Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Χρυσή Μπάλα 2019 ώρα: Σήμερα η απονομή – Ποιος θα είναι ο μεγάλος νικητής
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Χρυσή Μπάλα 2019 ώρα: Σήμερα η απονομή – Ποιος θα είναι ο μεγάλος νικητής

Χρυσή Μπάλα 2019 ώρα: Λίγες ώρες ακόμα υπομονή για τη μεγάλη απονομή της φετινής Χρυσής Μπάλας.

Χρυσή Μπάλα 2019 ώραΗ μεγάλη στιγμή για την ανακήρυξη του καλύτερου ποδοσφαιριστή του πλανήτη για τη φετινή χρονιά έφτασε. Το France Football θα δώσει τη Χρυσή Μπάλα σε έναν εκ των Μέσι, Φαν Ντάικ ή Ρονάλντο και τα σενάρια που έχουν ακουστεί είναι πολλά και διάφορα, ωστόσο απόψε στις 21:30 οι απανταχού ποδοσφαιρόφιλοι θα πάρουν την τελική απάντηση στη μεγάλη απονομή. Η λίστα με τις 30 υποψηφιότητες είναι γεμάτη από ταλέντο και πρωταθλητές. Μεγάλες πρωταγωνίστριες είναι οι πρωταθλήτριες Ευρώπης, Αγγλίας και Ισπανίας, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι και Μπαρτσελόνα με 7, 5 και 4 παίκτες, αντίστοιχα. Το γαλλικό περιοδικό France Football, που διοργανώνει την εκδήλωση και είναι υπεύθυνο για το βραβείο, αναμένεται να καλύψει την διαδικασία ζωντανά (21:30 ώρα Ελλάδος) και να προσφέρει οπτικοακουστικό υλικό από την ιστοσελίδα του και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Παράλληλα, μαζί με τον καλύτερο παίκτη του κόσμου θα βραβευτούν και ο καλύτερος παίκτης κάτω των 21 ετών (Kopa Trophy), η καλύτερη ποδοσφαιρίστρια (Women’s Golden Ball) αλλά και ο κορυφαίος τερματοφύλακας της χρονιάς (Yachine Trophy). Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ψηφοφορία συμμετέχουν 182 δημοσιογράφοι, ενώ υποψήφιοι μαζί με τον Ολλανδό κεντρικό αμυντικό και τον 32χρονο μάγο της Μπαρτσελόνα, είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο, οι Σαλάχ και Μανέ της Λίβερπουλ αλλά και το next big thing του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, Κιλιάν Εμπαπέ. Ο Μέσι τη χρονιά που μας πέρασε κατέκτησε την Primera Division στην Ισπανία αλλά και το “χρυσό παπούτσι” ως πρώτος σκόρερ στην Ευρώπη με 44 γκολ και 17 ασίστ σε 52 παιχνίδια, ενώ έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Champions League.

Εάν ο Μέσι κατακτήσει το συγκεκριμένο βραβείο, τότε θα φτάσει τις έξι κατακτήσεις μετά το 2009, το 2010, το 2011, το 2012 και το 2015 αφήνοντας τον Κριστιάνο Ρονάλντο στις πέντε και θα είναι μόνος πρώτος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις