Ζάεφ – ΝΑΤΟ: Ένα “μακεδονικό” κρασί, δώρο στον Στόλτενμπεργκ

ΚΟΣΜΟΣ

Ζάεφ – ΝΑΤΟ: Ένα “μακεδονικό” κρασί, δώρο στον Στόλτενμπεργκ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Ζάεφ - ΝΑΤΟ: To κρασί είναι παραγωγή του γνωστού οινοποιείου «Τίκφες» με την επωνυμία «ΒAROVO» και είναι από τα δημοφιλέστερα στη χώρα.

04.12.2019 | 12:35

Ζάεφ – ΝΑΤΟ: Ένα μπουκάλι «μακεδονικό» κρασί, δώρισε στον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ, κατά την πρώτη ημέρα της Συνόδου Κορυφής για την επέτειο των 70 ετών της Συμμαχίας στο Λονδίνο. Με ανάρτησή του στα social media, ο Ζάεφ χαρακτήρισε τον Γραμματέα του ΝΑΤΟ έναν από τους «μεγαλύτερους φίλους και υποστηρικτές» της χώρας του, ενώ σχολιάζοντας τη δήλωση Στόλτενμπεργκ για την επικείμενη πλήρη ένταξη στην Ευρωατλαντική Συμμαχία, του ευχήθηκε «ν΄ απολαύσει τη γεύση του μεγάλου «μακεδονικού» κρασιού», που του δώρισε.

Έγραψε συγκεκριμένα ο Ζάεφ:«Ο Γενικός Γραμματέας του NATO, Γενς Στόλτενμπεργκ είναι ένας από τους μεγαλύτερους φίλους και υποστηρικτές μας. “θα γίνεις μέλος του ΝΑΤΟ” είπε μια φορά και έδειξε στην πράξη ότι έρχεται η συμμαχία, και έτσι κάνουμε το πιο νόστιμο όνειρο. Στην υγειά σου Γενς, απόλαυσε τη γεύση αυτού του μεγάλου Μακεδονικό κρασιού». Στην ετικέτα της φιάλης, αναγράφεται το «Δημοκρατία Βόρειας Μακεδονίας – Υπουργείο Άμυνας» και με μικρότερα γράμματα «ΜΚ in ΝΑΤΟ». Το «ΜΚ» είναι ο διεθνής κωδικός της χώρας, σύμφωνα με τη «Συμφωνία των Πρεσπών».

Ζάεφ: Απογοήτευση για το γαλλικό “βέτο”

To κρασί είναι παραγωγή του γνωστού οινοποιείου «Τίκφες» με την επωνυμία «ΒAROVO» και είναι από τα δημοφιλέστερα στη χώρα. Στο πλαίσιο της θεματικής διάσκεψης «Άμυνα και αποτροπή στη νέα εποχή», ο πρωθυπουργός των Σκοπίων επεσήμανε πως ως νέο 30ο μέλος του ΝΑΤΟ, η χώρα του επιδιώκει να συμβάλει θετικά στη σταθερότητα και την ευημερία της περιοχής των δυτικών Βαλκανίων, συνεχίζοντας να μοιράζεται τις βασικές αρχές και αξίες της Συμμαχίας αλλά και της Ευρώπης. Ο ίδιος εξέφρασε εκ νέου την απογοήτευσή του για τον πρόσφατο «βέτο» της Γαλλίας, στην έναρξη ενταξιακών συνομιλιών με την Ε.Ε., σημειώνοντας ωστόσο πως θα συνεχιστούν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις προς την κατεύθυνση αυτή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τζέφ Μπέζος και Λόρεν Σάντσεζ παντρεύτηκαν στο νησί Σαν Τζόρτζιο Ματζιόρε της Βενετίας 04.12.2019 | 12:35
Οικονομάκου για Τσερέλα: «Θα έρθει στην Ελλάδα, εγώ δεν είναι εφικτό να πάω λόγω των παιδιών» 04.12.2019 | 12:35
Κατερίνα Καινούργιου: Ο πατέρας μου είχε τη μανία να γίνω δικηγόρος, δήλωσα κρυφά σχολή κι έγινε ο κακός χαμός στο σπίτι 04.12.2019 | 12:35
Μήνυμα ενότητας και ενίσχυσης των δεσμών με την Ομογένεια των ΗΠΑ μετέφερε ο Γιάννης Λοβέρδος 04.12.2019 | 12:35
Τέξας: Καταδίκη σοκ 206 ετών για την εν ψυχρώ δολοφονία φοιτητή έξω από μπαρ 04.12.2019 | 12:35
Ντέμης Νικολαΐδης για Άννα Βίσση: Πρώτη φορά την είδα πριν από δυο χρόνια, δεν είναι ότι δεν μου επιτρεπόταν, απλά δεν πήγαινα 04.12.2019 | 12:35
Δήμος Βερύκιος: Βαρύ πένθος για τον δημοσιογράφο 04.12.2019 | 12:35
Πετούσε γλάστρες και χαλιά από το μπαλκόνι στον Βόλο μετά από καβγά με τη σύζυγό του που τον κατηγόρησε για ομόφυλη σχέση 04.12.2019 | 12:35
Exit mobile version