Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Νέο ασφαλιστικό 2020: Ο Βρούτσης για τις αυξήσεις στις συντάξεις – Τι ισχύει για αγρότες
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέο ασφαλιστικό 2020: Ο Βρούτσης για τις αυξήσεις στις συντάξεις – Τι ισχύει για αγρότες

Νέο ασφαλιστικό 2020: Με το νέο σύστημα καταργείται η υποχρέωση επιστροφής ασφαλιστικών οφειλών για τους νέους επιστήμονες.

Νέο ασφαλιστικό 2020: Αυξήσεις έως 252 ευρώ μηνιαίως σε 1.000.000 συντάξεις και σημαντικά οφέλη σε μεγάλες κατηγορίες ασφαλισμένων και συνταξιούχων φέρνει το νέο Ασφαλιστικό σύμφωνα με αναφορές του Γιάννη Βρούτση. O υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων μίλησε στα «Παραπολιτικά». Ο ίδιος αναφέρει ότι με το νέο σύστημα καταργείται η υποχρέωση επιστροφής ασφαλιστικών οφειλών για τους νέους επιστήμονες, που δημιουργούνταν με το παλαιό σύστημα. Ο λόγος είναι οι μειωμένες εισφορές για τα πρώτα πέντε έτη ασφάλισης. Ο κ. Βρούτσης δηλώνει, ακόμα, ότι το νέο σύστημα ασφαλιστικών εισφορών για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες αποσυνδέει την ασφαλιστική εισφορά από το εισόδημα.

Θα αποτελείται από έξι ασφαλιστικές κατηγορίες ελεύθερης επιλογής, τις οποίες θα επιλέγει ο ασφαλισμένος κάθε αρχή του έτους ανάλογα με τον δικό του προγραμματισμό και συμφέρον. Επιπλέον μίλησε και για τους αγρότες, ο υπουργός Εργασίας. Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι διατηρείται το προστατευτικό περιβάλλον σχετικά με τις μειωμένες εισφορές τους. Παράλληλα υπάρχει ειδική πρόβλεψη στον νέο ασφαλιστικό νόμο για όσους συνταξιούχους αγρότες θέλουν να εργαστούν. Ο λόγος είναι να λαμβάνουν το 100% της σύνταξής τους. Τέλος, προαναγγέλλει αυξήσεις στις επικουρικές που είχαν περικοπεί στο ύψος των 1.300 ευρώ (άθροισμα κύριας και επικουρικής). Επιπλέον θα δοθεί μεσοσταθμική αύξηση 99,5 ευρώ (μέση διακύμανση από 5 έως 200 ευρώ).

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις