Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Σεισμός Αλβανία νεκροί τώρα: 40 τα θύματα από τον φονικό σεισμό
ΛΙΓΟΣΤΕΥΟΥΝ ΟΙ ΕΛΠΙΔΕΣ ΤΩΝ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΩΝ

Σεισμός Αλβανία νεκροί τώρα: 40 τα θύματα από τον φονικό σεισμό

Σεισμός Αλβανία νεκροί τώρα: Οι διασώστες ερευνούν τα ερείπια για τυχόν επιζώντες, όμως τα νέα δεν είναι ευχάριστα.

Σεισμός Αλβανία νεκροί τώρα: Ολοένα και περισσότερα είναι τα θύματα του φονικού σεισμού στην Αλβανία όσο περνούν οι ώρες. Όπως αναφέρουν πληροφορίες, οι διασώστες που ερευνούν τα ερείπια μετά τον σφοδρό σεισμό που έπληξε την Αλβανία, ανακάλυψαν άλλες δέκα σορούς, με αποτέλεσμα ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από τη δόνηση να φθάσει τους 40, όπως επιβεβαιώθηκε σήμερα και από το αλβανικό υπουργείο Άμυνας.

«Στη διάρκεια της νύχτας ανακαλύψαμε άλλα δέκα θύματα», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο. «Ο αριθμός των νεκρών φθάνει τους 40», προστίθεται ενώ λιγοστεύουν οι ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί άνθρωποι που παγιδεύθηκαν στα ερείπια μετά τον μεγέθους 6,4 βαθμών σεισμό που σημειώθηκε την Τρίτη.

Σεισμός Αλβανία: Νεκρή και η σύντροφος του γιου του Έντι Ράμα

Νωρίτερα μάλιστα έγινε γνωστό ότι ο γιος του πρωθυπουργού της γείτονος χώρας, Έντι Ράμα, Γκρεγκόρ Ράμα έχασε τη σύντροφό του. Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, η 24χρονη Κρίστι Ρέτσι και όλη η οικογένειά της είναι ανάμεσα στους 40 νεκρούς της τραγωδίας. Ο ίδιος ο γιος του Ράμα ανήρτησε στον λογιαριασμό του στο Instagram ένα κείμενο σχετικά με την μεγάλη απώλεια γράφοντας: «Μεταξύ των πολλών θυμάτων αυτής της δυστυχίας υπάρχει και ένας κοντινός μου άνθρωπος, μαζί με τον αδελφό, τη μητέρα και τον πατέρα της». Το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων σημειώνει ότι το ζευγάρι είχε σχέση εδώ και πολλά χρόνια.

Σεισμός Αλβανία: «Γιατί να πάω στο σπίτι μου; Φοβάμαι»

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρωθυπουργός της χώρας Έντι Ράμα σε νέα έκτακτη σύσκεψη της κυβέρνησης, μίλησε ξανά για την ανάγκη συμπαράστασης με όλα τα μέσα στους σεισμοπαθείς. Ανέφερε ότι υπάρχει σημαντική βοήθεια και συμπαράσταση προς την Αλβανία από όλο τον κόσμο και επισήμανε την ανάγκη συντονισμού, σωστής διαχείρισης και αξιοποίησης αυτής της βοήθειας. Για το μέγεθος των καταστροφών από τον σεισμό ο κ. Ράμα τόνισε ότι είναι χιλιάδες οι οικογένειες που έχασαν τα σπίτια τους και τις περιουσίες τους και ζήτησε την συμβολή ντόπιων και ξένων χορηγών, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το έργο ανοικοδόμησης ξεπερνά κάθε δυνατότητα του αλβανικού κράτους.

“Είναι χειμώνας, δεν μπορούν να μένουν σε σκηνές.. τα παιδιά χρειάζονται ένα μέρος να κάνουν τις ασκήσεις τους για το σχολείο, οι άνθρωποι χρειάζονται να είναι ζεστοί”, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα. Πολλοί άνθρωποι που έχασαν τα σπίτια τους κοιμήθηκαν για δεύτερη ημέρα σε εκατοντάδες σκηνές που έχουν στηθεί σε γυμναστήρια, γήπεδα και στάδια, τα οποία έχουν μετατραπεί σε χώρους φιλοξενίας αστέγων, καθώς ο αριθμός όσων αναζητούν στέγη αυξάνεται. Εκατοντάδες οι άστεγοι που βρίσκονται σε κατάσταση σοκ. “Γιατί να πάω στο σπίτι μου; Φοβάμαι. Γύρισα για να πάρω τα φάρμακά μου και η γη άρχισε πάλι να τρέμει και έτρεξα έξω”, δήλωσε μία γυναίκα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις