Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Επαναστατική Αυτοάμυνα: Φάρος περιπολικού και πλαστές πινακίδες, προκαλούν εφιαλτικές υποψίες
ΕΛΛΑΔΑ

Επαναστατική Αυτοάμυνα: Φάρος περιπολικού και πλαστές πινακίδες, προκαλούν εφιαλτικές υποψίες

Επαναστατική Αυτοάμυνα: Το μοιραίο λάθος της οργάνωσης φέρεται να έγινε κατά τη ληστεία στο Χολαργό όταν από λάθος εκπυρσοκρότησε το όπλο των δραστών.

Επαναστατική Αυτοάμυνα: Όλα δείχνουν ότι η Επαναστατική Αυτοάμυνα, η οργάνωση που είχε εξελιχθεί σε διαρκή τρόμο των αστυνομικών δυνάμεων λόγω των συχνών επιθέσεων με καλάσνικοφ κατά Διμοιριών των ΜΑΤ, ετοίμαζε μια ακόμη ένοπλη επίθεση σε αστυνομικό στόχο.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Αυτή τη φορά, με αφορμή τις επιχειρήσεις για την εκκένωση των καταλήψεων στα Εξάρχεια. Η υποψία αυτή αναμένεται να μεταβληθεί σε βεβαιότητα με την εξέταση κάποιων επί μέρους ευρημάτων στο διαμέρισμα του Χολαργού, όπου βρέθηκε ο βαρύς οπλισμός της οργάνωσης, όπως είναι ένας σκληρός δίσκος, άλλα ψηφιακά μέσα αποθήκευσης στοιχείων και δύο ακόμη σημαντικότητα ευρήματα.

Πρόκειται για ένα φάρο περιπολικού (!) και πλαστές πινακίδες αυτοκινήτου. Αν ο αριθμός των πινακίδων ταυτίζεται με κάποιο αστυνομικό όχημα, τότε το συμπέρασμα που προκύπτει οδηγεί στο ότι τα μέλη της οργάνωσης, που πάντα έβαζαν στο στόχαστρο αστυνομικούς με στόχο τις δολοφονίες, θα εμφανίζονταν κάπου οι ίδιοι με αστυνομικό όχημα “μαϊμού”. Αυτό για να μη δώσουν υποψίες στους πραγματικούς αστυνομικούς, που θα θεωρούσαν ότι στο όχημα επιβαίνουν συνάδελφοί τους. Έτσι, ευρισκόμενοι πολύ κοντά στο στόχο, φορώντας οι ίδιοι αλεξίσφαιρα γιλέκα- βρέθηκε ένα στη γιάφκα του Χαλανδρίου- θα άνοιγαν πυρ κατά των αστυνομικών.

Πυροβολούσαν από μακριά

Ίσως, εκτιμάται, μ αυτόν τον τρόπο άλλαζαν τα σχέδια καθώς και τις δύο φορές που πυροβόλησαν αστυνομικούς των ΜΑΤ κοντά στην περιοχή των Εξαρχείων, ήταν υποχρεωμένοι να πυροβολούν από απόσταση με αποτέλεσμα να μη πετυχαίνουν το στόχο τους που ήθελε νεκρό αστυνομικό…

Προβληματισμός από τα εκρηκτικά

Επίσης, ένα ακόμη στοιχείο στο ζήτημα των ευρημάτων, που έχει προβληματίσει τους επιτελείς του αντιτρομοκρατικού επιτελείου, είναι τα εκρηκτικά, οι πυροκροτητές και σύνεργα κατασκευής εκρηκτικών μηχανισμών. Αν προχωρούσαν σε κατασκευή βόμβας θα ήταν η πρώτη φορά από την ίδρυση της οργάνωσης το 2014, όταν επιτέθηκαν ημέρα ευρωεκλογών στο κτίριο του ΠΑΣΟΚ στη Χαρ. Τρικούπη, λόγω της συνεργασίας του κόμματος με τη Ν. Δημοκρατία στην Κυβέρνηση Σαμαρά.

Με βόμβες ισχύος χτυπά η “ΟΛΑ”

Αντίθετα, με εκρηκτικούς μηχανισμούς που περιέχουν πολλά κιλά εκρηκτικής ύλης, επιτίθεται έως τώρα η άλλη οργάνωση που δρα ανά τακτικά χρονικά διαστήματα, που αυτοαποκαλείται Ομάδα Λαίκών Αγωνιστών. Και εδώ ερευνούν μήπως υπάρχει κάποια σχέση μεταξύ των δύο οργανώσεων, που μετά την εξάρθρωση του Επαναστατικού Αγώνα των Μαζιώτη-Ρούπα και τις αθρόες συλλήψεις των Πυρήνων, έμεναν οι τελευταίες στο αντάρτικο πόλης κατά την περίοδο της νεοτρομοκρατίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις