Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τσίπρας ΠΑΟΚ: Κριτική στην κυβέρνηση για την τροπολογία στο ποδόσφαιρο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας ΠΑΟΚ: Κριτική στην κυβέρνηση για την τροπολογία στο ποδόσφαιρο

Τσίπρας ΠΑΟΚ: Ο λαός λέει: Εδώ δε μπορείτε να χωρίσετε δυο γαϊδάρων άχυρα. Δεν είστε εις θέση να χειριστείτε προς το συμφέρον της κοινωνικής ομαλότητας και της δικαιοσύνης κάποιους ισχυρούς του χρήματος και των ΜΜΕ.

Τσίπρας ΠΑΟΚ«Βέλη» κατά της κυβέρνησης εκτόξευσε ο Αλέξης Τσίπρας όταν πήρε τον λόγο στη σημερινή συνεδρίαση της Βουλής. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κριτικάρει την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στα ελληνοτουρκικά, το προσφυγικό και στις πρωτοβουλίες που ανέλαβε μετά την εισήγηση της ΕΕα για τον υποβιβασμό του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης. Μεταξύ άλλων επεσήμανε: «Επιτρέψτε μου εισαγωγικά να εξομολογηθώ ότι ένα αίσθημα διακατέχει αυτό τον καιρό. Τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Το κυρίαρχο συναίσθημα είναι η ανησυχία. Η κοινωνία ανησυχεί. Και πιστέψτε με, η ανησυχία αυτή είναι πολιτική. Κοινωνική. Εθνική. Ειλικρινής. Και ανησυχούμε όχι μόνο γιατί στην οικονομία οι οιωνοί δεν είναι καλοί.

Όχι μόνο γιατί στην κοινωνία η κυβέρνηση εφαρμόζει με σπουδή, και με αγριότητα θα έλεγα, μια πολιτική που ευνοεί τα πάνω στρώματα, και συμπιέζει ακόμα παρακάτω τα κάτω. Όχι μόνο γιατί στο προσφυγικό βρίσκεστε στα αδιέξοδα που οι ίδιοι δημιουργήσατε. Και δυστυχώς μαζί σας βρίσκεται σε αδιέξοδο και η χώρα. Και σε αναβρασμό οι τοπικές κοινωνίες. Όχι μόνο γιατί στην Υγεία, στην Παιδεία, στο κοινωνικό κράτος, οι πληγές που προκαλείτε καθημερινά, επηρεάζουν τη ζωή και την ασφάλεια εκατομμυρίων ανθρώπων. Αλλά και γιατί καθημερινά αποδεικνύετε την αδυναμία και την επιτελική σας ανικανότητα να διαχειριστείτε προβλήματα. Και τελικά εσείς αντί να λύνετε προβλήματα γεννάτε περισσότερα.

Ο λαός λέει: Εδώ δε μπορείτε να χωρίσετε δυο γαιδάρων άχυρα. Δεν είστε εις θέση να χειριστείτε προς το συμφέρον της κοινωνικής ομαλότητας και της δικαιοσύνης κάποιους ισχυρούς του χρήματος και των ΜΜΕ. Εδώ τα κάνετε μπάχαλο σε μια αντιπαράθεση ποδοσφαιρικού τύπου και οδηγείτε σε αχρείαστους, σε μια τέτοια ιδιαίτερα στιγμή, διχασμούς. Θα διαχειριστείτε εσείς τον Ερντογάν ή – ω μη γέννετω- μια γεωπολιτική κρίση;

Τσίπρας ΠΑΟΚ: «Το θέατρο του παραλόγου»

Αυτό λέει ο λαός μας τούτες τις μέρες παρακολουθώντας το θέατρο του παραλόγου που εσείς δημιουργήσατε. Γιατί η μεγαλύτερη αιτία της ανησυχίας των πολιτών είναι η εξωτερική σας πολιτική. Και όσα βλέπει να κάνετε σε άλλα πιο εύκολα θέματα, μεγεθύνει αυτή την ανησυχία. Πριν δυο μήνες σε αυτήν την αίθουσα, σας είχα πει ότι η πολιτική κατευνασμού και αδράνειας που ασκήσατε για μήνες απέναντι στην Τουρκία – και που τόσο εύγλωττα εξέφρασε ο κυβερνητικός σας εκπρόσωπος – ήταν λαθεμένη πολιτική και επικίνδυνη.

Γιατί η πολιτική αυτή συνεισφέρει στο να αποθρασύνεται η Τουρκία στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο. Και συνεισφέρει στο να επιδεινώνεται η κατάσταση στο προσφυγικό. Σας είχα πει, όμως, ότι δεν πρόκειται να ακολουθήσω την στείρα αντιπολίτευση που χαράξατε εσείς, η παράταξή σας, και τα ΜΜΕ σας, στα εθνικά θέματα και στο προσφυγικό.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις