Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

18

Νοεμβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αλβανός δραπέτης: Απόδραση στον Κηφισό – Έκοψε το «βραχιολάκι» και εξαφανίστηκε
ΕΛΛΑΔΑ

Αλβανός δραπέτης: Απόδραση στον Κηφισό – Έκοψε το «βραχιολάκι» και εξαφανίστηκε

Αλβανός δραπέτης: Ο καταζητούμενος εμπλέκεται σε κλοπές αυτοκινήτων και υποθέσεις ναρκωτικών.

Αλβανός δραπέτης: Σχεδόν έξω από τα ΚΤΕΛ Κηφισού, 35χρονος Αλβανός, καταδικασμένος για υποθέσεις ναρκωτικών και κλοπές,  έσπασε το βραχιολάκι που φορούσε, πέταξε τα κομμάτια του στο δρόμο και εξαφανίστηκε.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Υποψίες ότι πιθανόν μπήκε σε λεωφορείο και διέφυγε στην πατρίδα του. Από τη στιγμή που μέσω της εταιρίας που διαχειρίζεται τη λειτουργία των βραχιολιών κρατουμένων, ενημερώθηκε η Αστυνομία για την απόδραση, σήμανε συναγερμός για τον εντοπισμό του εντός και εκτός της χώρας. Ο καταζητούμενος, πλέον, που  εμπλέκεται σε κλοπές αυτοκινήτων και υποθέσεις ναρκωτικών, όπως προαναφέρθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες που έγιναν γνωστές αργά τη νύχτα, βρισκόταν σε εκπαιδευτική άδεια.

Από τις δικαστικές αρχές για να παρακολουθήσει τα μαθήματά του, είχε τεθεί ο όρος να φέρει βραχιολάκι, ηλεκτρονικό δηλαδή σύστημα επιτήρησης των κινήσεών του, το οποίο επιτρέπει ανά πάσα στιγμή να γνωρίζει η εταιρία που αναφέρει στην Αστυνομία που βρίσκεται ο υπόδικος.

Στις 7 χθες το βράδυ

Το  σοβαρό περιστατικό καταγράφηκε μετά τις 7 χθες το βράδυ, όταν το σήμα κινδύνου χτύπησε στη βάση της εταιρίας. Με δεδομένο ότι το σύστημα έχει τη δυνατότητα να γνωρίζει που ακριβώς έγινε η δολιοφθορά και η απαλλαγή από το βραχιολάκι, οι αστυνομικοί έφθασαν στον Κηφισό και βρήκαν κοντά στα ΚΤΕΛ τα σπασμένα κομμάτια του.

Πληροφορίες ήθελαν τον Αλβανό δραπέτη να έχει επιβιβαστεί σε πούλμαν με προορισμό την πατρίδα του. Ωστόσο θεωρείται δύσκολη η απόφαση αυτή καθώς θα ήταν αρκετές ώρες εγκλωβισμένος σε όχημα και γνώριζε ότι το σπάσιμο του βραχιολιού θα γινόταν αμέσως αντιληπτό.

Πάντως ελήφθησαν μέτρα και στα σύνορα, ενώ οι έρευνες γίνονται και στην Αθήνα.

Μια γυναίκα, η πρώτη που έσπασε βραχιολάκι

Το πρώτο άτομο που έσπασε το βραχιολάκι ήταν μια 43χρονη γυναίκα, η οποία είχε καταδικαστεί για το σκάνδαλο της Energa. Είχε αποφυλακιστεί το 2016 με όρους και συγκεκριμένα με κατ’ οίκον περιορισμό και την υποχρέωση να φορά πάντα στο πόδι της το βραχιόλι εντοπισμού. Αυτό το βραχιόλι, από την στιγμή που θα έβγαινε από το σπίτι της έδινε αμέσως σήμα στα κεντρικά της ιδιωτικής Εταιρείας που εισάγει και ελέγχει τα βραχιόλια εντοπισμού.

Συναγερμός στην εταιρεία

Στο κέντρο επιχειρήσεων τις συγκεκριμένης εταιρείας σήμανε συναγερμός, καθώς στον ηλεκτρονικό πίνακα ελέγχου, άρχισε να αναβοσβήνει η ειδική ένδειξη εξόδου της 43χρονης από το σπίτι της. Αμέσως όχημα της εταιρείας με δυο ειδικά εκπαιδευμένους άνδρες με τον απαραίτητο εξοπλισμό, έφθασαν στο κέντρο της Αθήνας, κοντά στην Ομόνοια που βρίσκεται το σπίτι τις 43χρονης, όπου και διαπίστωσαν πως η ίδια λείπει από την οικία της.

Το αμέσως επόμενο σήμα που έδωσε τότε  το ηλεκτρονικό βραχιόλι εντοπισμού κρατουμένων, ήταν στη  Ν. Φιλαδέλφειας, κοντά στην έξοδο της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας. Πλήρωμα περιπολικού της Άμεσης Δράσης αλλά και όχημα της Ασφάλειας έφθασαν στο σημείο και απλά διαπίστωσαν πως η 43χρονη είχε καταφέρει να κόψει το βραχιόλι, να το πετάξει στο συγκεκριμένο σημείο και να εξαφανιστεί..

Το έσπασε και Γαλλοελβετός τραπεζίτης

Το βραχιολάκι έσπασε και πρόσωπο-κλειδί των υποθέσεων που αφορούσαν τα σκάνδαλα των εξοπλιστικών. Επρόκειτο για Γαλλοελβετό τραπεζίτη, ο οποίος έσπασε το βραχιολάκι επιτήρησης αφού πρώτα είχε παραστεί σε δίκη για τα εξοπλιστικά. Είχε συλληφθεί τον Απρίλιο του 2015 στο Άμπου Ντάμπι με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που είχε εκδώσει ο εισαγγελέας εκδόσεων Γιάννης Αγγελής.

Ήταν καταζητούμενος για την εμπλοκή του σε τέσσερις υποθέσεις σχετικά με μίζες στα εξοπλιστικά προγράμματα, ενώ λίγο καιρό πριν συλληφθεί, είχε παραπεμφθεί σε δίκη από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την υπόθεση της Siemens.

Αφορμή για τη σύλληψή του στάθηκε η κατάθεση του πρώην γενικού γραμματέα εξοπλισμών Αντώνη Κάντα, ο οποίος τον έδειξε ως πρωταγωνιστή σε ξέπλυμα χρήματος σε ελβετικές τράπεζες. Μετά τη σύλληψή του και την απολογία του στους ανακριτές διαφθοράς προφυλακίστηκε, όμως λίγο αργότερα το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησής του με την επιβολή του κατ΄οίκον περιορισμού με βραχιολάκι ηλεκτρονικής επιτήρησης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις