Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σεισμός Κρήτη: Τριπλός σεισμός στο νησί
ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός Κρήτη: Τριπλός σεισμός στο νησί

Σεισμός Κρήτη: Η τριπλή σεισμική δόνηση σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής στον υποθαλάσσιο χώρο μεταξύ Κρήτης και Κάσου.

Σεισμός ΚρήτηΤρεις φορές μέσα σε λίγες ώρες «χτύπησε» την Κρήτη ο εγκέλαδος. Η τριπλή σεισμική δόνηση σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής στον υποθαλάσσιο χώρο μεταξύ Κρήτης και Κάσου. Ο σεισμός που έγινε στις 05:11 σημειώθηκε σε απόσταση 33 χιλιομέτρων ανατολικά της Ζάκρου. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο, ο σεισμός, τον οποίο χαρακτήρισε «ασθενή», είχε επίκεντρο υποθαλάσσια περιοχή 403 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Αθήνας.

Στις 04:24, είχε καταγραφεί σεισμός 4,0 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σε υποθαλάσσια περιοχή σε απόσταση 32 χιλιομέτρων ανατολικά-βορειοανατολικά της Ζάκρου, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο. Σημειώνεται ότι τα δεδομένα για το σεισμό που προέρχονται από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών ή από το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο είναι λύσεις προερχόμενες από το αυτόματο υπολογιστικό σύστημα, χωρίς τη συμμετοχή σεισμολόγου. Ενημερώνονται συνεχώς με την άφιξη νέων δεδομένων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις