Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Airbnb καταγγελία: Μετά το Ναύπλιο νέο «χτύπημα» στη βραχυχρόνια μίσθωση
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Airbnb καταγγελία: Μετά το Ναύπλιο νέο «χτύπημα» στη βραχυχρόνια μίσθωση

Airbnb καταγγελία: Δεύτερη απόφαση από το Πρωτοδικείο Αθηνών αναφορικά με τη νομιμότητα της δραστηριότητας των βραχυχρόνιων μισθώσεων, τύπου Airbnb, σε πολυκατοικίες.

Airbnb καταγγελία: Και άλλη καταγγελία για την πλατφόρμα βραχυπρόθεσμης μίσθωσης, airbnb, στην χώρα μας μέσα σε λίγες μέρες. Η υπόθεση αφορούσε σε Airbnb στην πλατεία Βικτωρίας, κατά του οποίου στράφηκαν ιδιοκτήτες και ένοικοι της ίδιας πολυκατοικίας. Παρά ταύτα, με την υπ’ αριθμόν 1259/2019 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, η αγωγή εναντίον της ιδιοκτήτριας του Airbnb διαμερίσματος απορρίφθηκε. Ο λόγος: δεν κατέστη δυνατό να αποδειχθούν οι αιτιάσεις.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Οικονομίας Διαμοιρασμού (Σ.Ο.ΔΙΑ) Θεοδώρα Δήμα, υποστήριξε ότι «είναι η πρώτη φορά που ο δικαστής παίρνει όλα τα δεδομένα και τους ισχυρισμούς και από τις δυο πλευρές και αποφασίζει ότι είναι δυσχερέστερο να διώξει τα Airbnb». Η πρώτη απόφαση που τάραξε τα «νερά» προήλθε από το Πρωτοδικείο Ναυπλίου, το οποίο απαγόρευσε την εκμίσθωση διαμερίσματος, μέσω Airbnb, ύστερα από τα νομικά μέτρα που έλαβαν άλλοι ιδιοκτήτες της ίδιας πολυκατοικίας.

airbnb καταγγελια

Airbnb καταγγελία: Το κείμενο της απόφασης για τα Airbnb

Στο κείμενο της απόφασης για το Airbnb της πλατείας Βικτωρίας περιγράφονται αναλυτικά οι αναφορές των ενοίκων και ιδιοκτητών της εν λόγω πολυκατοικίας περί οχλαγωγίας, σε ζητήματα ασφαλείας -λόγω παροχής κλειδιών «σε αγνώστους»- και σε προβλήματα στους κοινόχρηστους χώρους από «πάρτι μέχρι τις πρωινές ώρες».

Να σημειωθεί ότι στην αγγελία του συγκεκριμένου Airbnb έχει δηλωθεί ότι μπορεί να φιλοξενήσει έως και 16 άτομα. Το δικαστήριο κατέληξε ότι «δεν υφίσταται προσβολή της προσωπικότητας της ενάγουσας ως συνιδιοκτήτριας της οικοδομής από την ανωτέρω μίσθωση του διαμερίσματος της εναγομένης και ως εκ τούτου πρέπει να απορριφθεί και η ασκούμενη με την αξίωση χρηματικής ικανοποίησης λόγω ηθικής βλάβης». Καταλήγοντας τονίζει ότι «η αγωγή πρέπει να απορριφθεί ως ουσιαστικά αβάσιμη».

Οι κανονισμοί στην Ελλάδα που αφορούν την φορολογία, τις προθεσμίες και τα πρόστιμα για τα Airbnb

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις