Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Επαναστατική Αυτοάμυνα ονόματα: Τα τρία μέλη – Οι συλληφθέντες και ο καταζητούμενος
ΕΛΛΑΔΑ

Επαναστατική Αυτοάμυνα ονόματα: Τα τρία μέλη – Οι συλληφθέντες και ο καταζητούμενος

Επαναστατική Αυτοάμυνα ονόματα: Η αστυνομία έδωσε στην δημοσιότητα τις φωτογραφίες των τριών που φέρονται να ανήκουν στην Επαναστατική Αυτοάμυνα.

Επαναστατική Αυτοάμυνα ονόματα: Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία τριών ανδρών που σχετίζονται με την επιχείρηση για την εξάρθρωση της Επαναστατικής Αυτοάμυνας. Πρόκειται για τους δύο άνδρες που συνέλαβε η αντιτρομοκρατική κατά τη διάρκεια της επιχείρησης που οδήγησε στον εντοπισμό της γιάφκας της Επαναστατικής Αυτοάμυνας στον Χολαργό, αλλά και τον 46χρονο που αναζητά η αστυνομία για την υπόθεση.

Ο 41χρονος του οποίου δημοσιοποιήθηκαν τα στοιχεία, ο Ευάγγελος Σταθόπουλος, είναι εκείνος που μετείχε στη ληστεία από την οποία άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι για την εξάρθρωση της οργάνωσης. Ο 45χρονος, Διονύσης Μπάκας, είναι ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος στον Χολαργό που βρέθηκε το οπλοστάσιο της Επαναστατικής Αυτοάμυνας, ενώ ο 46χρονος Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης είναι αυτός που αναζητείται μετά την επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής.

ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ Ευάγγελος του Κωνσταντίνου και της Αγγελικής, που γεννήθηκε την 09-10-1978 στην Αθήνα Αττικής.

Συνελήφθη την 08-11-2019 από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία

ΜΠΑΚΑΣ Διονύσιος του Χρήστου και της Ελένης, που γεννήθηκε την 11-05-1974 στην Αθήνα Αττικής.

Συνελήφθη την 08-11-2019 από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ Δημήτριος του Βίκτωρα και της Νίκης, που γεννήθηκε την 14-02-1973 στην Αθήνα Αττικής, ο οποίος αναζητείται για την ίδια υπόθεση.

Επαναστατική Αυτοάμυνα: Ετοίμαζαν δύο χτυπήματα

Οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής καταλήγουν στο ότι η Επαναστατική Αυτοάμυνα ετοίμαζε δύο εντυπωσιακά χτυπήματα, όμως τα σχέδια τους ανέτρεψε η ληστεία στο πρακτορείο του ΟΠΑΠ και ο τραυματισμός του 46χρονου καταζητούμενου – όπως φαίνεται και στο βίντεο που αποκάλυψε το protothema.gr – από την αδέξια κίνηση του 41χρονου συνεργού του.

Το πρώτο τρομοκρατικό χτύπημα θα γινόταν με την «κλασική» μέθοδο της οργάνωσης δηλαδή με το καλάσνικοφ – σφραγίδα, στο οποίο «φόρεσαν» διόπτρα νυκτός και λέιζερ. Άρα, λένε οι αστυνομικοί, θα χτυπούσαν νύχτα και ήθελαν να βρουν στόχο. Δηλαδή θα στόχευαν με ακρίβεια πιθανότατα σε αστυνομικό στόχο και η επίθεση θα ήταν αιματηρή.

Η δεύτερη ενέργεια – βάσει των ευρημάτων – θα ήταν βομβιστική πιθανότατα με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης και πρωταγωνιστικό ρόλο στην επιχείρηση θα έπαιζε το μαϊμού – ασθενοφόρο που ετοίμαζαν για να έχουν στη διάθεση τους το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Δεν είναι ξεκάθαρο – λένε οι αστυνομικοί – αν το μαϊμού νοσοκομειακό όχημα θα το χρησιμοποιούσαν ως μέσο διαφυγής ή μετακινήσεων ή θα το φόρτωναν με βόμβες και θα το στάθμευαν έξω από το κτήριο – στόχο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις