Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τσίπρας Κοτζιάς: Η πρώτη συνάντηση μετά το «διαζύγιο»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας Κοτζιάς: Η πρώτη συνάντηση μετά το «διαζύγιο»

Τσίπρας Κοτζιάς: Συνάντηση με αντιπροσωπεία του «Πράττω» υπό τον επικεφαλής του και πρώην υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Τσίπρας Κοτζιάς: Την πρώτη συνάντηση μετά το πολύκροτο «διαζύγιο» είχαν, σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας και ο Νίκος Κοτζιάς. Η συνάντηση Τσίπρα – Κοτζιά έγινε σήμερα στην Κουμουνδούρου και οι αντιπροσωπείες ΣΥΡΙΖΑ και «Πράττω» συζήτησαν για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις αλλά και τα εθνικά θέματα. Παράλληλα, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, «συζητήθηκε η ανάγκη διαλόγου και κοινής δράσης όλων των δημοκρατικών και προοδευτικών πολιτικών δυνάμεων απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ που επιστρέφει τη χώρα δεκαετίες πίσω».

Σημειώνεται ότι τον περασμένο Δεκέμβριο ο Νίκος Κοτζιάς είχε στείλει επιστολή προς του Αλέξη Τσίπρα, Φώφη Γεννηματά, Δημήτρη Κουτσούμπα, Γιάνη Βαρουφάκη και Γιώργο Παπανδρέου ζητώντας τους να ξεκινήσει ένας πολιτικός διάλογος για τη «δημιουργία μιας μεγάλης συμμαχίας όλων των δυνάμεων, που αυτοπροσδιορίζονται ως δημοκρατικές – προοδευτικές και πατριωτικές», με στόχο «να παρουσιάσουμε στον ελληνικό λαό μια ελπίδα, ένα μέτωπο, μια διέξοδο και ένα σχέδιο για το αύριο». Παράλληλα, στην επιστολή προτεινόταν συνάντηση αντιπροσωπειών των κομμάτων, η από κοινού επεξεργασία ενός προγράμματος στόχων και δράσης και η δημιουργία φόρουμ πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, για τον συντονισμό σε ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος και προοπτικής.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Κοτζιάς υπήρξε υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Αποχώρησε τον Οκτώβριο του 2018 όταν συγκρούστηκε με τον τότε υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις