Δρίτσας βιασμοί: “Βιασμοί παιδιών στη Μόρια γίνονται μια φορά το εξάμηνο” (vid)

ΕΛΛΑΔΑ

Δρίτσας βιασμοί: “Βιασμοί παιδιών στη Μόρια γίνονται μια φορά το εξάμηνο” (vid)

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Δρίτσας βιασμοί: Μιλώντας στον ΣΚΑΪ για το προσφυγικό και απαντώντας στον εκπρόσωπο του ΚΙΝΑΛ, Σπύρο Καρανικόλα, ο κ. Δρίτσας υποστήριξε ότι «βιασμοί μικρών παιδιών στη Μόρια γίνονται μια φορά το εξάμηνο».

21.11.2019 | 12:15

Δρίτσας βιασμοί: Σε μια απίστευτη δήλωση προχώρησε, σήμερα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας στο πλαίσιο συζήτησης για το προσφυγικό – μεταναστευτικό και αναφορικά με βιασμούς παιδιών. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ για το προσφυγικό και απαντώντας στον εκπρόσωπο του ΚΙΝΑΛ, Σπύρο Καρανικόλα, ο κ. Δρίτσας υποστήριξε ότι «βιασμοί μικρών παιδιών στη Μόρια γίνονται μια φορά το εξάμηνο». Η αναφορά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε την αντίδραση του πάνελ με τον κ. Καρανικόλα να του απαντά: «Τι θα πει αυτό; Είναι ήσσονος σημασίας;». Ο Θοδωρής Δρίτσας υποστήριξε στη συνέχεια ότι «αυτά τα λένε τα κανάλια» και σημείωσε ότι όσο είχε τη διαχείριση του προσφυγικού στον Πειραιά, «δεν άνοιξε ρουθούνι, κάναμε υποδειγματική διαχείριση». Τέλος, κατηγόρησε τον εκπρόσωπο του ΚΙΝΑΛ για «τρομολαγνεία».

Η αναφορά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε την αντίδραση του πάνελ με τον κ. Καρανικόλα να του απαντά: «Τι θα πει αυτό; Είναι ήσσονος σημασίας;». Ο Θοδωρής Δρίτσας υποστήριξε στη συνέχεια ότι «αυτά τα λένε τα κανάλια» και σημείωσε ότι όσο είχε τη διαχείριση του προσφυγικού στον Πειραιά, «δεν άνοιξε ρουθούνι, κάναμε υποδειγματική διαχείριση».

Η προκλητική υποτίμηση του προβλήματος

Η ασύλληπτη δήλωση του Θοδωρή Δρίτσα, μας φέρνει αμέσως στο νου την ιστορική ατάκα της συζύγου του, Τασίας Χριστοδουλοπούλου, περί μεταναστών… που λιάζονται. “Είπα τη φράση «λιάζονται» απόλυτα συνειδητά και, παρ’ όλη την επίθεση που έχω δεχθεί, αν μου έκαναν την ίδια ερώτηση, θα επαναλάμβανα ακριβώς το ίδιο», είπε η πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής σε συνέντευξή της στα Νέα το 2018.

Επιχειρώντας να εξηγήσει γιατί έκανε τότε αυτή τη δήλωση συμπληρώνει ότι η φράση «απέδιδε αυθεντικά  ότι οι άνθρωποι αυτοί είχαν δικαίωμα στον δημόσιο χώρο, όπως όλοι μας. Είχαν έρθει στην πατρίδα μας προκειμένου να ζητήσουν ένα ασφαλές καταφύγιο, ή εδώ ή στην Ευρώπη, κι ότι έπρεπε όχι απλά να τους ανεχτούμε, αλλά να τους καλωσορίσουμε.»

Τότε λοιπόν μου ζήτησαν να απαντήσω «Τι κάνουν οι μετανάστες στην Ομόνοια;» Κατάλαβα αμέσως ότι υπήρχε μια περιφρόνηση στην ερώτηση, πως υπονοούσαν ότι οι μετανάστες δεν έχουν δικαίωμα να βρίσκονται στον δημόσιο χώρο. Και έτσι είπα ό,τι είπα» κατέληξε η κ. Χριστοδουλοπούλου.

Exit mobile version