Ακρίτα – Μάνου: Μια ανάρτηση του συνθέτη Θέμη Καραμουρατίδη για την παρέλαση, έγινε αφορμή να διασταυρώσουν τα ξίφη τους Έλενα Ακρίτα και Αφροδίτη Μάνου. Την περασμένη Παρασκευή, ο γνωστός μουσικοσυνθέτης, ανάρτησε ένα κείμενο με το οποίο παρουσίαζε την δική του εμπειρία σαν παιδί από την παρέλαση. «Η παρέλαση ήταν για μένα από τις πιο τραυματικές και συνάμα αποκαλυπτικές εμπειρίες της παιδικής και εφηβικής μου ζωής. Επειδή ήμουν ο πιο κοντός της τάξης ήμουν στην τελευταία σειρά την διαλυμένη, την χλευαστική, την με τα πιο πολλά στραγάλια» σχολίασε στην αρχή του κειμένου του ο Θέμης Καραμουρατίδης. Όπως είπε όμως, για εκείνον η παρέλαση ως παιδί ήταν «μια πρώτη ένδειξη ότι η κοινωνία αν δεν είσαι αυτό που θέλει σε ξερνάει».
Ο Θέμης Καραμουρατίδης συνέχισε διατυπώνοντας τη διαφωνία του με τις παρελάσεις. «Άμα θέλεις να τιμήσεις τους ανθρώπους που αγωνίστηκαν και έχασαν τη ζωή τους για να είσαι Εσύ καλά τώρα Κάνε το με τη στάση ζωής σου. Τίμησε τους με τον τρόπο που συμπεριφέρεσαι στην ουρά στις δημόσιες υπηρεσίες. Τίμησε τους στον τρόπο που φέρεσαι στο περιβάλλον της Ελλάδας. Τίμησε τους στον τρόπο που αντιμετωπίζεις τους κατατρεγμένους αυτής της ζωής. Στον τρόπο που σέβεσαι τον διπλανό σου» είπε. «Και αν θες να κρατήσεις τη μνήμη τους ζωντανή Καν’ το μέσα από τραγούδια, ποίηση, δίδαξε στο παιδί ιστορία (όχι παραμύθι) φτιάξε στεφάνια. Μην το προετοιμάζεις να γίνει ένα πιόνι μιας κοινωνίας που δεν θέλει να το αγαπήσει και να το αποδεχτεί επειδή γεννήθηκε, κοντό, με αναπηρία ή όπως αλλιώς του έλαχε».
Ακρίτα – Μάνου: Το σχόλιο της Μάνου στην ανάρτηση του Καραμουρατίδη
Τη Δευτέρα, η Αφροδίτη Μάνου, χρησιμοποίησε αποσπάσματα από την ανάρτηση του Θέμη Καραμουρατίδη, χωρίς όμως να κατονομάζει τον άνθρωπο που τα έγραψε. Μένοντας στο σημείο όπου ο συνθέτης έγραφε πως είναι κοντός και ευτραφής, σχολίασε την άποψη ως την «απόλυτη ανοησία. Να νομίζεις ότι το μπούλινγκ θα σταματήσει, αν σταματήσουν οι παρελάσεις… Ο ορισμός του δικαιωματισμού». Η Αφροδίτη Μάνου συνέχισε λέγοντας: «Να νοιάζεσαι περισσότερο για την “ατυχία” ενός παιδιού με ορμονική διαταραχή στην εφηβεία, αντί για το δικαίωμα ΕΝΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΛΑΟΥ, να γιορτάσει τις σπάνιες στιγμές της ενότητας του έθνους, απέναντι στον ξένο κατακτητή».
Το επόμενο σημείο του κειμένου στο οποίο στάθηκε η Αφροδίτη Μάνου ήταν η φράση: «Γι’ αυτό άμα θες να τιμήσεις τους ανθρώπους, που αγωνίστηκαν, καν’ το με τη στάση ζωής σου … Δίδαξε το παιδί σου ιστορία (όχι παραμύθι)». «250.000 άνθρωποι πέθαναν απ’ την πείνα στη διάρκεια της Κατοχής της Ελλάδας, από το άλλο αλλότριο έθνος. Τα παιδιά που ήταν ανάμεσά τους, δεν είχαν την τύχη να γίνουν παχουλά και να τα κοροϊδεύουν στην παρέλαση. Πέθαναν αποστεωμένα, βυζαίνοντας το άδειο βυζί της μάνας που είχε πεθάνει λίγο πριν και η ίδια από το λιμό. Που πάει να πει, το ξαναλέω, από την πείνα. Η ασέβεια και η αλαζονεία» έγραψε μεταξύ άλλων.
«Άρατα κούρατα-χέσ’ τα και κατούρα τα, ενός καλλιτέχνη της νέας γενιάς με 2.000 λάικ από κάτω (ΟΛΩΝ ΔΗΛΑΔΗ)» έγραψε στη συνέχεια και μίλησε για παραχαράκτες της ιστορίας «που μίλησαν για “μη ιστορική συνέχεια του Ελληνισμού” και για “συνωστισμό” στο λιμάνι της Σμύρνης, αντί για Μικρασιατική Καταστροφή…».
Ακρίτα – Μάνου: Η αντίδραση της Ακρίτα
Η ανάρτηση της Αφροδίτης Μάνου προκάλεσε την αντίδραση της Έλενας Ακρίτα. Η δημοσιογράφος, αναδημοσιεύοντας την ανάρτηση του Θέμη Καραμουρατίδη έγραψε στο Facebook: «Ένα έξοχο κείμενο του συνθέτη Themis Karamouratidis αποφάσισε να χλευάσει η κυρία Αφροδίτη Μάνου. Και το έκανε με το ερεβώδες εθνικιστικό language που χρησιμοποιεί προσφάτως. Δεν είχε καν την ευπρέπεια να κατονομάσει τον κ. Καραμουρατίδη – όπως δεν είχε την στοιχειώδη τσίπα να αναδημοσιεύσει ολόκληρη την ανάρτηση του για να την κρίνουν οι αναγνώστες. Καθυβρίζει ένα κείμενο το οποίο αποσπασματικά παρουσιάζει και εν συνεχεία παραδίδει στη χλεύη των φίλων της» και έκλεισε το post της με τον χαρακτηρισμό: «Τόσο λίγη».