Κουραμπιέδες εύκολη συνταγή: Δεν θα πιστεύεις πόσο εύκολα μπορείς να φτιάξεις τον τέλειο κουραμπιέ.
Κουραμπιέδες εύκολη συνταγή: Τα Χριστούγεννα 2019 πλησιάζουν και οι ετοιμασίες έχουν αρχίσει. Στολίζουμε το σπίτι μας και αγοράζουμε ή φτιάχνουμε γλυκά: μελομακάρονα και κουραμπιέδες. Μήπως ήρθε η ώρα να φτιάξετε κι εσείς αυτό το νόστιμο γλυκό; Οι κουραμπιέδες είναι ένα από τα πιο παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα γλυκά. Οι φούρνοι είναι γεμάτοι με αυτό το γλυκό την περίοδο των Χριστουγέννων.
Οι ρίζες του κουραμπιέ είναι ανατολίτικες, καθώς παρόμοια γλυκά βρίσκουμε στον Λίβανο, στην Τουρκία κ.α. Στην Ελλάδα ο κουραμπιές έφτασε μαζί με τους Έλληνες πρόσφυγες από την Σμύρνη, γύρω στο 1920. Γρήγορα εξαπλώθηκε σε όλη την Ελλάδα και σε μερικές περιοχές δεν φτιάχνεται μόνο τα Χριστούγεννα αλλά και σε άλλες μεγάλες χαρές, όπως στον γάμο, την βάπτιση κ.ά.
Κουραμπιέδες εύκολη συνταγή: Παρακάτω θα βρείτε μία συνταγή για κουραμπιέδες.
Υλικά
900 γραμ.* αλεύρι για όλες τις χρήσεις
500 γραμ. βούτυρο
200 γραμ. άχνη ζάχαρη
1 κ. γλ.**Βανίλια σε σκόνη
150-200 γραμ. καβουρντισμένο και χοντροκομμένο αμύγδαλο (ψήστε στον φούρνο για 5-10 λεπτά στους 200C
Για το πασπάλισμα
Ροδόνερο
Άχνη ζάχαρη
*γραμ. = γραμμάρια
**κ. γλ. = κουταλάκι του γλυκού
Εκτέλεση
Βγάλτε το βούτυρο από το ψυγείο 2-3 ώρες πριν το χρησιμοποιήσετε, για να μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 C στον αέρα.
Σε ένα μίξερ, χτυπήστε το βούτυρο για 5-6 λεπτά σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να ασπρίσει. Προσθέστε την ζάχαρη και την βανίλια. Συνεχίστε το χτύπημα για 5-7 λεπτά ακόμα μέχρι να μοιάζει με μαρέγκα. Προσθέστε το αλεύρι σιγά σιγά και συνεχίστε το ανακάτεμα με μία σπάτουλα. Προσθέστε τα αμύγδαλα. Το μίγμα πρέπει να είναι μαλακό, αλλά όχι τόσο μαλακό που να κολλάει στα χέρια.
Πλάθετε τους κουραμπιέδες στο μέγεθος ενός καρυδιού. Τοποθετήστε τους σε σειρές στο ταψί, πάνω σε λαδόκολλα. Ψήστε 35-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Βγάλτε τους από τον φούρνο. Με προσοχή μετακινήστε τους από την λαδόκολλα για να κρυώσουν. Όσο είναι ζεστοί, είναι μαλακοί και σπάνε εύκολα. Όταν κρυώσουν, ραντίστε τους με λίγο ανθόνερο. Βάλτε την άχνη ζάχαρη σε ένα κόσκινο και πασπαλίστε τους.