Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τσίπρας Παρίσι: Στο Sciences Po, με διάλεξη για το χρέος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας Παρίσι: Στο Sciences Po, με διάλεξη για το χρέος

Τσίπρας Παρίσι: Στο Παρίσι θα ταξιδέψει ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να μιλήσει για το ελληνικό χρέος σε γαλλικό πανεπιστήμιο.

Τσίπρας Παρίσι: Στο Παρίσι θα βρεθεί το διήμερο 26 και 27 Νοεμβρίου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας είναι προσκεκλημένος του Πανεπιστημίου Paris School of International Affairs προκειμένου να μιλήσει με θέμα «Ένα μάθημα από την Ελλάδα». Το πανεπιστήμιο έχει πρόσφατα ιδρύσει έδρα για το χρέος και ο Αλέξης Τσίπρας εκλήθη στο πλαίσιο των διαλέξεων που πραγματοποιούνται. Μετά την ομιλία του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ακολουθήσει διάλογος με τους φοιτητές. Στο Παρίσι, επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με εκπροσώπους κοινωνικών φορέων.

Σημειώνεται, ότι κατά τη διάρκεια της χθεσινής του ομιλίας στη Νίκαια, ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στις προηγούμενες κυβερνήσεις λέγοντας ότι ευθύνονται για την χρεοκοπία της χώρας αλλά και ότι δέχονταν χωρίς διαπραγμάτευση τα σκληρά μέτρα του ΔΝΤ. «Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε και δεν θα ξεχάσουμε ότι η χώρα βρέθηκε σ’ αυτή την περιπέτεια διότι πάλι κυβέρνηση της Ν.Δ. τότε είχε αφήσει, όχι πλεονάσματα που αφήσαμε εμείς και 37 δις στα Ταμεία, αλλά 15% δημοσιονομικό έλλειμμα. Και δεν μπορούμε, επίσης, να ξεχάσουμε ποιοι ήταν αυτοί που χωρίς δεύτερη κουβέντα, χωρίς διαπραγμάτευση δεχτήκανε τα σκληρότερα μέτρα-σοκ, έτσι τα ονομάσανε. Το δόγμα του σοκ, τα σκληρότερα μνημονιακά μέτρα. Τα σκληρότερα μέτρα λιτότητας που έχουν εφαρμοστεί από το ΔΝΤ, στην ιστορία του ΔΝΤ στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Και συγκρίσιμα με αντίστοιχα που έχουν εφαρμοστεί σε χώρες της Λατινικής Αμερικής. 40% η απώλεια του εισοδήματος, του μέσου εισοδήματος, με περικοπές στους μισθούς, στις συντάξεις, και 25% η απώλεια του εθνικού μας πλούτου στην καταστροφική πενταετία 2010-2015».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις