Φονικό Βάρη: Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες διαπιστώθηκε ότι τα διαβατήρια ήταν πλαστά και ήταν από την Κροατία.
Φονικό Βάρη: Κορυφώνονται οι έρευνες της αστυνομίας για την εξιχνίαση της διπλής δολοφονίας στα Βλάχικα της Βάρης. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες διαπιστώθηκε ότι τα διαβατήρια που χρησιμοποιούσαν οι δύο 43χρονοι, που σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης από τη Σερβία ήταν ηγετικά στελέχη της μαφιόζικης οργάνωσης «Σκάλιαρι», ήταν πλαστά και ήταν από την Κροατία προφανώς για να αξιοποιήσουν το γεγονός ότι η συγκεκριμένη χώρα είναι κράτος-μέλος της ΕΕ και άρα όσοι διαθέτουν κροατικά διαβατήρια αποφεύγουν τους ελέγχους σε αεροδρόμια, σιδηροδρομικούς σταθμούς κτλ. Η δεύτερη «πηγή» άντλησης πληροφοριών που ερευνούν οι αστυνομικοί είναι τα κινητά τηλέφωνα που είχαν τα δύο θύματα, αν και για την ώρα παραμένουν κλειδωμένα καθώς οι σύζυγοί τους, η μια εκ των οποίων τραυματίστηκε από τα πυρά των εκτελεστών, λένε στους αστυνομικούς ότι δεν γνωρίζουν τους κωδικούς και τα pin.
Ένα από τα στοιχεία που θέλουν να διακριβώσουν οι αστυνομικοί είναι αν οι δύο άνδρες είχαν δραστηριότητα στα social media και δη στο Facebook. Οι δύο γυναίκες, κατά ένα σενάριο, ίσως να αποτέλεσαν την «αχίλειο πτέρνα» των δύο 43χρονων, οι οποίοι ήταν «αόρατοι» για τις αρχές όλους αυτούς τους μήνες – ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας στην οποία έγινε το φονικό είπε στους αστυνομικούς ότι τουλάχιστον πριν από έναν χρόνο είχαν αρχίσει να επισκέπτονται οι δύο μαφιόζοι ως πελάτες το μαγαζί του. Όπως είπαν στους αστυνομικούς οι ίδιες έμεναν στη Σερβία και είχαν έρθει στην Ελλάδα πριν από 1-1,5 μήνα προσθέτοντας ότι το τραπέζι της Κυριακής ήταν το τελευταίο με τους συζύγους τους καθώς μετά θα επέστρεφαν στο Βελιγράδι.
Φονικό στη Βάρη: «Σιγή ιχθύος» από τις γυναίκες
Στις ερωτήσεις των αστυνομικών σχετικά με το παρελθόν των δύο 43χρονων και οι δύο γυναίκες κρατούν το στόμα τους ερμητικά κλειστό και αρκούνται σε φράσεις όπως «δεν γνωρίζαμε τις δουλειές τους», «νομίζαμε ότι ήταν επιχειρηματίες» με τη μια εξ αυτών κάποια στιγμή να λέει ότι «γνώριζα πως είχε μια δικαστική εκκρεμότητα στο Μαυροβούνιο». Η εκτίμηση των αστυνομικών είναι ότι οι δύο 43χρονοι είχαν επιλέξει την Αθήνα για να κρυφτούν από την Ισπανία, τη Σερβία και το Μαυροβούνιο, τις χώρες δηλαδή στις οποίες είχαν ενεργοποιηθεί το προηγούμενο διάστημα όσον αφορά το εμπόριο ναρκωτικών στο οποίο φέρονται να εμπλέκονταν.
Είναι ενδεικτικό ότι στην Αθήνα οι δύο 43χρονοι ούτε οπλοφορούσαν, ούτε χρησιμοποιούσαν αυτοκίνητο – επιλέγοντας ταξί για τις μετακινήσεις τους – ούτε είχαν και σταθερό τόπο διαμονής αλλάζοντας συνεχώς διαμερίσματα μέσω Airbnb.