Μανώλης Γλέζος εντατική: Στην εντατική του ΝΙΜΤΣ εισήχθη πριν από λίγο ο Μανώλης Γλέζος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μανώλης Γλέζος, ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς , εισήχθη πριν από τρεις ημέρες στο ΝΙΜΤΣ, αντιμετωπίζοντας αναπνευστικά και νευρολογικά προβλήματα. Σήμερα το πρωί οι γιατροί έκριναν, λόγω της κατάστασης της υγείας του, ότι ο Μανώλης Γλέζος έπρεπε να εισαχθεί στην εντατική μονάδα θεραπείας.
Τελευταία φωτογραφία του Μανώλη Γλέζου που κυκλοφόρησε, ήταν αυτή που είχε ποστάρει τον περασμένο Μάιο ο Ρώσος πρέσβης, όταν τον επισκέφθηκε στο σπίτι του. Ο Μανώλης Γλέζος ήταν αρκετά διαφορετικός από εκείνον που έχουμε συνηθίσει, καθώς έχει αφήσει μακριά γένια. Στις 13 Μαΐου 2019 ο Πρέσβης της Ρωσίας στην Ελλάδα Αντρέι Μάσλοβ επισκέφτηκε τον θρυλικό Ήρωα της Ελληνικής Αντιφασιστικής Αντίστασης, τον κάτοχο του Διεθνούς Βραβείου Λένιν «Για την ενίσχυση της ειρήνης μεταξύ των λαών» (1963) Μανόλη Γλέζο.
Ο Αντρέι Μάσλοβ συνεχάρη τον Μ.Γλέζο για την 74η επέτειο της Μεγάλης Νίκης και του επέδωσε το γραμματόσημο του 1959 των Ταχυδρομείων της ΕΣΣΔ με το πορτρέτο του και την επιγραφή «Ελευθερία στον Ήρωα του Ελληνικού Λαού Μανώλη Γλέζο!» Συζήτησαν τα επίκαιρα θέματα των ρωσοελληνικών σχέσεων.
Ο Πρέσβης της Ρωσίας στην Ελλάδα Αντρέι Μάσλοβ επισκέφτηκε τον θρυλικό Ήρωα της Ελληνικής Αντιφασιστικής Αντίστασης Μανόλη Γλέζο.
https://t.co/boiLIGUFTWПосол России в Греции Андрей Маслов посетил легендарного Героя греческого антифашистского сопротивления Манолиса Глезоса. pic.twitter.com/Y6t0Kk7aAB
— Rus Embassy, Greece (@RFEmbassyGr) May 14, 2019
Ο κ. Γλέζος ήταν απών και από τη συζήτηση και ψηφοφορία που είχε γίνει την περασμένη άνοιξη στη Βουλή για τις γερμανικές αποζημιώσεις, με τον τότε πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση να εξηγεί ότι ο Μανώλης Γλέζος αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας και για αυτό απουσιάζει. Τέλος Οκτώβρη, πήρε θέση για τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, που οδηγείτο σε δίκη για την δράση του κατά των πλειστηριασμών.
Μανώλης Γλέζος
Ο Μανώλης Γλέζος είναι Έλληνας ήρωας της Εθνικής Αντίστασης, δημοσιογράφος, συγγραφέας και πολιτικός της Αριστεράς. Μύθος της εποχής φέρει τον ίδιον μαζί με τον Απόστολο (Λάκη) Σάντα υπήρξαν οι πρωταγωνιστές μιας από τις πρώτες αντιστασιακές πράξεις στην κατεχόμενη Ελλάδα την περίοδο του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, κατεβάζοντας τη νύχτα της 30ής προς 31ης Μαΐου 1941 τη σημαία της Ναζιστικής Γερμανίας από τον ιστό του βράχου της Ακρόπολης, στην Αθήνα.
Μετά τον πόλεμο εργάστηκε ως δημοσιογράφος, αναλαμβάνοντας αρχισυντάκτης της εφημερίδας Ριζοσπάστης, ενώ αργότερα υπήρξε διευθυντής και της εφημερίδας Αυγής. Ωστόσο, γρήγορα συνελήφθη για τις πολιτικές τους πεποιθήσεις, φτάνοντας μάλιστα να καταδικαστεί σε θάνατο τρεις φορές. Οι συνεχείς δικαστικές του περιπέτειες μέχρι την οριστική του απαλλαγή με τη γενική αμνηστία του 1971 προκάλεσαν συχνά την αντίδραση της Ελληνικής και της διεθνούς κοινής γνώμης.
Μανώλης Γλέζος: Ενεργός στην πολιτική
Υπήρξε βουλευτής και πρόεδρος της Ενιαίας Δημοκρατικής Αριστεράς (ΕΔΑ) και αργότερα Bουλευτής και ευρωβουλευτής του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος (ΠΑΣΟΚ), Bουλευτής του Συνασπισμού της Αριστεράς, των Κινημάτων και της Οικολογίας (ΣΥΝ) και του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ). Από το 2014 έως το 2015 διετέλεσε Eυρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ερχόμενος, μάλιστα, πρώτος σε ψήφους στη χώρα στις Ευρωεκλογές του Μαΐου του 2014. Ήταν επίσης επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας της ΛΑ.Ε στις εκλογές του Σεπτέμβρη του 2015, αλλά δεν κατάφερε να εκλεγεί.
Ο Μανώλης Γλέζος βραβεύτηκε το 1962 από την ΕΣΣΔ με το Διεθνές Βραβείο Ειρήνης Λένιν. Ο Σαρλ ντε Γκωλ, την περίοδο των πρώτων δικαστικών του περιπετειών, τον χαρακτήρισε ως τον «πρώτο παρτιζάνο της Ευρώπης».