Έυκολα μπισκότα gingerbread: Συνταγή για τα παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα μπισκότα

PLUS

Έυκολα μπισκότα gingerbread: Συνταγή για τα παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα μπισκότα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: intern1

Έυκολα μπισκότα gingerbread: Τα αγαπημένα ξενόφερτα μπισκότα των Χριστουγέννων! Όλο άρωμα και γεύση!

09.12.2019 | 14:18

Έυκολα μπισκότα gingerbread: Πρόκειται για τα κλασικά μπισκότα των Χριστουγέννων, με τα όμορφα σχήματα και τα γιορτινά χρώματα! Τα σχέδια ποικίλλουν: από μποτούλες και δεντράκια, μέχρι μικρούς Αγιοβασίληδες και ανθρωπάκια. Είναι ό,τι πρέπει για να κεράσετε τους φίλους και τους συγγενείς την περίοδο αυτή και για να τα έχετε στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας. Ακόμη, θα μπορούσατε να βάλετε διάφορα από αυτά σε ένα όμορφο, διάφανο κουτάκι και να τα προσφέρετε ως δώρο. Τέλος, πέρα από την… φαγώσιμη πλευρά τους, έχουν και μια άλλη χρήση! Μπορείτε να διακοσμήσετε με αυτά το σπίτι ή το δέντρο σας, κρεμώντας τα με χρωματιστές κορδέλες!

Επίσης, είναι και μια καλή ευκαιρία να απασχολήσετε να μικρά σας παιδιά, τα οποία θα περάσουν υπέροχες στιγμές και θα αναπτύξουν την δημιουργικότητά τους.  Τα gingerbread cookies, έχουν ιστορία από το 992 μ.Χ. όπου ο Αρμένης μοναχός Γρηγόριος της Νικόπολης μετακόμισε στην Γαλλία και έμαθε τη συνταγή του ψωμιού με ginger, στους Γάλλους Χριστιανούς… Από εκεί έγινε γνωστό σε όλη την Ευρώπη και έπρεπε να φτάσουμε στον 15ο αιώνα για να χρησιμοποιήσουν τη συνταγή κάποιες καλόγριες στη Σουηδία και να φτιάξουν μπισκοτάκια με gigner σε σχήμα παράθυρου και να στολίσουν τα μοναστήρια τους κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων.

Έυκολα μπισκότα gingerbread: Δείτε την συνταγή 

Τι θα χρειαστείτε:

  • 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κ.γ τριμένο τζίντζερ
  • 2 κ.γ κανέλα
  • μισή κούπα βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • μισή κούπα ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 2/3 της κούπας μελάσα η μέλι
  • 1 κ.γ βανίλια
  • 1/2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ γαρύφαλλο και μοσχοκάρυδο

Πώς θα το κάνετε:

  • Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη
  • Προσθέτουμε το μέλι και το αυγό, συνεχίζουμε το χτύπημα
  • Ανακατεύουμε το αλεύρι με τα μπαχαρικά,την βανίλια και προσθέτουμε σιγά σιγά στο μείγμα
  • Τυλίγουμε τη ζύμη και την αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες ή όλη τη νύχτα
  • Σε αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε την ζύμη σε πάχος 2-3 εκ. και κόβουμε σε σχήματα με κουπ πατ ή φτιάχνουμε ένα δικό μας σχέδιο σε χαρτόνι και κόβουμε το περίγραμμα
  • Αν θέλουμε διακοσμούμε με καραμελίτσες, αλλιώς περιμένουμε να διακοσμήσουμε με το γλάσο
  • Βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 8-12 λεπτά
  • Τα βγάζουμε μαλακά και σκληραίνουν καθώς κρυώνουν

 

Exit mobile version