Μεταναστευτικό Ελλάδα: Ατάκες που αναστάτωσαν τους συμμετέχοντες ακούστηκανστη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ναυπλιέων.
Μεταναστευτικό Ελλάδα: Το μεταναστευτικό βρέθηκε στο επίκεντρο της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Ναυπλιέων την Πέμπτη, έπειτα από πρόταση της παράταξης Αναγνωσταρά για συζήτηση του θέματος, εξαιτίας των φημών, που φέρουν το ΚΕΜΧ να εξετάζεται για τη φιλοξενία μεταναστών. Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Παναγιώτης Αναγνωσταράς, πρότεινε να υπάρξει μια αλλαγή στο ψήφισμα για το στρατόπεδο, ρωτώντας μεταξύ άλλων: «Επειδή το Ναύπλιο είναι ιδιαίτερη πόλη, θεωρώ ότι δύσκολα θα βρεθούν ξενοδόχοι να φιλοξενήσουν μετανάστες. Μας ενδιαφέρει το στρατόπεδο. Είμαστε διατεθειμένοι να φιλοξενήσουμε μετανάστες σε αυτή την πόλη ή όχι;».
Αντιδράσεις, ωστόσο, σύμφωνα με το anagnostis.org, προκάλεσαν τα όσα είπε ο αντιδήμαρχος, Ραφαήλ Μπαρού, ο οποίος διευκρίνισε στο ξεκίνημα της ομιλίας του ότι τοποθετείται ως πρόεδρος εργατικού κέντρου και όχι ως δημοτικός σύμβουλος. «Κοιτάμε μόνο το στρατόπεδο. Αν βρεθούν κάποιοι ξενοδόχοι κερδοσκόποι να φιλοξενήσουν μετανάστες, εμάς δεν μας νοιάζει; Τι σημαίνει τουριστικά για οικονομία πόλης; Τι σημαίνει αν εγώ το Πάσχα σουβλίζω αρνί και ο άλλος το σκύλο;» είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στη διαφορετική κουλτούρα που υπάρχει μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων.
Μεταναστευτικό Ελλάδα: Η πρόταση Αναγνωσταρά έγινε δεκτή
Για φοβικές αντιδράσεις ως προς το μεταναστευτικό έκανε λόγο ο Κώστας Γκόνης, σημειώνοντας: «Αντί να ζητήσουμε να λυθεί το πρόβλημα των προσφύγων που πνίγονται στο Αιγαίο, λυπάμαι που σαν συμβούλιο έχουμε φοβικές απόψεις». Ο δημοτικός σύμβουλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Βαγγέλης Λαμπρόπουλος επισήμανε μεταξύ άλλων: «Το προηγούμενο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου έχει καταπατηθεί, γιατί η χρήση φαίνεται ότι δίνεται στην Περιφέρεια και όχι στο δήμο».
Ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Επιμένουμε στο προηγούμενο ψήφισμα. Αν θέλετε να προσθέσουμε στο προηγούμενο ψήφισμα για πρόσφυγες- μετανάστες…». Η πρόταση Αναγνωσταρά τελικά έγινε δεκτή και έτσι η διαφορά με το ψήφισμα της 13ης Φεβρουαρίου 2018 είναι εκεί που λέει «για άλλες “χρήσεις” δεν αφήνουμε περιθώρια», να προστεθεί «πρόσφυγες – μετανάστες».