Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΚΥΣΕΑ – 2020: Οι νέοι αρχηγοί σε ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ και ΓΕΝ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΥΣΕΑ – 2020: Οι νέοι αρχηγοί σε ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ και ΓΕΝ

ΚΥΣΕΑ - 2020: Οι αλλαγές στις οποίες προχώρησε το ΚΥΣΕΑ θα είναι σε ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ και ΓΕΝ, ενώ θα παραμείνει στη θέση του ο αρχηγός ΓΕΑ.

ΚΥΣΕΑ – 2020Νέες αλλαγές ανακοινώθηκαν στις θέσεις των αρχηγών των ενόπλων δυνάμεων ύστερα από την ολοκλήρωση του ΚΥΣΕΑ. Οι αλλαγές στις οποίες προχώρησε το ΚΥΣΕΑ θα είναι σε ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ και ΓΕΝ, ενώ θα παραμείνει στη θέση του ο αρχηγός ΓΕΑ. Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) για την επιλογή νέας ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ομοφώνως, αποφάσισε:

Την επιλογή του Αντιστρατήγου (ΠΖ) Κωνσταντίνου Φλώρου ως Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (Α/ΓΕΕΘΑ). Την επιλογή του Αντιστράτηγου (ΤΘ) Χαράλαμπου Λαλούση ως Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Στρατού (Α/ΓΕΣ). Την επιλογή του Αντιναυάρχου Στυλιανού Πετράκη (ΠΝ) ως Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (Α/ΓΕΝ). Την παράταση της θητείας του Αντιπτεράρχου (Ι) Γεωργίου Μπλιούμη ως Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (Α/ΓΕΑ). Υπενθυμίζεται πως έως σήμερα στην ηγεσία του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού ήταν ο αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης, ο οποίος βρισκόταν τρία χρόνια σε αυτή τη θέση. Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς βρίσκονταν στη θέση τους έναν χρόνο, όπως και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης, ο οποίος όμως παραμένει στη θέση του.

Ο νέος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος (ΠΖ) Κωνσταντίνος Φλώρος
Ο νέος Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος (ΤΘ) Χαράλαμπος Λαλούσης
Ο νέος Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναυάρχος Στυλιανός Πετράκης (ΠΝ)
Ο αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις