Κορωνοϊός Ελλάδα: Στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ελέγχουν με υπέρυθρα θερμόμετρα τους επιβάτες από την Κίνα

ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός Ελλάδα: Στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ελέγχουν με υπέρυθρα θερμόμετρα τους επιβάτες από την Κίνα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Κορωνοϊός Ελλάδα: Ο ΕΟΔΥ, κατόπιν σχετικής εντολής του Βασίλη Κικίλια, ενίσχυσε τη διαδικασία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των ταξιδιωτών, η εφαρμογή της οποίας είχε ξεκινήσει ήδη στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

05.02.2020 | 18:46

Κορωνοϊός Ελλάδα: Σε πλήρη εξέλιξη είναι τα μέτρα για τον κορωνoϊο στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» καθώς ειδική ομάδα πραγματοποιεί κάνει θερμομέτρηση στους επιβάτες από την Κίνα. Την Τρίτη έγινε γνωστό πως ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) μετά από εντολή του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια εφαρμόζει σύστημα ενεργητικής επιτήρησης για την ανίχνευση ύποπτων κρουσμάτων του νέου κοροναϊού 2019-nCoV σε όλες τις απευθείας πτήσεις από την Κίνα.

Η ενεργητική αναζήτηση ύποπτου ή πιθανού κρούσματος του νέου κοροναϊού 2019-nCoV, γίνεται στην πύλη αφίξεων του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», με τη θερμομέτρηση όλων των επιβατών, αλλά και του πληρώματος των αεροσκαφών, μέσω μέσω θερμομέτρου υπερύθρων.

Τα μέτρα στο Ελευθέριος Βενιζέλος για την ανίχνευση ύποπτων κρουσμάτων

Τα μέτρα στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, ενισχύουν την ήδη υπάρχουσα διαδικασία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των ταξιδιωτών, και περιλαμβάνουν:

Θερμομέτρηση με τη χρήση θερμομέτρων υπερύθρων, των επιβατών καθώς και του πληρώματος των αεροσκαφών επιλεγμένων πτήσεων.

Ενημέρωση των ταξιδιωτών με αφίσες (σε δύο γλώσσες) που έχουν τοποθετηθεί σε επιλεγμένα σημεία στον χώρο αφίξεων και αναχωρήσεων του Διεθνούς Αερολιμένα.

Διανομή ενημερωτικού φυλλαδίου με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στην κινεζική γλώσσα.

Κορωνoϊός: Σοκάρουν τα πρόσωπα των νοσηλευτών στην Ουχάν

Αποκαρδιωτικές είναι οι φωτογραφίες των νοσηλευτών στα νοσοκομεία της Ουχάν, πόλης στην οποία ξεκίνησε ο κορωνοϊός, που είδαν το φως της δημοσιότητας. Oι εικόνες οι οποίες τείνουν να γίνουν viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτυπώνουν τις θυσίες που κάνουν γιατροί και νοσηλευτές στην Ουχάν για να φροντίζουν τους ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, πολλοί εργαζόμενοι είναι τόσο εξαντλημένοι με τη λήξη της βάρδιας, που κοιμούνται στις καρέκλες και τα πατώματα των νοσοκομείων μέχρι να έρθει η ώρα για να πιάσουν ξανά δουλειά.

Την ίδια στιγμή, πρέπει να φορούν βαριά προστατευτικά γυαλιά και μάσκες για μην μολυνθούν οι ίδιοι, κάτι που δημιουργεί απίστευτα σημάδια στο πρόσωπό τους.

Κορωνoϊός: Έγκυες που έχουν τον ιό ενδέχεται να τον μεταδώσουν στο παιδί τους

Οι γιατροί της Ουχάν δεν σταματούν τις έρευνες γύρω από τον κορωνοϊό με τις τελευταίες ανακαλύψεις να αναφέρουν πως οι έγκυες που έχουν προσβληθεί από τον ιό μπορούν να τον μεταδώσουν στο παιδί τους. Έγκυες που έχουν μολυνθεί με τον νέο κορωνοϊό μπορεί να τον μεταδώσουν στο παιδί τους, δήλωσαν σήμερα γιατροί στο Νοσοκομείο Παίδων της Ουχάν, σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

Οι επιστήμονες δήλωσαν πως αυτό είναι πιθανόν, αφού μια ασθενής που είχε προσβληθεί από τον κορωνοϊό γέννησε στις 2/02 και το νεογέννητο, 30 ώρες μετά, επιβεβαιώθηκε ότι έφερε τον ιό. Το νεογέννητο έχει σταθερές ζωτικές ενδείξεις και δεν έχει ούτε πυρετό ούτε βήχα, αλλά η αναπνοή του είναι κοντή, ανέφεραν οι γιατροί. Ακτινογραφία θώρακος δείχνει ενδείξεις μόλυνσης και υπάρχουν ορισμένες ανωμαλίες στις λειτουργίες του ήπατος.

Τα παραδείγματα των νεογέννητων που προσβλήθηκαν από τον κορωνοϊό

Το νοσοκομείο αποκάλυψε επίσης λεπτομέρειες για μια δεύτερη περίπτωση βρέφους που γεννήθηκε υγιές στις 13 Ιανουαρίου. Η νταντά του μωρού διαγνώστηκε αργότερα με τον ιό και η μητέρα δύο ημέρες αργότερα. Το μωρό άρχισε να παρουσιάζει συμπτώματα στις 29 Ιανουαρίου.

«Αυτό μας υπενθυμίζει ότι πρέπει να δώσουμε προσοχή στο ότι ενδεχομένως να υπάρχει μια διαδρομή μετάδοσης του κορωνοϊού από τη μητέρα στο παιδί», δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος νεογνικής ιατρικής του Πανεπιστημίου Παίδων της Ουχάν Ζενγκ Λινγκόνγκ και πρόσθεσε: «Προς το παρόν δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι αν η νταντά μετέδωσε τον ιό στη μητέρα που τον μετέδωσε στο μωρό. Αλλά μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πως το μωρό ήταν σε στενή επαφή με ασθενείς που είχαν μολυνθεί με τον νέο κ, πράγμα που σημαίνει ότι και τα νεογέννητα μπορούν να μολυνθούν».

Κανένα από τα βρέφη που έχουν προσβληθεί δεν βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Η πόλη Ουχάν είναι το επίκεντρο του ξεσπάσματος του κορωνοϊού που έχει επεκταθεί και σε άλλες περιοχές της Κίνας καθώς και αρκετές ακόμα χώρες του πλανήτη. Στην ηπειρωτική Κίνα έχει σκοτώσει πάνω από 490 ανθρώπους και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 24.324.

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των Ελλήνων που ζουν στην Κίνα

Exit mobile version