2) πώματα με ταινιωτή λαβή,
  • τμήμα μαρμάρινου κίονα με επιγραφή και
  • τρία (3) αγγεία με εφυάλωση.

Ο συλληφθείς, που αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γρεβενών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις