Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

19

Ιανουαρίου 2025

alphafreepress.gr / PLUS / Καίει το κινητό μου: Γιατί υπερθερμαίνεται η συσκευή σου
PLUS

Καίει το κινητό μου: Γιατί υπερθερμαίνεται η συσκευή σου

Καίει το κινητό μου: Οι λόγοι για τους οποίους παρατηρείς συχνά το κινητό σου να ζεσταίνεται και οι σίγουρες λύσεις για να το αποφύγεις.

Καίει το κινητό μου: Στη σημερινή εποχή τα smartphones αποτελούν πλέον μια φυσική προέκταση των άκρων μας. Όλοι τα έχουμε πάνω μας, στο χέρι μας, στην τσέπη μας. Χρησιμοποιούμε το κινητό στη δουλειά, στο γυμναστήριο, πριν τον ύπνο, στην παραλία, ακόμα και μέσα στο μπάνιο σου. Όλη μας η ζωή σχεδόν συντελείται μέσα από αυτό, εφόσον τα χρησιμοποιούμε και στηνεπικοινωνία μας με τους άλλους ανθρώπους. Επειδή, όμως, κάποιες φορές το μέτρο ξεπερνιέται, είναι φυσιολογικό κάποια στιγμή το κινητό να αρχίσει να ζεσταίνεται, να «καίγεται».

Γιατί συμβαίνει αυτό; Οι τόσες πολλές εφαρμογές που έχουμε κατεβάσει, τα «βαριά» παιχνίδια, η «κακή» φόρτιση με ελαττωματικούς φορτιστές και η έκθεση στον ήλιο είναι μόνον ορισμένες αιτίες. Ωστόσο η συνεχής χρήση είναι αυτή που συμβάλλει τα μέγιστα στην υπερθέρμανση της συσκευής σου. Στην περίπτωση που νιώσεις τη θερμοκρασία να ανεβαίνει, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να ανακαλύψεις την πηγή του προβλήματος. Στη συνέχεια θα πρέπει να αποφασίσεις τι θα κάνεις για να αντιμετωπίσεις κάθε ένα από τα προβλήματα.

Καίει το κινητό μου: Τι προκαλεί την υπερθέρμανση; Τι πρέπει να κάνεις;

Υπερβολική χρήση

Να θυμάσαι πάντα πως όσο πιο «απαιτητική» και βαριά είναι μία εφαρμογή και όσο περισσότερο τη χρησιμοποιείς, τόσο πιο εύκολο είναι το τηλέφωνο σου να κολλήσει ή να υπερθερμανθεί. Εφαρμογές που προϋποθέτουν τη χρήση δικτύου ή δεδομένων ή σύνδεση με άλλες εφαρμογές, είναι πολύ πιθανό να δημιουργήσουν πρόβλημα, αφού απαιτούν περισσότερη μπαταρία για τη φόρτωση τους.

Γι’ αυτό το λόγο να φροντίζεις να κλείνεις ό,τι λειτουργεί στο παρασκήνιο και να μην «επιβαρύνεις» το κινητό σου για πολλή ώρα. Άφησέ το και λίγο στην άκρη. Επίσης, θα ήταν συνετό να κάνεις κι ένα μικρό ξεκαθάρισμα στις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείς ιδιαίτερα και φορτώνουν το τηλέφωνο σου.

Έκθεση στον ήλιο

Σίγουρα  κάποια στιγμή θα σου έχει τύχει να ξεχάσεις το κινητό πάνω στην ξαπλώστρα ή στη μέση του μπαλκονιού. Όμως μετά από δέκα λεπτά έκθεσης στον ήλιο θα είναι σχεδόν αδύνατο ακόμα και να ακουμπήσεις το κινητό σου..

Στην περίπτωση αυτή καλό θα ήταν να αφαιρέσεις τη θήκη, αν υπάρχει. Αυτό γιατί η θήκη μπλοκάρει τη θερμότητα με αποτέλεσμα η θερμοκρασία του κινητού σου να φτάνει ευκολότερα στα ύψη. Βάλ’ το σε ένα σκιερό μέρος και άφησε το να επανέλθει. Μπορείς ακόμη και να του κάνεις αέρα αν θέλεις ένα πιο γρήγορο αποτέλεσμα.

Προβληματική μπαταρία ή φορτιστής

Τέλος, ένα άλλο πολύ συχνό φαινόμενο είναι το να υπερθερμαίνεται το κινητό σου κατά τη διάρκεια της φόρτισης. Στην περίπτωση αυτή δύο είναι τα τινά. Είτε η θερμοκρασία ανεβαίνει εξαιτίας του φορτιστή, είτε λόγω προβληματικής μπαταρίας. Το δεύτερο μπορείς να το ελέγξεις πάρα πολύ εύκολα, αν χρησιμοποιήσεις έναν διαφορετικό φορτιστή.

Αν αυτό το πρόβλημα επιμένει κι εμφανίζεται συχνά, να φροντίσεις να ελέγξεις τη μπαταρία. Δες στο εσωτερικό του τηλεφώνου αν η μπαταρία έχει στρεβλωθεί. Αν η όψη της σου φαίνεται περίεργη, θα πρέπει ζητήσεις την γνώμη κάποιου ειδικού και πιθανότατα να την αλλάξεις.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις