Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Απάτες: Ψευδείς αγγελίες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης
ΕΛΛΑΔΑ

Απάτες: Ψευδείς αγγελίες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Απάτες: Νέα υπόθεση απάτης από δήθεν ιδιοκτήτες διαμερισμάτων, που έπαιρναν τις προκαταβολές και εξαφανίζονταν.

Απάτες: Ανέβασαν σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης αγγελία ότι νοικιάζουν διαμέρισμα στην πόλη της Δράμας. Τουλάχιστον τέσσερις ενδιαφερόμενοι ενοικιαστές του σπιτιού έδειξαν ενδιαφέρον. Μίλησαν διαδικτυακά και τηλεφωνικά με τον… ιδιοκτήτη -ο πραγματικός βέβαια δεν είχε ιδέα για τα περί ενοικίασης- και συμφώνησαν αφελώς την κατάθεση διαφόρων χρηματικών ποσών σε τραπεζικούς λογαριασμούς. Με την κατάθεση όμως των χρηματικών ποσών που δίνονταν ως «καπάρο» έπαυε κάθε άλλη επικοινωνία και οι ενδιαφερόμενοι έμεναν με την οικονομική ζημιά. Μοναδική οδός πλέον η καταγγελία στην αστυνομία της Δράμας.

Οι αστυνομικοί της ανακοίνωσαν ότι «εξιχνιάστηκαν τέσσερις υποθέσεις απάτης μέσω διαδικτύου, με το πρόσχημα ενοικίασης διαμερίσματος στην πόλη της Δράμας και ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή σε αυτές τεσσάρων δραστών, ηλικίας 68, 32, 26 (άνδρες) και 54 (γυναίκα) ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη». Αναλυτικότερα, προσθέτει η Αστυνομία, «τον Σεπτέμβριο, τέσσερις ημεδαποί εντόπισαν σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, αγγελία ενοικίασης διαμερίσματος στη Δράμα, την οποία είχαν αναρτήσει συγκεκριμένα προφίλ χρήστη. Κατά την διαδικτυακή και τηλεφωνική επικοινωνία με τον υποτιθέμενο ιδιοκτήτη του σπιτιού, συμφώνησαν την κατάθεση διαφόρων χρηματικών ποσών σε λογαριασμούς των δραστών, ως προκαταβολή για την ενοικίαση του σπιτιού, ενώ μετά την καταβολή των χρημάτων έπαυε οποιαδήποτε επικοινωνία με τον υποτιθέμενο ιδιοκτήτη».

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Απάτες: Σεπτέμβριο οι «ενοικιάσεις»

Έτσι, με τον προαναφερόμενο τρόπο, κατά το χρονικό διάστημα από 18 έως 23-9-2019, οι δράστες απέσπασαν στις τέσσερις περιπτώσεις, συνολικά το χρηματικό ποσό των 830 ευρώ. Καθώς είναι λίαν πιθανό και πολλοί άλλοι ενδιαφερόμενοι ενοικιαστές να… περιμένουν ακόμη να πάρουν τα κλειδιά στο χέρι, η Ασφάλεια Δράμας συνεχίζει την έρευνα για να διαπιστωθεί αν και πόσοι άλλοι πολίτες έχουν πέσει θύματα των… ιδιοκτητών! Η νέα υπόθεση απάτης με υποσχέσεις ενοικίασης διαμερίσματος που ανήκει σε τρίτους, αποκαλύφθηκε πρόσφατα από την Αστυνομία και στη Θεσσαλονίκη.

Στη συνοικία Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη

Σε αυτή την περίπτωση μία γυναίκα ανέβασε αγγελία για ενοικίαση διαμερίσματος στην περιοχή του Χαριλάου και υποδεχόταν ενδιαφερόμενους ενοικιαστές στο διαμέρισμα που η ίδια είχε… νοικιάσει, γι’ αυτό είχε και το κλειδί! Ήταν μια 35χρονη, η οποία αποκαλύφθηκε ότι υποψήφιοι ενοικιαστές αφού είχαν δώσει την προκαταβολή, μετά από λίγο αντιλαμβάνονταν ότι το σπίτι είχε νοικιαστεί από άλλους! Όπως προέκυψε και από αυτή την έρευνα, από 23 έως 29 Σεπτεμβρίου 2019, η 35χρονη εξαπάτησε συνολικά τέσσερα άτομα, σε ισάριθμες περιπτώσεις, πείθοντας τους να της καταβάλλουν χρηματικά ποσά ως προκαταβολή, εγγύηση ή μισθώματα.

Φθινόπωρο, εποχή ενοικιάσεων

Καθώς το φθινόπωρο- οι απάτες γίνονται Σεπτέμβριο- είναι εποχή που πολλοί ψάχνουν να νοικιάσουν σπίτια -φοιτητές, άνθρωποι που μετακομίζουν κ.λπ.- είναι συχνές και οι περιπτώσεις εξαπάτησης υποψήφιων ενοικιαστών από επιτήδειους. Παρόμοια απάτη, στήθηκε σε βάρος ανύποπτων ενδιαφερομένων ενοικιαστών, από φυλακή της… Γερμανίας! Όπως αποκάλυψε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μέσα από το κελί του σε φυλακή της Γερμανίας, Κροάτης, σεσημασμένος για απάτες, συνέχιζε τη… δουλειά του, αποσπώντας χρηματικά ποσά από Ευρωπαίους και Έλληνες. Μέσω facebook και άλλων social media, ανέβαζε αγγελίες, με βάση τις οποίες νοίκιαζε ακίνητα, που δεν είχε, στις Βρυξέλλες, σε τιμή-ευκαιρία!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις