Αγοράκι έπεσε: 4χρονος στην Εντατική του Νοσοκομείου της Κρήτης

ΕΛΛΑΔΑ

Αγοράκι έπεσε: 4χρονος στην Εντατική του Νοσοκομείου της Κρήτης

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: elenaliog.b

Αγοράκι έπεσε: Κρίσιμα είναι τα επόμενα 24ωρα για ένα τετράχρονο αγοράκι από τα Χανιά, το οποίο έπεσε από τοιχίο και τραυματίστηκε στο κεφάλι.

16.10.2019 | 13:19

Αγοράκι έπεσε: Κρίσιμα είναι τα επόμενα 24ωρα για ένα αγοράκι μόλις 4 ετών από τα Χανιά το οποίο τραυματίστηκε στο κεφάλι μετά από πτώση από τοιχίο το βράδυ της περασμένης Τρίτης. Άμεσα το παιδί μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χανίων όπου μετά την αρχική ιατρική αντιμετώπιση των κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων που είχε υποστεί, κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή του στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου. Όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα flashnews.gr, η διακομιδή έγινε στις 23:30 το βράδυ της Τρίτης με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με το αγοράκι διασωληνωμένο, σε καταστολή και άμεσα εισήχθη στην ΜΕΘ παίδων του ΠΑΓΝΗ.

Όπως είπε στην ίδια πηγή ο υποδιοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γιάννης Φανουργιάκης έγιναν οι αναγκαίες απεικονιστικές εξετάσεις και με τους γιατρούς να θεωρούν πως οι επόμενες ώρες θα είναι κρίσιμες για την πορεία της υγείας και της αντιμετώπισης των τραυμάτων του. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έπεσε το μικρό παιδί παραμένουν άγνωστες. Η Μονάδα Δημόσιας Υγείας & Ασφάλειας του Οργανισμού REACTION και η Υπηρεσία Ασθενοφόρων του Υπουργείου Υγείας δίδουν στη δημοσιότητα συμβουλές για την ασφάλεια των παιδιών, αλλά και για τις πρώτες βοήθειες σε περίπτωση πτώσης ενός παιδιού, σημειώνοντας πως οι πτώσεις αποτελούν σημαντική αιτία τραυματισμού στα παιδιά και εφήβους με τραγικές επιπτώσεις.

Αγοράκι έπεσε: Πάνω από 1.500 παιδιά σκοτώνονται κάθε χρόνο από πτώσεις

Σύμφωνα με ανακοίνωσή τους, η Μονάδα Δημόσιας Υγείας & Ασφάλειας του Οργανισμού REACTION και η Υπηρεσία Ασθενοφόρων του Υπουργείου Υγείας αναφέρουν ότι πέραν των 1500 παιδιών και εφήβων στην Ευρώπη σκοτώνονται κάθε χρόνο από πτώσεις, για να σημειώσουν πως η πτώση αποτελεί την κυριότερη αιτία τραυματισμού σε παιδιά κάτω των 15 ετών και η είναι η πιο κοινή αιτία θανάτου και σοβαρού τραυματισμού στο κεφάλι στα μικρότερα παιδιά.

«Πολλά παιδιά ιδιαίτερα μικρής ηλικίας τραυματίζονται από πέσιμο, κυρίως από κρεβάτια, σκάλες, παράθυρα και μπαλκόνια στο σπίτι ή σε παιδότοπους, πάρκα αλλά και στο σχολείο. Βρέφη άνω των 3 μηνών πιθανόν να πέσουν από κρεβάτια χωρίς κάγκελα ή από την αλλαξιέρα τους», προσθέτουν. Αναφερόμενοι σε ενδεικνυόμενα μέτρα αποφυγής πτώσεων, η Μονάδα Δημόσιας Υγείας & Ασφάλειας του Οργανισμού REACTION και η Υπηρεσία Ασθενοφόρων του Υπουργείου Υγείας αναφέρουν ότι ποτέ δεν πρέπει να αφήνεται ένα μικρό παίδι μόνο του σε ένα κρεβάτι, αλλαξιέρα ή σε ένα καναπέ.

Επιπλέον, να μην αφήνεται ένα παιδί να παίζει μόνο του κοντά σε μια έξοδο κινδύνου, σε μια ψηλή βεράντα ή μπαλκόνι η οπού υπάρχει υψομετρική διαφορά σε σχέση με το ύψος του παιδιού. «Χρησιμοποιήστε τον ιμάντα ασφαλείας/ζώνες για καρεκλίτσες και παιδικά καθίσματα, τοποθετήστε πόρτες/κάγκελα ασφαλείας σε σκάλες στο σπίτι σας, τοποθετήστε προστατευτικά στα παράθυρα και το μπαλκόνι, χρησιμοποιήστε αντιολισθητικό χαλάκι στο μπάνιο των παιδιών, καλύψτε με ειδικά υλικά αιχμηρά έπιπλα ή επικίνδυνες γωνιές, σε παιδότοπους/πάρκα ελέγξτε τα παιχνίδια για την ασφάλεια τους, μιας και το κάθε σπίτι είναι διαφορετικό ο κάθε γονιός, έχοντας υπόψη τις πιο πάνω συμβουλές θα πρέπει να διαμορφώσει κατάλληλα τον δικό του χώρο για την ασφάλεια του παιδιού», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Exit mobile version