Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Κοινός φορτιστής κινητά: Πέρασε το νομοσχέδιο για τα smartphones
PLUS

Κοινός φορτιστής κινητά: Πέρασε το νομοσχέδιο για τα smartphones

Κοινός φορτιστής κινητά: Το νομοσχέδιο για τη χρήση κοινού φορτιστή είναι προγραμματισμένο να τεθεί σε εφαρμογή από το τρίτο τρίμηνο του 2020.

Κοινός φορτιστής κινητάΠαρά τις αντιδράσεις της Apple για το ζήτημα του κοινού φορτιστή στα κινητά, η ΕΕ έδειξε… χαρακτήρα. Έτσι την περασμένη Παρασκευή υπερψηφίστηκε από τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το εν λόγω νομοσχέδιο. Οι ψήφοι ήταν 582 υπέρ και 40 κατά. Πλέον, γίνεται πραγματικότητα το όραμα των Ευρωπαίων μετά από σχεδόν 10 χρόνια συζητήσεων. Το σκεπτικό πίσω από τη σημερινή απόφαση είναι η μείωση των ηλεκτρονικών απορριμάτων.

Και αυτό διότι υπολογίζεται πως κάθε χρόνο παράγονται περίπου 50 εκατ. τόνοι παγκοσμίως, δηλαδή σχεδόν 6kg για κάθε άνθρωπο. Πιο ειδικά, στην Ευρώπη οι αντίστοιχοι αριθμοί είναι 12.3 εκατ. τόνοι και 16.6kg ανά κάτοικο της ηπείρου, με την ΕΕ να χαρακτηρίζει ως ένα “περιβαλλοντικό έξοδο” που μπορεί να μειωθεί. Το νομοσχέδιο για τη χρήση κοινού φορτιστή είναι προγραμματισμένο να τεθεί σε εφαρμογή από το τρίτο τρίμηνο του 2020 και μένει τώρα να δούμε αν η Apple θα κυκλοφορήσει τα φετινά iPhone με USB Type-C αντί για Lightning connector.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις