Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Brexit: Παραμένει στο τραπέζι το σενάριο πρόωρων εκλογών
329 βουλευτές ψήφισαν υπέρ και 299 κατά της συμφωνίας αποχώρησης

Brexit: Παραμένει στο τραπέζι το σενάριο πρόωρων εκλογών

Brexit: Απορρίφθηκε το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής των εφαρμοστικών νόμων, καθώς 322 βουλευτές είπαν «όχι», έναντι 308 «ναι».

Brexit: Υπό την πίεση των περιστάσεων η Βουλή των Κοινοτήτων στη Μεγάλη Βρετανία ενέκρινε εν τέλει το νομοσχέδιο της Συμφωνίας Αποχώρησης, κατά τη δεύτερη ανάγνωσή του. Υπέρ της συμφωνίας ψήφισαν 329 βουλευτές έναντι 299 κατά. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη ψηφοφορία συνιστά την πρώτη φορά που μια συμφωνία για το Brexit λαμβάνει υποστήριξη στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Από την άλλη βέβαια, αμέσως μετά απορρίφθηκε από τους Βρετανούς βουλευτές το σχετικό χρονοδιάγραμμα εφαρμογής των εφαρμοστικών νόμων. Πιο συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, 322 είπαν «όχι» στο χρονοδιάγραμμα, έναντι 308 που ψήφισαν «ναι». Μετά το πέρας και της δεύτερης ψηφοφορίας, ο Μπόρις Τζόνσον εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός πως το Κοινοβούλιο αποδέχτηκε τις ευθύνες του και ενέκρινε τη συμφωνία αποχώρησης. Δήλωσε, ωστόσο, δυσαρεστημένος από την καθυστέρηση.

Brexit: «Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θα φύγουμε από την ΕΕ με αυτή τη συμφωνία»

Ο Βρετανός πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι δεν επιθυμεί άλλη αναβολή, καθώς και ότι θα συνεχίσει να συζητά με τους Ευρωπαίους ηγέτες, μέχρι να αποφασίσουν αν θέλουν ή όχι να δώσουν παράταση στο Brexit. «Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θα φύγουμε από την ΕΕ με αυτή τη συμφωνία, στην οποία η Βουλή των Κοινοτήτων μόλις έδωσε την έγκρισή της» τόνισε ακόμη.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις