Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μέγαρα νέα: Το φονικό, οι σφαίρες στα γεννητικά όργανα και τα πρώτα λόγια της συζύγου
ΕΛΛΑΔΑ

Μέγαρα νέα: Το φονικό, οι σφαίρες στα γεννητικά όργανα και τα πρώτα λόγια της συζύγου

Μέγαρα νέα: Πώς περιγράφουν φίλοι και συγγενείς τον θάνατο του 48χρονου γιατρού, ο οποίος την περασμένη Πέμπτη έπεσε νεκρός στο σπίτι του στα Μέγαρα από το όπλο του κουνιάδου του.

Μέγαρα νέα: Θλίψη έχει προκαλέσει στο πανελλήνιο η εν ψυχρώ δολοφονία ενός άνδρα μέσα στο σπίτι του στα Μέγαρα, με δράστη έναν 51χρονο. Νεκρός από τα πυρά του κουνιάδου του, είναι ένας 48χρονος γιατρός, ενώ η 43χρονη σύζυγός του νοσηλεύεται τραυματισμένη στο νοσοκομείο. Ο 51χρονος, ο οποίος είναι σωφρονιστικός υπάλληλος, μπήκε στο σπίτι του άτυχου ζευγαριού στη συμβολή των οδών Μυκηνών και Μελετίου Λουκά, στα Μέγαρα και άρχισε να πυροβολεί εναντίον τους, έπειτα από καβγά.

Ο 48χρονος, ο οποίος αρχικά είχε τις αισθήσεις του, κατέληξε λίγο αργότερα, ενώ η γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Θριάσιο, όπου και νοσηλεύεται. Σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης παραδέχθηκε την πράξη του. «Δεν θυμάμαι τι έκανα… Εγώ το έκανα. Το μυαλό μου έχει θολώσει… Εγώ το έκανα. Αυτός φταίει που χώρισα με τη γυναίκα μου, αυτός μας χώρισε, αυτός φταίει», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς. «Σε μία κίνηση απελπισίας πήρα το όπλο και άρχισα να πυροβολώ», συμπλήρωσε.

Μέγαρα νέα: Γιατρός ο 48χρονος

Το κίνητρο για την ανθρωποκτονία σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία είναι το γεγονός, ότι ο φερόμενος ως δράστης θεωρούσε τον 48χρονο υπεύθυνο για τον χωρισμό με την γυναίκα του. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στο σπίτι την ώρα του φονικού, βρίσκονταν τα δύο από τα τρία παιδιά του ζευγαριού καθώς και ο αδελφός της γυναίκας, ο οποίος μόλις αντιλήφθηκε τι συνέβαινε, έτρεξε και κλείδωσε το ένα παιδί στο μπάνιο. Σύμφωνα με μάρτυρα που μίλησε στο iefimerida.gr, το θύμα πίεζε το τραύμα, κοντά στη μηριαία αρτηρία, από τη σφαίρα. Να σημειωθεί ότι ο 48χρονος ήταν γιατρός. Ο 51χρονος κατηγορούμενος θα απολογηθεί την Τρίτη, ενώ σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράνομη οπλοκατοχή, οπλοφορία και οπλοχρησία.

Μέγαρα φονικό: Σφαίρες στα γεννητικά όργανα

Ως έναν άνθρωπο ακοινώνητο και με βαθιά κόμπλεξ χαρακτηρίζει τον δράστη ακόμη ένα πρόσωπο από το συγγενικό περιβάλλον του άτυχου γιατρού: «Ψευτομαγκιά, αναίδεια, τρόποι και συμπεριφορά χαμηλότατου επιπέδου. Αυτά ήταν τα χαρακτηριστικά του Δ. ο οποίος προσφωνούσε τον κόσμο πάντα με το… επώνυμό του. Δεν έχω λόγια, δεν έχω τι να πω παρά μόνο ότι σκότωσε έναν άγγελο. Όπως μου είπε κάποια ξαδέλφη μου μπήκε μέσα στο σπίτι με το όπλο και μπροστά σε τρία ανήλικα παιδάκια έριξε δύο σφαίρες στα χέρια και στα πόδια της Μ. και στη συνέχεια άλλες έξι στην κοιλιακή χώρα και στα γεννητικά όργανα του Χάρη Άδειασε το όπλο του πάνω σ’ έναν άνθρωπο που μόνο καλό του είχε κάνει…»

Μέγαρα νέα: «Σκότωσε έναν άγιο»

Θρήνος επικρατεί από το βράδυ της περασμένης Πέμπτης και στο φιλικό περιβάλλον του άτυχου Χάρη με τις μνήμες να πολλαπλασιάζουν τα αμέτρητα «γιατί»: «Αυτό το τέρας σκότωσε έναν άγιο», αναφέρει χαρακτηριστικά μία πολύ καλή φίλη του θύματος στο Θέμα. «Ο Χάρης ήταν ο πιο ζεστός, δοτικός, προστατευτικός και φιλότιμος άνθρωπος που γνώρισα ποτέ στη ζωή μου και η οικογένειά του μία από τις καλύτερες στα Γιάννενα. Ο έμπορος πατέρας τους μεγάλωσε τέσσερα παιδιά, δύο αγόρια και δύο κορίτσια, τέσσερα σπάνια πλάσματα που έγιναν όλοι τους γιατροί. Ανάμεσά τους, ξεχώριζε πάντα ο καλός μου φίλος, ο Χάρης. Τι να πρωτοθυμηθώ; Ότι βοηθούσε τους πάντες; Ότι προσέφερε βοήθεια σε όποιον του το ζητούσε; Ότι δεν κρατούσε κακία σε κανέναν ό,τι κι αν του είχε κάνει; Ότι πριν από χρόνια είχε σταματήσει σε τροχαίο σώζοντας τη ζωή ενός μοτοσικλετιστή; Ότι λάτρευε τα αδέλφια του, τη γυναίκα του και τα τρία του αγοράκια όσο τίποτα άλλο στον κόσμο;

Ότι σκιζόταν για τους φίλους του; Μαζί μεγαλώσαμε και σήμερα μπορώ να πω ότι ήμουν πολύ τυχερή που γνώρισα έναν τέτοιον άνθρωπο. Έναν άνθρωπο με μόρφωση, με τρόπους και πάνω απ’ όλα με μια καρδιά από χρυσάφι. Μέχρι πριν από σχεδόν δύο χρόνια εργαζόταν κι εδώ στα Γιάννενα σε κάποιο Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης ως διευθυντής και πηγαινοερχόταν στην Αθήνα. Η γυναίκα του, η Μ., είναι νοσηλεύτρια σε μεγάλο νοσοκομείο της Αττικής, και οι δύο πάλευαν για το καλύτερο αύριο των παιδιών τους. Αυτό, που μέσα σε λίγα λεπτά στέρησε σε όλους ένας σχιζοφρενής… Αυτός ο «κύριος» δεν σκότωσε μόνο τον Χάρη δεν πήρε τη ζωή μόνο ενός ανθρώπου.

«Σκότωσε» ολόκληρες οικογένειες που έχασαν από δίπλα τους έναν τόσο σπάνιο άνθρωπο… Εύχομαι η δικαιοσύνη να προσφέρει στον δράστη τη θέση και τη ζωή που του αξίζει…»

Μέγαρα νέα: Τα λόγια της συζύγου

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις